De akár 31 fok is lehet a Dunától keletre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dunántúlon jobbára erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, de rövidebb napos időszakok előfordulhatnak, keletebbre viszont főként fátyolfelhők szűrik majd a napsütést.

Felhős-esős kedd várható

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kezdetben nyugaton még kisebb eső előfordulhat, majd záporra, zivatarra délután leginkább az északkeleti, keleti megyékben van esély. Egy-egy erősebb cellához továbbra is társulhat intenzív csapadékhullás, viharos (60-70 km/h) széllökés, esetleg jégeső. A meteorológiai szolgálat a zivatarok miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Békés megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést.

Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 20 és 26 fok, a Dunától keletre 27 és 31 fok között alakul. Késő este 16, 22 fok várható.

Kedd éjjel alapvetően csökken a mennyisége, de továbbra is lehetnek gyengén vagy közepesen felhős körzetek. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol zápor, zivatar előfordulhat. Az északi, északnyugati szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, másutt jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között várható.

Szerdán a fátyolfelhőzet és a sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon élénk, zivatarban erős vagy viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban 12, 18, a délutáni órákban általában 23, 31 fokot olvashatnak le a hőmérőkről, északkeleten lesz a melegebb idő. 

Szerdára a meteorológiai szolgálat Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyék kivételével zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az országra.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.