A kormányközeli Nézőpont Intézet arról számolt be, áttekintette az elnök asszony első száz hivatali napját, megvizsgálta támogatottságát és kísérletet tett népszerűségének magyarázatára.

Ez lehet Novák Katalin magas népszerűségének oka a Nézőpont felmérése szerint: "Göncz Árpádtól is merített"Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök beszél az Erzsébet-táborok 10 éves jubileumi ünnepségén a zánkai Erzsébet-táborban 2022. augusztus 15-én. A magyarságot, a biztonságot és a barátságot jelentik az egyházi alapítású Erzsébet-táborok, mondta az államfő. MTI/Bruzák Noémi

Az elemzésük szerint "újszerűség és hagyománytisztelet", ezzel magyarázható a köztársasági elnök magas népszerűsége.

Novák Katalint az Országgyűlés 2022. március 14-én választotta meg Magyarország államfőjének, s május 10-én lépett hivatalba. 

Az 5 éves elnöki mandátum első öt százalékánál tartva, az államfő személyét ismerők körében több mint minden második magyar (52 százalék) gondolja úgy, hogy Novák Katalin összességében az elvárásoknak megfelelően tölti be az elnöki tisztséget. És kevesebb mint minden harmadik (30 százalék) vélekedik ezzel ellenkezőleg

- tudatják.

Novák Katalin magas népszerűsége két tényezőre vezethető vissza a Nézőpont Intézet elemzése szerint:

újszerűségére és hagyománytiszteletére. Az új államfő újszerűsége megkérdőjelezhetetlen. Novák Katalin fiatal, nő és a gyermeknevelés mindennapos kihívás számára. Mindhárom tulajdonság egyedivé teszi az eddigi magyar köztársasági elnökök között, bizonyos értelemben az államfőkkel szembeni kliséket is felülírják.

Az Intézet szerint az államfői karakterét Göncz Árpádtól vette át, a nyilvános hitvallást pedig Mádl Ferencnek tulajdonítják. Mint írták, már az első száz napból is jól látszik, hogy fontos számára a hitének nyilvános vállalása és gyakorlása, beiktatása is egy istentisztelettel kezdődött. A nyári szünet után pedig közvetlenül a Vatikánba vezet az útja, ahol Ferenc pápa fogadja a köztársasági elnököt.

A Nézőpont elemzése ezen a linken érhető el.

Forrás: ATV, Nézőpont

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ne emlegessük már ezt a NER-Qrvát Göncz Árpáddal egy napon. Még egy évezredben sem. De kérdem én, hol népszerű ez a hányadék? Orbán disznóóljában maximum.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
"Novák Katalin magas népszerűségének oka" az emberek tájékozatlansága és butasága.
bence
Népszerű ? HOL ?! Milyen körökben ?!
colibri
Magas a népszerűsége? Nem is tudtam, de ezen jót nevettem.
balos
Ez olyan vicc,mint az eltévedt vonat!Ez a rüfke is eltévesztette az ajtót és a pottyantós helyett a fideSSes seggbe ment!
balos
@Macskaszem: Ott sem akarták a Disznók beengedni a por-orrtőrlőjével!Nézőpont épp benézte a csajt az emberek közé!Milyen alapon?
icegygenabro
@durbincs: van lerohadt farkú? Rám cuppantál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.