Az sem áll távol a NER-től és Sarka Katától.

Sarka Kata és Rogán Cecília abszurd módon profitábilis cégénél is van sikeresebb a magyar piaconYouTube

Mint ismert, 2021-ben brutálisan magas, 85 százalékos profitrátát ért el Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília cége. Ez a profitráta azt jelenti egyszerűen megfogalmazva, hogy a twn.hu portált működtető Top News Hungary Kft. tavaly 100 forint bevételéből 85-öt tudtak „zsebre tenni” – részletezi az mfor.hu

Mint a beszámolókból kiderült, 2021-ben 1,56 milliárd forint árbevételt értek el mindössze 8 alkalmazottal.

Összesen 1,33 milliárd forint lett az adózott nyereség, amit a tulajdonosok ki is utaltak maguknak osztalék formájában. A nyereség és a bevétel hányadosa adja a 85 százalékos profitrátát. Ez igen kirívó a szektorban, mivel még a legsikeresebb vállalatok is 10-20 százalék közötti profitrátát tudnak realizálni.

Ez abszurd, ez nem lehet valós gazdasági teljesítmény. Ilyen eredményt a jelenlegi magyar piacon és azon kívül is lehetetlen elérni

– kommentálta a teljesítményt a Direkt36-nak Urbán Ágnes közgazdász, egyetemi oktató, a Mérték Médiaelemző Műhely kutatója a Top World News eredményeiről. Szerinte azért is kiugró Rogán-Gaálék cégének eredménye, mert a piaci alapon működő híroldalak csak akkor tudnak sikeresek lenni, ha sok újságíróval dolgoznak, ezért magasak a költségeik.

A jelek szerint mindezt azonban nem lehetetlen sem lemásolni, sem túlteljesíteni a hazai piacon.

A Top News Hungary Kft.-nél is nagyobb profitbányának tűnik az adatok alapján az AC News Kft., melynek tulajdonosa 95%-ban Sarka Kata férje, Bessenyei István a tulajdonos. A fennmaradó 5 százalék a korábbi, egyszemélyben tulajdonos, Simándi Etelka birtokában maradt.

2021-ben tehát már végig Bessenyei István birtokában működött a társaság, ami a napilapkiadással főtevékenységként foglalkozó cég számain is meglátszott. A Kft. az acnews.hu és pepitamagazin.hu kiadója, mindkét oldal hasonló kinézettel rendelkezik, ám míg előbbi hagyományos bulvárlapnak tűnik, utóbbi a kultúra területéről szállít híreket. Nos, a 2020-as 86,4 millió forintos bevétel és az ebből megmaradt 24,2 milliós adózott nyereség után tavaly a cég – mindössze 4 alkalmazottal – 1,16 milliárd forintos bevételre tett szert.

Ebből a végén 1,01 milliárdos tiszta profit maradt. Ez a Top News-nál is valamivel nagyobb, 87,3 százalékos profitrátát jelent.

Forrás: mfor.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Hogy ezek a nyugati vallakozok milyen hülyek... Ök csal 0,8-1%os nyereseget tudnak termelni pl. az elelmiszer kiskereskedelemben, ahol pedig hatalmasak a bevetelek... Tanulniuk kene ezektöl a ribancoktol! Ja, hogy ehhez el kell valni valamelyik fitymaszostol es a valast jol megfizettetni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.