Még mindig azon áll minden, hogy hogyan működik majd télen a szállítás. 

Hiába töltik gyorsan a magyar gáztárolókat, a töltöttségi szint még így is elég alacsonyMTI/Czeglédi Zsolt

Idén június eleje és augusztus közepe között naponta átlagosan 23 millió köbméternél is több került a magyar gáztárolókba – mutat rá a G7.hu. Ezzel 1,8 köbméter tartalék gyűlt össze az időszakban, ez azonban nem számít kiugró értéknek.

A telex.hu rámutat, hogy július közepén Szijjártó Péter arról beszélt, hogy Magyarországon 44 százalékos a földgáztározók töltöttségi szintje. Ez azonban annyiban csalóka, hogy sok tárolási lehetőségünk van. Ennek a nagy kapacitásnak köszönhető, hogy Magyarország az éves fogyasztás 25,5 százalékát már betárolta július közepére, miközben Európában ez az átlag 16,7 százalék.

A magyar tárolói kapacitás az egész ország éves fogyasztásának kétharmadát fedezné. A kormány július 7-én felhatalmazást adott a piaci alapú, azaz a hosszú távú szerződésekhez képest a mostani árakon szinte biztosan drágább, de legalább többletet jelentő mennyiség vásárlására.

A várakozások szerint augusztus közepére 58 százalék körül jártunk a gáztárolók feltöltöttségével, ám az elmúlt négy évben mindig több gázunk volt az évnek ebben az időszakában. 

Forrás: telex.hu, G7.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ezzel is haazudtak orbánék, hiszen azt nyomják, hogy minden renben a tárolók az EU által kért szinten vannak!!! Ellenőrizni senki nem tudja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ezzel is haazudtak orbánék, hiszen azt nyomják, hogy minden renben a tárolók az EU által kért szinten vannak!!! Ellenőrizni senki nem tudja.
Peller Anikó
Talán nem tűzijátékot kelletet volna fékni, hanem tölteni a tározókat amíg lehetett volna. Itt egy milliárd ott tíz milliárd amott százmilliárd megy a pocsékba, a többi meg az offcsór számlákra.

@sgl: Én is.
uploads.disquscdn.com/images/4214d949f8c0c0963088a9082e9bb2e6e9aa52ea801ee4ca937bc360e9a36c25.jpg?w=900
Namely
@Jozefina: "Ellenőrizni senki nem tudja. "
Azért van rá mód:
agsi.gie.eu/#/
Szívesen.

@Peller Anikó: "Talán nem tűzijátékot kelletet volna fékni, hanem tölteni a tározókat amíg lehetett volna. "
A kettőnek mi a frász köze van egymáshoz?
Ja, ha te azt tudnád...
Mondd, ha valamihez gőzöd nincs, miért kommentelsz? Ja, persze, tudom: ma is azzal akarod levezetni a gőzt, hogy "dögöjjmegóbán".
Namely
@sgl: én is így szoktam aggódni, amikor a szerelmemről nem kapok hírt idejében. Hát igen, kinek a pap, kinek a papné.
jesz
@Shikari: Aranyom! Te olyan sötét vagy, mint vakond nadrágján a belső zseb! Komcsi létedre is illene tudnod, hogy anhazudozás (bárki hazudik) az télen a fűtési szezonban már nem korrigálható...
A yutubon keress rá Hofi 14 kismalacára...abból megtudhatod, mi vár ránk ha most telehazudják a gáztározókat...
kulabombaafityiszre
15 éves gázszerződése van az államnak a muszkákkal,annyi idő alatt csak sikerül feltölteni azokat a kurva gáztározókat.:))
simmering73
Kíváncsi vagyok mikor lesz kapható háztartási gázpalack a rezsicsökkentés jegyében csökkentett mennyiségben és 66%-kal drágábban. Ugyanis még a benzinkutakon sem tudják mikor kapnak. Még szerencse, hogy előrelátó voltam és két tele palackot vettem időben.
Clavigo
@Maccska: @KisTehen: @Shikari: Lassan mondom,,hogy megértsétek,,gyagyások..! Egyikőtök hülyébb ,mint a másik..
Eladott Ország
Most akkor az aláírt 15 éves szerződés szerinti évi 4,5 milliárd köbméter még kedvezőbb árú gázt nem szállítják az oroszok? Előbb a drágábbat küldik. Az van felül, először azt pakolják. MTI 2021. szeptember 27. 16:07 „Aláírásra került az orosz Gazprommal az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés, amely ebben a bizonytalanságokkal teli világban tizenöt évre garantálni tudja Magyarország energiaellátásának biztonságát - jelentette be a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. A szerződés évi 4,5 milliárd köbméter gáz megvásárlására vonatkozik. Ezt a mennyiséget a Gazprom két útvonalon szállítja Magyarországra: 3,5 milliárd köbmétert déli irányból, az október 1-jétől üzembe álló szerb-magyar interkonnektoron keresztül, illetve 1 milliárd köbmétert Ausztria felől. A külgazdasági és külügyminiszter ezen részletek ismertetését követően azt is elmondta, hogy az ár jóval kedvezőbb, mint amit a most lejáró, 1995-ben megkötött szerződés alapján fizetett a magyar fél.” Akkor mégse kell 7x-esére emelni a gáz árát, elvégre ömlik az olcsó orosz gáz, ugye ?! Először is!: Dobom el az agyvelőm ettől, hogy Szijjártó Péter, a gázellátásért IS felelős külgazdasági és külügyminiszter. Aha! + A kínai létyó-vakcina és a horkolásgátlók kurva drágán való beszerzéséért is „felelős” miniszter. + A kínai akkumulátorgyár Debrecenbe telepítéséért is „felelős” miniszter. Kérdezem: Mikor lesz a felelősségre vonás? A többiről majd, ha sikerül kicsit lenyugodnom.
Peller Anikó
@Namely: 'A kettőnek mi a frász köze van egymáshoz?'

Van egy közös nevezőjük, pont ez a közös bennük: a pénz.
Peller Anikó
@Maccska: 11:35, lehet hogy a tartalékolt gáz mennyisége magasnak számít, csak az nem a mienk, mert szerbiának vettük és azt is itt tároljuk.

telex.hu/kulfold/2022/07/18/szerbia-foldgaz-magyarorszag-tarolas-es-vetel
Namely
@Peller Anikó: tehát ha nincs tűzijáték, akkor több gáz jön a csövön :D nos, nem, mivel a csövet egy meghatározott kapacitás jellemzi, és az oroszok egy szerződéses mennyiséget küldenek bele. :) szívesen
Peller Anikó
@Namely: "tehát ha nincs tűzijáték, akkor több gáz jön a csövön"

Ez legyen a te verziód. Az enyém ez:

ha nincs tűzijáték, akkor több pénz állhatna rendelkezése -ha el nem lopnák- gázvásárlásra, amely aztán jön valamelyik csövön vagy valamelyik hajón.

Azt honnan vetted, hogy az oroszok teljes kapacitással nyomják a gázt az európai csövekbeee? Átaludtad a múlt hónapot?
Peller Anikó
Bizarr matek: a rezsicsökkentett energia egyre olcsóbb, hogy kijöjjenek a megemelt díjak.

A közművezetékeket üzemeltető cégek eddig is nagyon jól kerestek. Emlékeztetett, hogy a földgáz szállítását végző cégek összesen 156 milliárd forint profitot termeltek tavaly, köztük a Lőrinchez tartozó Tigáz 38 milliárdot. Idén július óta az 1 kwh-ra jutó 28,66 forintból 23,4 forint a rendszerhasználati díj, és csak 5,25 forint az áram, mint energia ára.

A gáz esetében köbméterenként átlagosan bruttó 20 forinttal emelkedett a rendszerhasználati díj a gázszámlán belül. Ha nem használom a gázt vagy villanyt, akkor is hatalmas összeget kell fizetni a semmiért.

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/bizarr-matek-a-rezsics%C3%B6kkentett-energia-egyre-olcs%C3%B3bb-hogy-kij%C3%B6jjenek-a-megemelt-d%C3%ADjak/ar-AA10ZcUG
Sámannus
Olyan ez mint az államadósság. Annyit lopnak, hogy már a határon elpárolog.
Namely
@Peller Anikó: "ha nincs tűzijáték, akkor több pénz állhatna rendelkezése -ha el nem lopnák- gázvásárlásra, amely aztán jön valamelyik csövön vagy valamelyik hajón."
Akkor Anikó kedvéért:
1. A gáz nem csak úgy jön, hanem szerződés szerinti mennyiségben, amin nem változtat a több pénz.
2. Tehát tök mindegy, hogy mennyi plusz pénz van, csak annyi jön, amennyi a szerződésben van. Így megy ez mindenhol, ahol nem akarnak kiszúrni a fogadó féllel/nem szúrják magukat tökön a technikai embargózással.
"Azt honnan vetted, hogy az oroszok teljes kapacitással nyomják a gázt az európai csövekbeee? Átaludtad a múlt hónapot? "
Én nem, te pedig csak szelektíven olvasol. Azt olvastad, hogy a németeknek nem jön elég, de mi nem azon az elágazáson vagyunk. :) jó reggelt :)
Nálunk minden rendben, jön a megfelelő mennyiség, és ha tízszer annyi pénzt kínálsz, akkor is csak annyi.
Peller Anikó
@Namely: Nekem úgy tűnik te elhitted, hogy mi csak és kizárólag az oroszoktól vehetünk gázt.

És csak egyetlenegy csövön.
Namely
@Peller Anikó: na, akkor honnan? kitől? okíts kérlek.
amortizáltok
évekkel ezelőtt Sopronnál jőtt a gáz a meg a habony atyátoké vót mert csak átlépette és máris emelt áron vettűk hoppá ha ez valótlan akkor 4-5 éve is nagyot hazudtak ide is északi 1 áramlat el van zárva itt irtán nem én irányitom őket sem de nekünk per pill. állitólag Szerbián keresztül jön meg a törökökön

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.