Viharkárok felszámolásán dolgoznak a tűzoltók több megyében – közölte a katasztrófavédelem pénteken késő este. Pedig a java csak szombaton érkezik.

Dőlnek a fák, csapkod a villám: máris sok a viharkár az érkező hidegfront nyomában
Fotó: Pixabay

Azt írták: útra, épületre, járműre dőlt fák eltávolításához várnak segítséget az emberek, elsősorban az ország középső részén.

A szél több megye településén okozott károkat: utakra, épületekre, járművekre döntött fákat, letépte az elektromos vezetékeket.

A Bács-Kiskun megyei Kelebia és Tompa között, illetve Öregcsertő és Csoma között is fa dőlt az útra, akadályozva a forgalmat.

Kunfehértón villám csapott egy fába.

A Fejér megyei Adonyban, a 6-os főútra kidőlt fa akadályozta a közlekedést. Felcsúton a meccs is csúszott a villámlás miatt.

Pest megyében Szigetcsép és Tököl között egy kanyarban nagyobb fa több ága hullott az úttestre.

A Tolna megyei Gerjenben, a Hunyadi utcában több ház előtt is baj történt. A vihar egy fenyőt és egy villanyoszlopot is kidöntött, egy másik fa pedig az elektromos vezetéket szakította le a villanyoszlopról – ismertették a közleményben.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@division: ma, 01:05 Ez a föld egy nagy akvárium, de senki sem látja, vagy nem akarják látni. Nem titkosított teljesen nyilvánvaló. Tömegek tömegrendezvények ostoba emberek...késő már szerintem ezt megoldani. Nagyon régen el lett ez rontva. A pillanatnyi haszonszerzés érdekében tudatlanságban tartott emberek akarva/akaratlanul ösztönösen benyújtják a számlát.
Istenakinincsen
@division: ...Ja a járványok! Az is megér egy misét, hogy a Pfizer gazdi elkapta a vírust...négy oltással.
Meg az hogy a jóléti államokban nincs szaporulat, csak a leigázott kizsákmányolt primitív népség szaporodiknégyzetesen.
Megvan ennek is a maga jó oka!
division
@Istenakinincsen: Elkapni el lehet, abban nincs semmi különös, a szövődmények kivédése a lényeg.
Istenakinincsen
@division: Ez igaz, de akkor ezentúl rendszeresen oltásra kell járni?...Mindaddig amig ki nem derül, hogy ugyanazt a szarvashibát követjük el mint az antibiotikumokkal a baktériumok ellen? Csináljunk rezisztens szupervírusokat a kezdeti kapkodás és fejetlenséggel jó pénzért? Ez ugyanaz a hiba csak más témában mint a primitív népség kihasználása, és a kerítések építése a vasfüggöny lebontása után.Nem lett volna szabad ekkora szakadékot építeni ember és ember között! Ez az elhibázott lépés megbosszulja önmagát! Persze ez más kérdés nem ide tartozik, de a kóválygás a világban, tömegek túristák,kereskedelmi útvonalakon érkező nem őshonos bogarak lárvák ...stb.
division
@Istenakinincsen: Ez nem egy antibiotikum kúra, ez olyan, mint az influenza elleni védelem, amit szintén minden évben adni kell. Nagy valószínűséggel itt is ez lesz, főleg ha az omikron lesz a legfőbb variáns, ugyanis hosszú hónapok óta az dominál és annak pár változata. Ez ellen került most forgalomba a Moderna és a Pfizer közösen fejlesztett vakcinája. Nem az oltás a gyilkos, hanem a vírus.
Istenakinincsen
@division: :) Pár száz év és kiderül, bár mi azt már nem fogjuk megtudni.Szerintem nem a vírus a gyilkos, hanem az okok és a miértek ami miatt el tudott terjedni.(túlszaporodás,tömegek, világkereskedelem, kóválygás a nagyvilágban...stb).
Csak egy apró példa:Honnan tudja a jóember hogy mit eszik? Egy késztermékbe "költségtakarékosságból" beledarálhatnak bármit. Nem érdekli az eladót hogy mi lesz a vevővel...fizet és távozik.(az élők sorából:)). Kutya, macska, kígyó, béka, denevér, vagy ami kéznél van az van a kolbászban meg egy kis ízfokozó. A kapzsiság és a tömeg vezetett ide.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.