A kormányközeli Nézőpont Intézet arról számolt be, áttekintette az elnök asszony első száz hivatali napját, megvizsgálta támogatottságát és kísérletet tett népszerűségének magyarázatára.

Ez lehet Novák Katalin magas népszerűségének oka a Nézőpont felmérése szerint: "Göncz Árpádtól is merített"Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök beszél az Erzsébet-táborok 10 éves jubileumi ünnepségén a zánkai Erzsébet-táborban 2022. augusztus 15-én. A magyarságot, a biztonságot és a barátságot jelentik az egyházi alapítású Erzsébet-táborok, mondta az államfő. MTI/Bruzák Noémi

Az elemzésük szerint "újszerűség és hagyománytisztelet", ezzel magyarázható a köztársasági elnök magas népszerűsége.

Novák Katalint az Országgyűlés 2022. március 14-én választotta meg Magyarország államfőjének, s május 10-én lépett hivatalba. 

Az 5 éves elnöki mandátum első öt százalékánál tartva, az államfő személyét ismerők körében több mint minden második magyar (52 százalék) gondolja úgy, hogy Novák Katalin összességében az elvárásoknak megfelelően tölti be az elnöki tisztséget. És kevesebb mint minden harmadik (30 százalék) vélekedik ezzel ellenkezőleg

- tudatják.

Novák Katalin magas népszerűsége két tényezőre vezethető vissza a Nézőpont Intézet elemzése szerint:

újszerűségére és hagyománytiszteletére. Az új államfő újszerűsége megkérdőjelezhetetlen. Novák Katalin fiatal, nő és a gyermeknevelés mindennapos kihívás számára. Mindhárom tulajdonság egyedivé teszi az eddigi magyar köztársasági elnökök között, bizonyos értelemben az államfőkkel szembeni kliséket is felülírják.

Az Intézet szerint az államfői karakterét Göncz Árpádtól vette át, a nyilvános hitvallást pedig Mádl Ferencnek tulajdonítják. Mint írták, már az első száz napból is jól látszik, hogy fontos számára a hitének nyilvános vállalása és gyakorlása, beiktatása is egy istentisztelettel kezdődött. A nyári szünet után pedig közvetlenül a Vatikánba vezet az útja, ahol Ferenc pápa fogadja a köztársasági elnököt.

A Nézőpont elemzése ezen a linken érhető el.

Forrás: ATV, Nézőpont

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ne emlegessük már ezt a NER-Qrvát Göncz Árpáddal egy napon. Még egy évezredben sem. De kérdem én, hol népszerű ez a hányadék? Orbán disznóóljában maximum.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Ne emlegessük már ezt a NER-Qrvát Göncz Árpáddal egy napon. Még egy évezredben sem. De kérdem én, hol népszerű ez a hányadék? Orbán disznóóljában maximum.
Eladott Ország
" Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 89,7 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek." Óriási szerencse, hogy van nekünk egy a fidesztől teljesen független Nézőpont Intézetünk, amelynek különböző elemzőit – az ellenzéki pártok képviselőivel ellentétben – meghívják a köztévébe, hogy ott azokról az ellenzéki politikusokról és pártokról osszák az észt, akiknek a véleményére viszont nem kíváncsiak."
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2021/12/n%C3%A9z%C5%91pontorban.jpg
Néro2
Magasan népszerű. Nézőpont .Aha
Gondolom a katások közt különösen népszerű -több százezernél- hiszen olyan gyorsan karmolta alá alássan az életük szétbaxását mint a villám. Meg hát ugye biztos lábakon áll a népszerűsége hiszen parlamenti konszenzussal választották élnöknek . :))
Eladott Ország
Ő a fidess’ „független” jelöltje a nemlétező köztársaságunk elnöki székébe! Fülében Orbán fotójával, krotáliával. Mint ismeretes a marhákat is krotáliával látják el, hogy kinek a gazdájához tartozik, ha eltévedne a marhacsordától. Sok marha nincs ennyire megbillogozva.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273723500_1282999395513298_8388141998152570434_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=0qmVqabmik0AX8CizsR&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT83yL3clMvjnbLcwvobP-XOOoLCt1G672N6hrn-wQFiOQ&oe=6305032C
Viktor leszopott nincs ungabunga veled. Si...Si... Si... SZÍV...NI
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273768312_1146032162827476_1093499049305996655_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=ZZMxkPjao5IAX-nxan3&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT928Xz4nDhmzrtbhajPRVsgLlWlugy0BsTtYzlSzk56fw&oe=6304BE47
❗A fidesz bűnözők segédletével választották meg Novák Katalint köztársasági elnöknek. Boldog István és Simonka György is szavaztak, akik ellen még Polt Péter is nyomoz, 8 év fegyházbüntetést kért rájuk költségvetési csalás miatt. De besomfordált Völner "papírzacskó" Pál is, hogy meglegyen a kétharmad.❗ Na, ezek köztársasági elnöke Novák. Szégyen! Aki korpa közé keveredik…….. Nos, már meg is ették a disznók.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275556608_529091095239453_9004623889647173608_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=6PrGj3YF6w0AX8YLUGv&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9wcZnjuuVHK0TDR3oFbP9bumXONwbRoG3-O4VikpzTiw&oe=63053598
Aki Én
,,Novák Katalin összességében az elvárásoknak megfelelően tölti be az elnöki tisztséget"

Ez qrvára igaz. Az elvárásoknak megfelelően.
Én például azt vártam, hogy egy szervilis csicska lesz.

@Maccska: Melyik országgyűlési választáson választottuk ezt a némbert? Hol derült ki a népszerűsége?
Fenyöfa58
@Maccska: F1 -es tenyész állatnak /zombi Q _VÁNAK / Szuper !!!
Clavigo
Akkor a képen nem Kiszel tünde van...???
Aki Én
@Maccska: Novák népszerűsége a téma.
Aki Én
@Clavigo: Nem. Kiszel Tünde népszerűbb.
Dr. Proktor
Ujjszerűség, hagyománytisztelet? Aláírógép...
Fenyöfa58
@Maccska: ORBANISZTÁN SZOPOGÉPE !!! Nem a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE!!!
Baker
@Maccska: addig megteszi a konzerv-fasiszta!
namihami
Csak 52%?!?! Már megint rossz űrlapot kaptak a kérdezőbiztosok. Nem az ""igazhívők"" neveivel kitöltött papírral indították útnak őket.
Ha a ""megfelelő"" kérdőívet kapják majd, lesz az még 110-120% is.
gina
@Maccska: De egy sarki leszbi ribancra büszkék lehettek hhahah nem is beszélve OV zsiros román cigányról ugye ennyi elég nektek fogatlan kocsmaprolik hahahahahah
gina
@Shikari: Irja ezeket egy buzi román szarevő mint te hahahahahahahah
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 12:46
Még amikor nagyon hülye sikariként írogattál, megkértelek a "liberálfasiszta" oximoron feloldására közérthető megfogalmazásban.
Most már képes vagy rá, bundás?
lusta
@Maccska: Ez valami új. Én eddig úgy tudtam, hogy mindig listán indult a felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár. Mikor idult egyéniben O1G, hogy sokan szavaztak rá?
lusta
@Maccska: Akkor egy kis értelmezési gyakorlat. Mit is írt? A listára szavaztak. Világos, nem rá, hanem a listára.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 13:54
Először is köszönöm a választ, másrészt viszont egyáltalán nem győzött meg.
"a pénzvilág által szponzorált globalista elit a szuverén nemzeteket maga alá akarja gyűrni."
Ez mi akar lenni? Már megint a pajeszos háttérhatalom?
Csak még azt nem magyarázta el senki, hogy mire mennének ezek a mániákus összeesküvők a világuralommal?
Talán bábjátékosok, akik azon élik ki magukat, hogy az embereket, csoportokat, pártokat, országokat dróton rángatják, mindenféle kézzelfogható haszon nélkül? Mert mire mennének egy lerabolt, kizsigerelt Föld nevű bolygóval?
De hagyjuk is, " Liberális szlogeneket hangoztatva nagy általánosságban a demokrácia és a szabadságjogok nagy harcosainak képzelik magukat. Küzdenek a szabadságjogokért, a vélemény és gondolat szabadságért, az általuk elnyomottak és kirekesztetteknek képzeltek életminőségének javításáért. A többség szabadsága és jogai soha nem érdekli őket! Önnön jóságukban vetett hitükben megdicsőülnek és önmagukat demokratának és tévedhetetlennek hiszik.
Itt is hemzsegnek az ellentmondások, prekoncepció alapján prejudikáció. Ostorozza "őket", mert -szerinte- tévedhetetlennek hiszik magukat, s teszi ezt megfellebbezhetetlen kinyilatkoztatásként.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 13:50
Meglehetős pontossággal írtad itt le az anarchizmus lényegét. Mintha a költő (nem elírás) keverné a fogalmakat.
134.bátor
@Maccska: Aha. Biztos azèrt îtèltèk èletfogytiglanra 56-ban. Beszèlj inkább a nagy orbánról! Neki mi is volt a fedőneve,mikor jelentett katonakènt? Ès a többi patkánynak,aki most mind fideszes?!
justhpeter
Abszolút és vitathatatlan kegyeletsértés Göncz bÁrpádot ezzel a csökött képességű, barna nyelvű háziszárnyassal egy témában emlegetni. Ám a nézőponttó nem is várhattunk mást, lehet a pénztárhoz menni, hiszen a primitív tahóság ma a legjobban fizető.
Feró25
Azért arra kiváncsi lennék, hogy a sok agyatlan fidesz hívő miért imádja a vajdát,vagy öket is kitömik milliárdokkal.Mert másik oldalon olvastam a marhája azt írta többet kaptak a cigótól mint Gyurcsánytól.Ez a némber meg persze, hogy hagyomány tisztelő ugyanúgy ír alá mint az elődjei
kereső
Nem kell ezt ragozni. Katalin alias veresné megmondta " maradok aki voltam". Az egyik fülemben narancssárga fideSS-es fülbevaló, a másikban fekete alapon fehér betűkkel OV, a sapkámon OV 2022.
Orbán csicska, nem államelnök.
kereső
Göncz Árpádot- a Köztársaság Elnökét egy lapon emliteni ezzel az orbán csicskával, gyalázatos tett.
human
A funkció nem váltizott. Csak a név.
Bajszos Kata
kereső
@Maccska: lóf@x neked fidess csicska, hazudsz. Ha Göncz Árpád "hazaáruló"- aki 56-ban a halálsorra került, akkor minden ötenhatos az. Igy irjátok át a történelemet, nem sokára az lesz a mantra, hogy 56 "ellenforradalom" volt, és a dicsőséges szovjet hadsereg ismét "felszabaditott" bennünket. Menj a susnyásba a hazugságaiddal. Add ezt elő toroczkai/tóth/tutsek lászlónak- az 56-os vérbiró unokájának.
kereső
@Maccska: A "Pufajkás" demokratikus politikus volt, és kiemelkedő külügyminiszter- Németh Miklóssal együtt ,Ők ketten a rendszerváltás ikonjai. És, ha span- akkor orbán viktor, akinek van III/III-as kartonja, és közvetlenül volt bekötve lévaival együtt horváth belügyminiszterhez.(nem Horváth Balázs). És orbánból diktátor lett, mig a "Pufajkás" átlépve saját árnyékát- valódi demokratikus politikussá vált. Hazudj még- csak rajt ne kapjanak- mert kérem, hogy igazold , amit Göncz Árpádról irtál- a fideSS szenny lapjai nem érnek!Gokument jeszty???,
ómió
Nem sikerült lehazudnotok, efftársak!?
Lepényleső
...talán mert nem ismerik,ugyanis ritka embernek válik előnyére ha megismerik?
Ludmilla
az elvárásoknak megfelelően... mert nem várunk tőle semmit
Rockxy
"Novák Katalin magas népszerűségének oka" az emberek tájékozatlansága és butasága.
bence
Népszerű ? HOL ?! Milyen körökben ?!
colibri
Magas a népszerűsége? Nem is tudtam, de ezen jót nevettem.
balos
Ez olyan vicc,mint az eltévedt vonat!Ez a rüfke is eltévesztette az ajtót és a pottyantós helyett a fideSSes seggbe ment!
balos
@Macskaszem: Ott sem akarták a Disznók beengedni a por-orrtőrlőjével!Nézőpont épp benézte a csajt az emberek közé!Milyen alapon?
icegygenabro
@durbincs: van lerohadt farkú? Rám cuppantál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.