Nagy kérdés, hogy ki tudják-e gazdálkodni, át tudják-e hárítani a pékségek, az éttermek, a mosodák a költségemelkedést a fogyasztóikra. Ha nem, a kisebb vállalkozások körében komoly csődhullám következhet be. Brutális energiadíj-emelkedésről számoltak be olvasóink. „Eddig 37 forintot fizettem egy kWh áramért, hamarosan 238 forintot fogok, vagyis több mint hatszorosára nőtt számomra a villamosenergia ára.” „Tavaly tavasz elején 3 forintra szerződtem a gázévre (szeptember 30-ig) egy MJ gázra, most tízszeres áron kaptam a jövő évre ajánlatot.” A nagy létszámú „Pesten hallottam” FB-csoportban is sokan tárgyalták az érintettek a helyzetet. Sajnos, mint látni fogjuk, most tényleg ez a reális ár, de attól még nem lesz jobban kigazdálkodható a vállalkozásoknak. Akinek eddig nem volt olyan magas a nyereséghányada, amiben maradt játéktér a megnövekedett energiaszámlának, annak nagyon nehezen lesz áthárítható a termékáraiban vagy a szolgáltatási díjaiban ez a változás. Részben...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A nagy cégeket is kőkeményen érinti. A BCh például a nagy leállás után nem indul újra, mert brutális árakon nem tudnak nyereséget termelni. Most olyan 2-3 hétig kivárnak.
csak úgy....
hogy,hogy nem tolonganak az illibsi megmondóemberek, ez alatt az érdekes cikk alatt?
lampa laz
Ez a rezsi rizsa kőkeményen pofon vág mindenkit, de lehet, h pont erre van szüksége a jó népnek, h felébredjen. Boldog karácsonyt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.