Meghirdette Budapest öt pontját a főpolgármester pénteken, amelynek alapján dolgozni fog a következő időszakban.

Karácsony Gergely meghirdette Budapest öt pontját
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely Szent István-napi, Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében

a társadalmi szolidaritás, az energiafüggetlenség, a fejlesztés, a zöld elkötelezettség és a sokszínűség fontosságáról beszélt.

Az államalapító király örökségét a politika mindig saját érdekeinek megfelelően tolmácsolja, de a válaszok ugyanarra a kérdésre felelnek: "mi ennek az országnak a viszonya önmagához, mi a viszonyunk a környezetünkhöz, Európához, a világhoz?" A Szent István-i örökség legfontosabb eleme, hogy ezekre a kérdésekre csak erkölcsi alapon adható válasz – jelentette ki.

Az érvényes válaszokat csak úgy lehet megtalálni, ha "visszavívjuk magunknak" a teret, amelyben a politikáról mint gyakorlati, de erkölcsi kérdésről lehet beszélgetni

- mondta a politikus.

Úgy fogalmazott: erre azért van szükség, mert "az országot vezető rezsim" az ukrajnai háborút és a válságot erkölcsi megfontolások nélkül értelmezi. A jó és a rossz megkülönböztetésének, az emberségnek, a szolidaritásnak nyoma sincs ebben – közölte Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint a demokráciát ássa alá az, aki a válsághelyzetet ismerve rezsicsökkentéssel kampányol, majd azt eltörli, aki választási osztogatásba kezd, majd súlyos megszorításokat vezet be – mondta Karácsony Gergely.

Az emberek tudatos félrevezetése az ország bajainak okait a határokon kívül keresni. Mi köze az ukrajnai háborúnak a tanárok megbecsültségének hiányához, a súlyos ápoló- és orvoshiányhoz? – tette fel a kérdést.

Karácsony Gergely azt mondta:

Magyarország energiaellátási problémáját súlyosbítja, hogy az ország orosz kiszolgáltatottsága nem csökkent, hanem nőtt, a klímaváltozással szembeni védekezéshez pedig a szándék is hiányzott.

Európában megvan a szándék és rendelkezésre áll a pénz ahhoz, hogy megküzdjön a gazdasági, energia- és klímaválsággal. Csakhogy a magyar kormány a jogállami kifogások miatt nem fér hozzá ezekhez a forrásokhoz – mondta a politikus. Bár Magyarországon a jogállam eddig elvont fogalomként jelent meg, mostantól "húsbavágó üggyé vált", mert ha nincs jogállami fordulat, akkor még súlyosabb megszorítások jönnek – mondta.

Közlése szerint ez öt pontban jelöli ki a következő hónap teendőit a fővárosnak.

Az első, hogy a félrevezetéssel szemben a szolidaritást választják: azon dolgoznak, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék mindazokat, akiket a rezsiárak emelkedése nehéz helyzetbe hozott. A második pont értelmében zöld beruházásokkal, energiahatékonysági és -takarékossági programokkal akarják elérni a budapesti közszolgáltatások energiafüggetlenségét.

A program harmadik eleme a fejlesztés: a korszerűtlen, energiafaló és környezetszennyező közösségi közlekedési járművek cseréje. Zöld elkötelezettséggel akarnak védekezni a klímaváltozás hatásai ellen, egyúttal az élhető városért dolgozni a negyedik pont szerint. A program utolsó része, hogy igyekeznek megőrizni a főváros sokszínűségét.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
hogy lehetőségeikhez mérten segítsék mindazokat, akiket a rezsiárak emelkedése nehéz helyzetbe hozott.
Segítse aki nehéz helyzetbe hozta ebaxott 12 évnyi qurmányzás okán.
Majd ha eltakarodtak fitymáék akkor , addig oldják meg amit tönkretettek maguk.
Esetleg tegyék vissza a közpénz jellgét elvesztett közpénzt a kasszába és abból oldják meg. Van bőven tolvajaik nevén.
jesz
Meghirdette Budapest öt pontját, mely alapján dolgozni fog?...nofene..

" a társadalmi szolidaritás, az energiafüggetlenség, a fejlesztés, a zöld elkötelezettség és a sokszínűség fontosságáról beszélt."...

Eddig ezeket hanyagolta? Mi a lófaszt csinált? Az energiafüggetlenség az megoldhatatlan nagy marhaság...Már most is sokszínűek vagyunk, de a társadalmi szolidaritás ennek ellenére műsoron? Például a prájd?...igen, ez nélkülözhetetlen tevékenység...
És a fejlesztés...még több kerékpárút-felfestés?
ómió
A főváros további lerohasztását, viszont, kommunista műszakban végzi!
NKF
Hogy lehet egy ilyen seggfej főpolgármester?Annyi esze van mint egy lopott libának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.