A kedvezőtlen időjárás miatt az augusztus 20-ai szabadtéri rendezvényeket 20 órakor lezárják a fővárosban – közölte a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője péntek este az MTI-vel.

Leállítják a ma esti rendezvényeket Budapesten a zivatarveszély miatt
Vendégek a Csárdafesztiválon a Szent István-napi programsorozaton a fővárosi Vörösmarty téren 2022. augusztus 19-én. MTI/Kovács Anikó

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közleményében azt írta, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelzése szerint a főváros térségét 20 óra magasságában éri el csapadék és a "veszélyes szélsebességgel" érkező zivatarlánc. Ennek fényében hozták meg a döntést.

"Legfontosabb a résztvevők biztonsága, ezért kérünk mindenkit, hogy figyelje a szervezők tájékoztatását és működjön együtt velük"

– emelte ki közleményében a törzs vezetője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat többször felhívta a figyelmet arra, hogy zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-ai ünnepi programokat.

Azt kérték: aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs szombaton is folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és ha szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépésekről. A szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádét már lemondták.

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a szombat déli ülését követően dönt.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A radarképet nézve észszerű. 970 km-s zivatar lánc, ami szép lassan mozog.
Giovanni Alba
"Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelzése szerint a főváros térségét 20 óra magasságában éri el csapadék és a "veszélyes szélsebességgel" érkező zivatarlánc. Ennek fényében hozták meg a döntést." Mármint hogy leállítják a szabadtéri rendezvényeket este nyolckor, de a kilenckor kezdődő durrogtatással kapcsolatban még teljesen tanácstalanok.
Jellemző kórkép (nem elírás), akár még kabarénak is elmenne.
-Mit csinál ön szombat este nyolckor?
-Hazamegyek, bezárkózok, mert jön a vihar.
-És kilenckor?
-Kimegyek a Duna-partra tűzijátékot nézni
ómió
Szóval, az egykori "efftársi hozzáértést" nem ismétlik meg!
drrotf
Azt is mondta a tar fejű rendezvényfelelős , hogy vidéken a helyi szervek döntenek a rendezvények megtartásáról, és itt már az elmaradt rendezvények miatti károk megtérítése szóba sem került!Javaslom, ennek a sima fejűnek, hogy más kérdésekben is , úgy ahogy azt az önkormányzati törvény előírja, a helyi ügyekben a helyi szervek döntsenek, mert ők ismerik a legjobban a helyi körülményeket, és ők tudják a helyiek szempontjait legjobban figyelembe venni, és így ezek a rendelkezések érik el a legjobb társadalmi hatást!Úgy látszik hogy a természet okosabban gondolkodik, hogy mit kell és mit lehet megtenni, és a hatalom önös akaratát ez a tényleg a politikától független természet nem veszi csak azért figyelembe, mert valaki eldöntötte, hogy itt és most az országban a nép akarata ellenére mi fog történni , a természet közbeszólt, és az állami hatalom akaratosságát felülírták a természet törvényei, és ezeket a törvényeket az emberek tisztelik, figyelembe akarják venni szemben a társadalmi törvényekkel, amelyekhez ma már semmi közük nincs!Nekem ezt üzente augusztus 20, a magyarok nemzeti ünnepe!Nem lehet ünnepelni úgy,hogy az társadalmunk egy része nem érzi azt, hogy itt a több mint ezer éves államiságunkat ünnepeljük, még akkor is ha az államalapítás nem volt egy sima ügy, mert akkor is üldözték a más nézeten levőket, és felnégyelve rakták ki , a lázadók testét, így hirdetve a keresztényi módon a vallást, és azt hogy az állami akaratnak nem engednek a hatalmasok ellenállni!A megtérítésnek illetve a megfélemlítésnek már akkor is a magas iskoláját ismerték.Az is lehet hogy a jóságos Királyról téveszméink vannak, mert a hataalmát megtartó és erősítő király, most a miniszterelnök kegyetlen és embertelen módszereket alkalmazva tudja csak a hatalmat megtartani!Pedig ma már azt gondoljuk, hogy a meggyőzés, a választás az a módszer ahol a hatalom győz!Lehet hogy nagyot tévedünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.