Az Erzsébet hídon már készítik elő a pirotechnikai eszközöket. A rendezvényért felelős operatív törzs mellett már külön időjárási munkacsoport is alakult, figyelik a körülményeket, és ha kell változtatnak a programon.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Tudják, hogy jön a vihar, de telepítik. Biztosan erre van az előre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Tudják, hogy jön a vihar, de telepítik. Biztosan erre van az előre.
Giovanni Alba
Érdekes lenne tudni a tűzoltóautók telepítési rendjét, hol, mennyi, milyen felszereléssel, mennyi üzemanyaggal, és főleg mennyi oltóanyaggal, főleg vízzel?
Nyírfa
@Giovanni Alba: Nem értek hozzá: egy villámcsapás berobbanthatja a rakétákat?
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 18:40
Én sem vagyok a téma szakértője, de szerintem egy villámcsapás még nem indítja be ezeket a rakétákat.
Nagyon gazdag a szakirodalom, de gyors átnézéssel a villámcsapást nem tünteti fel veszélyforrásként, az erős szélrohamokat viszont igen. Egyébként meg a híd le van földelve.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Aha. Köszi! Tehát egy zivatar jégesővel, szép, cikázó villámokkal nem okozhat robbanást, max. az erős szélrohamok. Jó tudni! :)
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 19:16
Nem, nem, félreértesz, az erős szél azért veszélyes, mert összevissza borogatja az indítócsöveket, vagy a kilőtt rakétákat zilálja össze, aztán akkora gubanc lesz, hogy csak lesnek a felelősök, mi, merre és hány méter. Szerintem senki sem néz szívesen farkasszemet egy röppentyűvel.
Aztán ott van még a borzalom, szépen eltervezték, hogy a röppentyűk felírják az égre: Éljen és virágozzék vezérünk, és lenne belőle egy igen durva: Mindenki bekaphatja.
Most képzeld el
Nyírfa
@Giovanni Alba: A széllel kaocsolatban gondoltam, hogy a borogatás a veszélyes, s hogy az ütések, összeverődések végül okozhatnak robbanást, de ezt butuska laikusként merészeltem csak. :)
A 8. osztályt még ötössel zártam fizikából, ma sem értem, hogy csináltam, ugyanis a gimiben már csak álmodoztam fizikai órán, lévén nem tudtam követni a tanárt. Igazából nem is érdekelt.
No, félre magánélet, hánytam néhány keresztet az eretnek gondolatokra, miszerint vezérünk dicsőítése helyett az kerülne röppályára, hogy...jaj, merjem ismételni?...összekapom magam, mert bátor, karakán magyar vagyok: mindenki bakaphatja, de főleg az uraság.
Kint van, a net nem felejt, most mi lesz?
Istenakinincsen
@Nyírfa: A rakétáktól nem kell félni,az ég felé vannak irányítva! Ha esetleg beindítja egy villám az sem baj, esetleg időrendben összekeveredik a "kompozició":). A tömegre sokkal veszélyesebb a kiszámíthatatlan időjárás,egymást eltaposva pánikszerű menekülés.Csak a szél tudja az indítócsöveket a karmelita kolostor felé fordítani:)
"Az idei tűzijáték show a tavaly nagy sikert aratott, történetmesélő narratívát emeli magasabb szintre: ezúttal a keresztény Magyarország születésétől máig tartó ezer év sűrített krónikáját jeleníti meg olyan formában, amely a nemzeti értékek emlékének tanulságát és a Szent István-i örökség átadását helyezi a középpontba a gyermekek, a fiatalok, a jövő nemzedék számára.

Az ünnepi műsor igazi családi élménnyé válik, mely során a szülők megfoghatják gyerekeik kezét és együtt utazhatnak a magyar történelem nagy korszakainak, jelentős pillanatainak tablójával, hangsúlyozva közben azokat a fontos nemzeti értékeket, melyek a mindennapi élethez is támaszt nyújthatnak egy-egy erkölcsi tanítás formájában. A produkció ezúttal is emlékeztet minket arra a csodára, hogy annyi nehézség ellenére is sikerült megmaradnunk és megtartanunk helyünket Európa szívében, ez pedig a magyar nemzet szilárd értékeinek és a Szent István-i keresztény kultúra erős gyökereinek köszönhető."
Nyírfa
@Istenakinincsen: Végig olvastam, becsületből, mert a giccstől feláll a hátamon a szőr, úgyhogy köszönöm szépen, több népnemzeti ezeréves álpátoszt nem kérek. :)
Ellenben eszembe jutott valami: ha meg lehetne buherálni a rakétákat, és kilőni a kolostor elé egy képet, amelyben István éppen levágja Orbán enyves kezét, nos, azt én is megnézném. :)
gina
Ez a szemét fideszbanda lesz@rja a nép akaratát, mindenen keresztül viszi a mocskos akaratát, hol vagytok szar fideszhivők, ez kell nektek .dögöljetek éhen idióták és nézegessétek a tüzijátékot korgó gyomorral,,
Istenakinincsen
@Nyírfa: Bocsi nem találtam a tavalyi kompozíció folytatását ahol elmagyarázzák az ezer éves történet második részét tüzijátékkal képekben a rakétákkal:) Nekem is eszebe jutott hogy a nagy hangzavarban akár el is tévedhet egy két rakéta:)
...de erre nyilván felkészült már az operatív törzs.A traktorosoknál sem lesz sajnos vállról indítható rakéta...
Giovanni Alba
@Nyírfa: tegnap, 19:53
Mi lenne, mi lehetne? Hajnalban jön a nagy fekete autó, Recsken még úgysem jártam.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Szavunk ne legyen, hogy vagy így, vagy úgy, de Orbán nem teremti meg a nemzeti egységet: össze leszünk bilincselve. :))
Nyírfa
@Istenakinincsen: 22.07

Megbocsátok, sőt, könyörögve kérlek, hogy ne kínozz a tűzijáték részleteivel! :)
Éppen tegnap - vagy tegnapelőtt - meséltem sgl-nek, hogy az érettségire rendesen felkészültem, kivéve a magyar történelmet, amelyen rendre bealudtam, unalmas volt, érdektelen, kisszerű, alig volt benne történés, amely felkeltette az érdeklődésemet. No, ilyen ritka kivételnek számított Mátyás kora, amelyet tételként ki is húztam, majd bezsebeltem az elismerést. :)
Az a gazdatüntetés megbirizgálta a fantáziámat! :)
Málna
@Nyírfa: "...a giccstől feláll a hátamon a szőr". Ember, dehát minden kommented maga a giccs...Saját magadtól vagy rosszul. Egy élet kevés rá, hogy saját magatokat megismerjétek? Döbbenet...
Nyírfa
@Málna: Nyugodj meg, Málna, együttérzek veled. Csak arra kérlek, mielőtt válaszolsz, nézd meg, mit jelent az együttérzés fogalma. Ne kapkodj, van idő.
Málna
@Nyírfa: Most is ripacskodsz. Borzalom.
Nyírfa
@Málna: Valószínűleg nem vagy a tudatában, hogy permanensen egy egyszerű törvénynek engedelmeskedsz: a sötétség ugyan soha nem lehet fény, mert ez a minőség a fény hiánya, de mindent megtesz, hogy elnyelje, hiszen anélkül nem élhet. Amíg ez a felismerés nem jut el a tudatodig, addig marad az együttérzés.
Ha nem veszed zokon, mára ennyi elég volt.
Málna
@Nyírfa: Dehogy veszem zokon...Örülök, hogy összeszedted a bátorságodat és szóba álltál velem.:-) Csak ne ripacskodj, kérlek! Legalább velem ne, tudod, hogy utálom...:-)
Málna
@Horizont: Dehát én örülök annak, hogy utáltok. Ha szeretnétek, az azt jelentené, hogy olyan vagyok, mint ti. És azt nagyon utálnám...:-)
Néro2
Remélem jó az irányzék is. A váron az erkély had vísítson a sertés. Milyen jól mutatna már ahogy tökig kevlárban menekül.
Na az lenne az igazi látványosság.
Málna
@Horizont: Persze, hogy azért utáltok. Na meg persze azért, mert értelmesebb vagyok és tükröt tartok nektek. Én is utálnám, ha valaki rendszeresen szembesítene vele, hogy nem tudok szöveget értelmezni, logikátlan vagyok, gyűlölettel teli, ostoba és rosszindulatú...Ez természetes. Ezért nem is haragszom azért, mert utáltok.:-)
Málna
@Horizont: Látod, már megint ez a felületes gyűlölködés...Neked az a lényeg, hogy utáltok. Az, hogy igazából miért, azzal már nem akarsz szembesülni.
De ehhez tartom magam. Ahogy eddig is.:-)
balos
@zabál-na:Hidd el,hogy nem utálunk,csak nem szeretjük,ha a szar jelen esetben magácska pudingnak hiszi magát!A szaga is olyan nemzethys!
Nyírfa
@Horizont: 07.25

Ki kell nevetni, ennyi.
Nyírfa
@Horizont: A provokátorok abból élnek, hogy eldobálják a kesztyűket, aztán harcra készen lesik, ki veszi fel. Nincsen dühítőbb, frusztrálóbb a számukra, mint az, ha senki, ugyanis a saját szintükön vívott párbajok jelentik a lét- és önigazolásukat. Hangsúlyozom, a saját szintjükön, amely jellemzően korlátok közé szorított.
Érdemes abba is bele gondolni, hogy kikből lesznek provokátorok, milyen személyiségjegyek, komplexusok viszik erre az útra. Egészséges ember soha nem tenne olyan kijelentést, hogy számára pozitív visszaigazolás, ha utálják.
Az identitásának a tudatában lévő, megfelelően integrált személyiség olyan fokú önismeret birtokosa, amely kizárja a közösségben tanúsított kényszeres magatartásokat, hacsak nem akarja magát szántszándékkal nevetségessé tenni, kiközösíttetni. De ezt, fejlettségi okán, biztos, hogy nem teszi.
Nevetni rajtuk, sajnálni őket, együttérezni velük lehet, de a kesztyűiket felvenni olyan , mintha felszállnánk az ő mókuskerekeikre. Azzal nemcsak magunknak ártunk, de nekik is.
Málna
@Nyírfa: 08:58 "Ki kell nevetni, ennyi." Ez mennyire találó...KELL! Ezt ti csak erőltetni tudnátok, ahogy Horizont gyakran teszi is.
Málna
@Horizont: 11:53 Nem fog menni.:-) De tökmindegy, mert már megint csak ripacskodik a "barátnőd". Nekem édesmindegy, hogy válaszolsz-e a kommentjeimre. Mondjuk annyiban igaza van, hogy jobban járnál, ha nem tennéd...Ő is maga miatt nem szokott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.