Még mindig azon áll minden, hogy hogyan működik majd télen a szállítás. 

Hiába töltik gyorsan a magyar gáztárolókat, a töltöttségi szint még így is elég alacsonyMTI/Czeglédi Zsolt

Idén június eleje és augusztus közepe között naponta átlagosan 23 millió köbméternél is több került a magyar gáztárolókba – mutat rá a G7.hu. Ezzel 1,8 köbméter tartalék gyűlt össze az időszakban, ez azonban nem számít kiugró értéknek.

A telex.hu rámutat, hogy július közepén Szijjártó Péter arról beszélt, hogy Magyarországon 44 százalékos a földgáztározók töltöttségi szintje. Ez azonban annyiban csalóka, hogy sok tárolási lehetőségünk van. Ennek a nagy kapacitásnak köszönhető, hogy Magyarország az éves fogyasztás 25,5 százalékát már betárolta július közepére, miközben Európában ez az átlag 16,7 százalék.

A magyar tárolói kapacitás az egész ország éves fogyasztásának kétharmadát fedezné. A kormány július 7-én felhatalmazást adott a piaci alapú, azaz a hosszú távú szerződésekhez képest a mostani árakon szinte biztosan drágább, de legalább többletet jelentő mennyiség vásárlására.

A várakozások szerint augusztus közepére 58 százalék körül jártunk a gáztárolók feltöltöttségével, ám az elmúlt négy évben mindig több gázunk volt az évnek ebben az időszakában. 

Forrás: telex.hu, G7.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ezzel is haazudtak orbánék, hiszen azt nyomják, hogy minden renben a tárolók az EU által kért szinten vannak!!! Ellenőrizni senki nem tudja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Olyan ez mint az államadósság. Annyit lopnak, hogy már a határon elpárolog.
Namely
@Peller Anikó: "ha nincs tűzijáték, akkor több pénz állhatna rendelkezése -ha el nem lopnák- gázvásárlásra, amely aztán jön valamelyik csövön vagy valamelyik hajón."
Akkor Anikó kedvéért:
1. A gáz nem csak úgy jön, hanem szerződés szerinti mennyiségben, amin nem változtat a több pénz.
2. Tehát tök mindegy, hogy mennyi plusz pénz van, csak annyi jön, amennyi a szerződésben van. Így megy ez mindenhol, ahol nem akarnak kiszúrni a fogadó féllel/nem szúrják magukat tökön a technikai embargózással.
"Azt honnan vetted, hogy az oroszok teljes kapacitással nyomják a gázt az európai csövekbeee? Átaludtad a múlt hónapot? "
Én nem, te pedig csak szelektíven olvasol. Azt olvastad, hogy a németeknek nem jön elég, de mi nem azon az elágazáson vagyunk. :) jó reggelt :)
Nálunk minden rendben, jön a megfelelő mennyiség, és ha tízszer annyi pénzt kínálsz, akkor is csak annyi.
Peller Anikó
@Namely: Nekem úgy tűnik te elhitted, hogy mi csak és kizárólag az oroszoktól vehetünk gázt.

És csak egyetlenegy csövön.
Namely
@Peller Anikó: na, akkor honnan? kitől? okíts kérlek.
amortizáltok
évekkel ezelőtt Sopronnál jőtt a gáz a meg a habony atyátoké vót mert csak átlépette és máris emelt áron vettűk hoppá ha ez valótlan akkor 4-5 éve is nagyot hazudtak ide is északi 1 áramlat el van zárva itt irtán nem én irányitom őket sem de nekünk per pill. állitólag Szerbián keresztül jön meg a törökökön

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.