A rendőrség ismét megtiltotta, hogy augusztus 20-ától traktorokkal foglalják el többek között a fővárosi ünnepi helyszíneket, rakpartokat és a Duna-hidakat.

A rendőrség megtiltotta, hogy a traktorosok behajtsanak Budapest belvárosába
Fotó: Pixabay

A rendőrség pénteken a honlapján tette közzé:

"a véleménynyilvánítás szabad, Budapest megbénítása továbbra sem"

című közleményét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta: a korábbi szervező újra bejelentette augusztus 20-ától 31-ig tervezett fővárosi gyűlését.

A BRFK viszont ismét "előíró-korlátozó" határozatot hozott, amelynek értelmében továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni vagy traktorokkal a rakpartokat elfoglalni.

A résztvevők a Dózsa György út két külső forgalmi sávján gyakorolhatják gyülekezési jogukat, illetve a közlekedési szabályok betartásával vonulhatnak a helyszínekre. "A gyűlés szervezőjének nyilatkozataival szemben továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni, traktorokkal rakpartokat, hidakat elfoglalni" – nyomatékosította a rendőrség.

Felhívták a figyelmet, hogy a a rendőrség a jogsértések elkövetőivel szemben törvényesen, arányosan és határozottan fel fog lépni. A rendőrök intézkedni fognak azokkal szemben, akik a határozatban foglaltaktól eltérő módon, a közlekedési szabályokat megsértve érkeznek a gyűlésre, tartózkodnak annak helyszínén, vagy távoznak onnan.

"A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, azonban ez nem eredményezheti mások jogainak aránytalan mértékű csorbítását"

- fogalmazott a BRFK.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
vazze,egy igazi tüntetésen leszarod a hatalom határozatát.../.lásd lengyel Szolidarítás /..ez csak műbalhé, ha betartják...
balos
@Edebácsi: Nyalván,ha a tömeggyilkosok ellen leledzik!
Toller Béla
Nekik az a véleményük, hogy Budapestet meg kell bénítani ! Szerintem elég lenne csak a Várat kikapcsolni, de hát egy vidéki ezt honnan is tudhatná ...
Emmersson71
..."mások jogainak aránytalan mértékű csorbítása" együtt jár egy tüntetéssel - mi több, CÉLJA!

2006-ban a csürhe alig akadályozta a forgalmat, szinte nem is "csorbította" mások jogait, ugye?!
ómió
Hát, ha már Demszky efftársék is élhettek "ezzel a fogással"...!
Lepényleső
...a kétséges törvények,a kétségtelen fegyverek a rendőrség kezében,
ők pedig a bán csikkzsebében,- aki pitizteti őket keményen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.