Nem volt előrelépés, nem született semmiféle megegyezés a szerb és a koszovói vezetők részvételével tartott brüsszeli megbeszélés során – közölte Josep Borrell, az Európai Bizottság kül- és biztonságpolitikai főképviselője, a Szerbia és Koszovó kapcsolatának helyreállítását célzó, úgynevezett Belgrád–Pristina párbeszéd ülését követően.

Josep Borrell Aleksandar Vucic szerb elnökkel, Albin Kurti koszovói miniszterelnökkel, valamint Miroslav Lajcak, az Európai Unió Szerbia és Koszovó közötti párbeszédért felelős különmegbízottjával folyatott megbeszélését követően tartott sajtótájékoztatóján közölte, a tárgyalás a legégetőbb kérdésekre, a két fél közötti legnagyobb feszültséget okozó témákra összpontosított, de elmozdulás nem történt a megoldás irányába.

„Nem született megegyezés, de még nincs vége a történetnek. A felek hamarosan, akár már a következő napokban újra találkozni fognak”

– fogalmazott. Közölte, a párbeszéd fenntartása a szerb és a koszovói fél felelősségvállalásáról szól a helyzet elmérgesedésének megelőzéért. Mindkét vezető megérette, hogy nincs más út a megoldás felé, csak a tárgyalás folytatása – hangsúlyozta.

Forrás: MTI.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Még egy opnis migráns a fideSses hordában!
csak úgy....
eddíg is félelmetesek voltatok,de majd az után...,különben a cehhet ki fizeti?
ómió
A böszmei lenullázottsága után "nem nagy kunct"!
vitriol
Ez a magyar állam már megint őrült "nagyjelentőségű" dolgot visz véghez, de soha nem olyat, amire valóban szükség lenne!
Nessy
@ómió12 éve Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt! Azért ez egy hangyafüllel több. mint Gyurcsányék 4 éve!:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.