A MÁV, a GYSEV, a Volán és más helyközi  buszos szolgáltatók járatain él a rendelkezés augusztus 27-től, ezt a közlekedési államtitkár jelentette be egy Facebook-posztban.

Vitézy Dávid közlekedési államtitkár egy Facebook-posztban vasárnap délelőtt jelentette be, hogy a "zavartalan tanévkezdés" miatt a szeptemberi helyközi első félhavi és havi tanulói és dolgozói bérleteket már augusztus 27-től el fogják fogadni a vasúton és a buszokon – írta meg a bejegyzés nyomán a 24.hu.

Augusztus 27-től már lehet használni a szeptemberi dolgozói és tanulói helyközi bérleteket

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate

Vitézy azt is leírta, hogy a vakáció végeztével rengeteg diák fog visszaülni az iskolapdba, sokan közülük pedig ingáznak az otthonuk és az iskolák között. Az iskolakezdés miatt nemcsak a tömegközlekedési járműveken lesz több utas, hanem a pénztáraknál és a jegy- és bérletautomatáknál is nagyobb sor várható – ezért a Technológiai és Ipari Minisztérium (mint megrendelő) úgy döntött, hogy augusztus 27-től már érvényesek legyenek a szeptemberi félhavi és havi bérletek.

"Mindenkit szeretnénk megkímélni a megspórolható időveszteségektől és felesleges költségektől. A Technológiai és Ipari Minisztérium megrendelői döntése nyomán ezért a MÁV és a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi buszos szolgáltatók jövő szombattól, augusztus 27-től mindegyik járatukon elfogadják a szeptemberi dolgozói és tanulóbérleteket. A tíz éve változatlan árú bérletek érvényességi időtartama így öt teljes nappal meghosszabbodik ebben a hónapban"

- olvasható a bejegyzésben.

A 24.hu kiemelte, hogy a 30 napos bérletek nem tartoznak a rendelkezés hatálya alá.

Forrás: 24.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.