Augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a Népművészet mestere díjakat adott át Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban, ahol Hoppál Péter államtitkát zongorázta el a Himnuszt. A 444 szerint azt nem tudni, hogy őt találták erre a legmegfelelőbbnek vagy csak be kellett ugrania az eredeti zongorista helyett.

Hoppál Péter államtitkár zongorázta el a Himnuszt az állami kitüntetések átadójánFotó: Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára zongorán kísér a Himnusz éneklése alatt az állami kitüntetések átadásán a Pesti Vigadó dísztermében 2022. augusztus 19-én. Csák János kulturális és innovációs miniszter augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a Népművészet mestere díjakat adott át. MTI/Szigetváry Zsolt

A miniszter ünnepi beszédében hangsúlyozta:

a Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál. Hozzátette: a most átadott díjakkal fejet hajtanak azok előtt, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a magyar lét fenntartásában és örökítésében.

Kiemelte:

aki nem becsüli a múltját és ősei alkotását, az a jövőjét is semmibe veszi és feladja.

Hozzátette:

ahogyan őseink 33 generáción át megőrizték a kultúrát, úgy nekünk is kötelességünk és felelősségünk megőrizni az örök, állandó emberi értékeket és továbbadni az utánunk jövő nemzedékeknek.

Csák János hangsúlyozta,

a másik ember méltóságának elismerése abszolút és állandó, amit meg kell őrizni "a történelem változó divatjai és téveszméi viharában" is. Ha ezt feladjuk, minden emberit feladunk -

fogalmazott, jelezve, ez a meggyőződés hatja át a kormány tevékenységét is.

Hozzátette: vannak örök emberi jók, amelyek ápolása és elősegítése a kormányzat kötelessége, mint például a béke és biztonság, amely az alkotó tevékenység alapja, de ilyen a kötődés, a valahová tartozás is, mert "gyökerek nélkül az ember csak sodródik a világban".

Mint mondta, ezért nem tudnak engedni a meggyőződésükből, amely szerint a család a társadalom morális kultúrájának elsődleges forrása, ezért pedig méltó és igazságos a támogatása.

Hozzátette:

"az emberi jók biztosításához a kultúrán keresztül vezet az út" és kifejtette, önazonosság nélkül a közösség nem képes kézben tartani a sorsát, megőrizni önrendelkezését, cselekvőképességét. Kultúra nélkül széthullik a közösség, mint a gyöngysor, amiből kihúzták a selyemszálat és a gyöngyök szétgurulnak és betemeti őket a por

- fogalmazott, hangsúlyozva, ezért kell ápolni a kultúrát.

A kormány tisztában van szellemi és lelki örökségünkkel, és mindent megteszünk, hogy ezt megőrizzük, ápoljuk, és gyarapítva átadjuk a következő nemzedékeknek

- mondta.

Az ünnepségen Csák János miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára átadta a Magyar Érdemrend Középkereszt a csillaggal polgári tagozat, a Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat díjakat. Vitályos Eszter és Hoppál Péter, a tárca kulturális államtitkára pedig a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat, valamint a Népművészet mestere díjakat adta át.

Forrás: MTI, 444

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Baromira "örülök", hogy nálunk a miniszterek, államtitkárok mi mindent tudnak? Muzikálisak, sportosak, jó háziasszonyok, csak éppen, ami a munkájuk lenne, az sehogyan sem megy!:(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@Horizont: Tényleg megőrülök ezektől a "polihisztoroktól"!! Az ember elsősorban a munkájával szerezzen megbecsülést, érdemet és akkor talán még érdekes is lehet a többi hobbija... Mondjuk azt nagyon nem értem, hogy 6-18 éves koráig zenét tanult (hegedü, zongora és harsona szakon), sőt zeneszerzést is és karnagy is volt, akkor miért lett ugy 30 éves korára politikus? Lehet, hogy annyira nem volt tehetséges... bár a politikában sem brillirozik.
balos
@szegfue: Ilyen amikor a szarból várat építenek!Ezt a lepényt csak a fideSSes oldal szereti terjeszteni a szavazóinak!SIKERREL!
amortizáltok
én meg a vén cigányt : " Zöld erdő mélyén kispatak szélén párjával csendesen élt egy cigány "
szegfue
@balos: 8:45 Nekem Te ne irogassál, inkább lapozzál... Nem felejtem el Neked, amit még jun. 29-én irtál! "...balos
@szegfue: Hát már válaszoltál nedveske!Persze a tükör nem mutatja mi van ott fönn az üres ballonban! "

Ahogy válaszoltam is rá: ha Benned nincs meg a minimális tisztelet egy másik iránt, akkor minek beszélgetünk? Attól még, hogy valamiről más a véleményem, még nem vagyok sem "zsirpubi", sem "nedveske". Erre persze nem válaszoltál, hogy elnézést, vagy valami hasonlót, esetleg megindokoltad volna a szándékos sértegetésedet. Tehát kerüljük el egymást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.