A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a VG érdeklődésére elárulta, 4326 egyéni vállalkozó adta be a szükséges adatlapot annak érdekében, hogy az új kata alá tartozhasson szeptember 1-jétől.

Hatalmas gyomrost adott magának a Fidesz: se pénz, se munkaerő – A katások egy százaléka sem jelezte a maradási szándékát
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Karl Nehammer osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Bécsben 2022. július 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az eddig a kisadózó vállalkozások tételes adója alá tartozók augusztus 1. és szeptember 25. között nyújthatják be nyilatkozataikat, az új kata-alanyiság szeptember 1-jétől jön létre. A NAV arra is felhívta a figyelmet, hogy a tevékenységét év közben kezdő egyéni vállalkozó az új kata választását a webes ügysegéden keresztül jelentheti be, a már működő egyéni vállalkozó a 22T101E jelű adatlapon jelezheti a választását.

A kata átalakítása után a kiesettek átkerülnek valamelyik másik adónem alá, ami magasabb összadóztatást, azaz nagyobb költségvetési bevételt eredményezhet, ám bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a korábbi katás bevételt nem vallják be, a pluszadminisztráció és az adóteher miatt átcsatornázódnak a feketegazdaságba

– jelentette ki Gyányi Tamás a VG-nek.

A változtatással kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, nem bír el az ország 450 ezer katást, a mostani háborús körülmények között egyszerűen nem fér bele.

Ám még becslésekbe sem lehet bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy miként befolyásolja a központi költségvetés adóbevételeit a változtatás, ám az szinte biztos, hogy a katához képest nő az érintettek adóterhe, igaz, 4-5 millió forintig valószínűleg nem jelentősen.

Túrázni mennél? Mutatunk egy remek túrát. Nem lesz megerőltető, és olyan panorámát láthatsz amit sehol máshol! Nézz bele most a videóba!

Forrás: VG.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
Inkább úgy fogalmaznék: Nem bír el az ország ekkora fideSS-kondát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Istenakinincsen
Inkább úgy fogalmaznék: Nem bír el az ország ekkora fideSS-kondát.
T-Boly
@KisTehen: IMÁDLAK ! TE MÉG ÉLSZ?
ÉLSZ?
AKKOR DÖGÖLJ MEG MÉG MA !
Már ,ha kérhetem !
T-Boly
"Vége van a nyárnak,hűvös szelek járnak..."
Egy időre vége a nyárnak,nyaralásnak. Nekem ez Kanári Szigetek nem igazán jött be. A Balatont a mi tavacskánkat igencsak jobban szeretem. Sőt a most véget ért Erdélyi körutazásunk többet ért mindennél !
Gyerekek ! Románia hihetetlen átalakuláson ment át! Mindenhol,de tényleg az egész országban akkora fejlődés történt az elmúlt években,hogy elképesztő !
A legkisebb falvak öreg házai megújulva,felújítva napelemekkel a tetőkön csillognak. Nem hittem volna,mert régen négy éve jártunk ott utoljára a családommal !
LE A KALAPPAL ROMÁNIA FEJLŐDÉSE ELŐTT !
T-Boly
@KisTehen: A húgocskádra,vagy a kedves jó édesanyukádra szállj rá ! OSZT TOSZD MEG !
Yoda69
Ezt is sikerult elQrni. Az edigi 450 ezer KATA-sbol marad 4326. A tobbi koszoni szepen, de inkabb nem adozik a naciknak es feketen folytatja.
Szamokban ez kifejtve az eddig KATA-bol befolyt adonak a tobb mint 90% kodde valik.
Nessy
@Yoda69: Viszont olyan helyeken,(pl. állami vállaltok) ahol nem tudnak feketén fizetni, komoly hiányok lesznek, amit mindnyájan megszívunk. Egészségügy, oktatás, kisebb, de létfontosságú, gyors szolgáltatás állami cégeknek.
balos
@Maccska: Meg a redves családod sem, ingyenélő fostalicska!
balos
@Nessy: Eddig is erre játszottak!Minél rosszabb nekünk annál jobb nekik,meg a felszópóiknak!Most is,hogy a megemelkedett adó bevételekből tovább lehet lopni,leszarnak mindenkit,de a cirkuszra(szűzi-játék) fél árú bérleteket osztogatnak a pénzünkből!MEGTESZIK?MERT MEGTEHETIK!MOCSKOS TÖMEGGYILKOS NÁCIK!A putyin rossz helyen kereste a nácikat!A geci feje eltakarta a Valós Világot!
Nessy
@Shikari: Közteher viselés! Per ma kis hazánkban?
Clavigo
@Shikari: a te létezésed már egy közteher nekünk,,migráncs.
ómió
Na! Az efftársija a "svarc" mellett dönt!? Hajrá NAV!
amortizáltok
pénz olvasva fidesz meg verve aztán másképp látják a kenyér árát ja husról nem irok arra leginkább nekik nem fog telleni nagy a purdé kevés a csirkefarhát is
T-Boly
@ómió: te is meg vagy még mindig,te picsapocsék?
emlékszek ám,hogy te egy büdös bolsi patkány vagy !
voltál !
és maradsz !
Istenakinincsen
@Shikari: Te vagy a potyautas, meg a fideSSkonda!
T-Boly
@Shikari: na te seggdugó! mi a jó édesanyád picsájáért nem kötötted már fel magad?
megvárod amíg mások kötnek fel ? ne gondold,hogy bárki is beszennyezné veled a kezeit ! aljas senkiházi rühes kutya !
itt vagyok figyellek és szarok rád !
Nessy
@Shikari: A kifejezést ismerem! Csak manapság pártunk és kormányunk ezt egy hangyafülnyit másképp értelmezi, és alkalmazza. Jó, tudom, neked és még sokan másoknak itt most minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel megvagytok elégedve! Nem vitatkozom.
Málna
@Yoda69: 22:23 Ezt már megint rosszul látod. Nem tűnik el az eddigi katások adója, csak átalakul más adóformába.
Aki Én
@Málna: Tehát ebben formában eltűnik.
Málna
@Aki Én: A adó attól még megmarad. Csak nem Katának hívják. Ma még a szokásosnál is rosszabb formában vagy...:-)
T-Boly
@Shikari: ne reklámozd magad tibi ! néda má' ! anyázol ?
tudjuk ki vagy,
degenerált talpnyaló,retardált elmebeteg ostoba rakás szar vagy !
na,ugye,hogy tudjuk,hogy ki vagy tibi?
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 08:50 Ki az a "mi" ? Te hatökör! Elég elkeserítő, hogy a többség ilyen degenerált génhibás agykárosult mint te!
Azt hogy én mit csinálhatok azt én döntöm el és nem a félkegyelmű kondád! Érthető, vagy szótagoljam?...Esetleg lefordítsam románra?
vacsi
KATA csak néhány éve van. És amíg nem volt? Addig mi volt? És, ha nem lesz - ugyanaz lesz...
karma1
@vacsi: Igen, igy van! De aki most TELJESEN visszalep az uzlettol, az ugyanoda megy vissza , a feketegazdasagba, es abbol egy filler ado sem fog befolyni a dobrogi urasag kasszajaba, ugyhogy a marhajanak sikerult jol tokonlonie sajatmagat! 420 000 KATA-srol beszelunk, abbol 4326-an kertek csak az uj, kiherelt KATA-t vagyis csak ennyien akarnak megmaradni KATA-snak, a tobbi visszamegy valoban oda, ahonnan jott: a feketegazdasagba, es ujra a sufnituning lesz a divat! Vagyis ez a szerencsetlen 4326 ember azt hiszi, hogy ok a tovabbiakban nem lesznek megszivatva! Pedig dehogynem! Szoval mindossze 1, azaz EGY %-a fog dolgozni a legfontosabb szektorban, a kis- es kozepvallalkozoi szferaban! Ugyhogy minden meg dragabb lesz, es a nyugdijak meg tevedesbol sem fognak emelkedni, mert nem lesz ra bevetele az allamnak. Ok ugyanis semmi mason nem sporolnak, csak a magyar nepen, az egeszsegugyon, oktatason, szocialis kiadasokon, nyugdijasokon - de maguknak meg van szavazva a horribilis fizetes.
Málna
@karma1: Teljesen logikátlan, amit mondasz. Azok esnek ki a katából, akik cégeknek számláznak. A cégeknek pedig továbbra is szükségük van számlára, tehát az eddigi katások kénytelenek lesznek ezután is adózni, csak más formában.
Eladott Ország
A duce gecit mit érdekli, a lényeg hogy a slepp hízzon, sajnos az EU-s források elapadása után a magyar népet fogják jobban meglopni!
karma1
@Málna: Kizarolag a taxisokra vonatkozik, hogy megmaradhatnak KATA-soknak, mert orban fosik meg egy taxisblokadtol! akik most kiesnek, azok a napi egy-ket beeso kuncsaftra szamithattak, peldaul egy kulcsmasolo, cipojavito, meg hasonlo, apro szolgaltatasokat nyujto vallalkozokat erinti. Nagyon sok orvos, apolo, otthoni betegellatasban dolgozo ember volt KATA-s - ezeket most mind atkenyszeritenek a magasabb adozasi savba, ami teljesen ellehetetleniti majd a munkajukat. Megint egy csomoan kenytelenek lesznek elhuzni az egeszsegugybol... Ugyhogy kar volt vitatkoznod velem. 400 000 csalad elete lesz most lehuzhato a klotyon, megint
Málna
@karma1: A kommentedből látszik, hogy fogalmad sincs erről az egészről...Nem csak a taxisok maradhatnak katások. Egy cipőjavító mitől ne maradhatna az?
sokanvagyunk
@karma1: A teherfuvarozók egy része ha rátette volna régi matricáját a kocsijára, ugyanazokat az előnyöket élvezhetné - pl. tankolás - mint a taxisok. A teherTAXI-ra gondolok.
szegfue
@karma1: 9:18 Ha pedig mégsem "sufnituningol", akkor a lakosság sokkal többet fizet majd 1-1 szakember szolgáltatásáért, hiszen valahogy a magasabb adó fizetését szeretnék ránk háritani. Végső soron nemcsak a KATA-ból kilépők járnak rosszabbul, hanem mi is.
Istenakinincsen
@Shikari:ma, 06:12 Hogyne érteném! A te felfogásod szerint kétféle magyar van. Szerintem csak egy és az biztos hogy nem te vagy.
A királyi többest mellőzheted. Te csak egy kis buzi tahó vagy! Vagy a "mi" a többi nicknevedre vonatkozik gyökér?
karma1
@szegfue: Hat igen, Te aztan tenyleg benne vagy ezekben a dolgokban, Dragam - es tudod, hogy a gazdasag milyen iranyban mozof! Azzal, hogy a KATA-sokat kivegezte, elveszti meg azt a minimalis adobevetelt is, amit ebbol eddig beszedett - jo, nem is volt az olyan minimalis !-, es azonnal elveszti a vasarloerejuket is, mert ahogy ezt az iszonyu szeles, adozo reteget a letbizonytalansagba taszitotta, ugy veszit a vasarloerobol is, vagyis a piacot egyszerre ket oldalrol is padlora rakta: egyreszt nem jonnek be az adok, masreszt nem lesz, aki vasaroljon a piacon! Marpedig a VALODI gazdasagot ez a ket fo tranzakcio mukodteti! (Igaz viszont, hogy Magyarorszagon mar regesreg nincs VALODI gazdasag, se piac, se mas tipusu!)
teuton
Haborus helyzet... Meg Gyurcsany, ellenzek, Brüsszel, Soros... Na a rothado Nyugaton, ahol a nemetek a kormanypropaganda szerint meg fognak fagyni telen, egy KTAs kisvallakozo evi 7 millio ftig 1 cent adot sem kell fzessen! Egyebkent pedig most fognak 300 eurot fizetni mindenkinek az energiaarak növekedese miatt, a minimalber es minimalnyugdij adomentes, havi 500ezer ft jövedelem alatt nem lehet semmit lefoglalni/vegrehajtani/letiltani, stb. A nemet kormany most hozott hatarozatot arrol, hogy Ukrajna 500 millio euro ertekben kap fegyvert... Na ezen a rothado Nyugaton ugye nincs haborus helyzet... Ja, de van, csak nem lopjak el a penzt...
Málna
@Nanya: Hogy tudtok ennyire unatkozni? Álmodozz valaki másról, nem illünk össze, hidd el...:-)
Málna
@karma1: Ha a "Drágád" benne lenne ezekben a dolgokban, akkor rád szólna, hogy ne beszélj hülyeségeket. Vagy hogy legalább azokon a dolgokon ne károgj, amelyekről fogalmad sincs.
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 08:14 Tárgyalni te??? Ne humorizálj mán. Trágyázz a kalapodba és próbáld fel. Lásd meg milyen jól áll:))
amortizáltok
elég amit kaptok a parlamenti semmittevésekért 2-4-6 milliókkal, kitömötten kövéren basásan busássan az hogy ki idézte ezt elő Ja Nem a Soros nem a Gyurcsány hanem a 133- majd a 135 bátor parancsszóra akkor egyétek ki mint főzött.
T-Boly
@Shikari: ennyi telik a négy diplomából?
tibi,te nagyon buzi vagy !!
T-Boly
@Málna: Na Málna ! Hányszor élveztél el a tűzijáték alatt?
Csak mert érdekelne.
T-Boly
@ómió: mi van te hígfolyós ződtakony ? bezárt az Erzsébet tábor?
megint potyáztál az adófizetők pénzén a sok apás porontyaiddal?
az asszonyt megint felcsinálta valaki?
Eladott Orszáq
Nem gyomrost kellett volna adni, hanem kötelet! Ez a nyakkendő jó lesz?!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/132946487_109465697712548_3110787270952953814_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=VcTelJrvWKsAX8O_FCF&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8szMTUhNcweIBU1Zcge7ustR7sGcaJqb-bldGqcvMidA&oe=63310302
ómió
@T-Boly: Mi van veled, bolsiék gyagyása! Képtelenek téged kigyógyítani ott az elmeosztályon? Ráadásul még a bolsi latrinában is ilyen kétségbeesetten fuldoklasz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.