Ez jelent meg egy júliusi elemzésben.

Az ÁSZ "Pink education” jelenség Magyarországon című elemzésében a következő állítások jelentek meg: 

-  a nők jelentős felsőoktatási túlreprezentáltsága demográfiai problémákat (is) okozhat

- megnehezíti a pártalálást, illetve a termékenység csökkenésének kockázatához vezethet.

Az Állami Számvevőszék szerint túl sok a diplomás nő, ezért nincs idejük gyereket vállalni

Folyik a munka a Gyümölcsmorfológia Laboratóriumban. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az elemzés első részében megállapítják, hogy 2010-2021 között minden évben több nő nyert felvételt a felsőoktatásba, mint férfi, a 2022-es tanév őszi félévében már 54,5 százalék lesz a nők aránya. Ráadásul a férfi hallgatók sokkal nagyobb arányban morzsolódnak le, és a gimnáziumokba is több lány jár (55,4 százalék), márpedig a nappali tagozatra felvettek 70 százaléka ebből az iskolatípusból érkezik – áll a Népszava cikkében.

Az ÁSZ szerint a nemi arányok eltolódásában közrejátszhatott a pedagógus szakma elnőiesedése, a tanárok 82 százaléka ugyanis nő.

A megkérdezettek többsége szerint a lányos tulajdonságok – érzelmi, szociális érettség, szorgalom, szófogadás, monotóniatűrés, jó szóbeli és írásbeli kifejezőkészség – fontosabbak az iskolákban, mint a fiús, reál tantárgyakhoz szükséges matematikai, technikai és műszaki érzék, a logika, a térlátás vagy éppen a kockázatvállalás.

Forrás: nepszava.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Úgy beszélnek és gondolkodnak a nőkről mintha anya kocák lennének.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
Igen, az okos nők felmérik, hogy ilyen mocsok hazug világra ami egyenesen rohan a vesztébe nincs miért szülni egy gyereket akit szeretni kell nem háborúba meg kínokra nevelni.
nemkati
@magyar1: Hogy én ezt már hányszor hallottam, hogy "ilyen mocsok hazug világra ami egyenesen rohan a vesztébe nincs miért szülni egy gyereket" - vagy ehhez hasonlókat. És kénytelen vagyok igazat adni nekik. Remélem, a férfiak azért tudatában vannak annak, hogy egy nő számára egy ilyen döntés mekkora trauma, mivel a nőiségükből kifolyólag a gyerek az egyik legnagyobb vágyuk.
Havanagi
Mint egy koncertzenekar!Minden nap bekapcsolódik egy újabb NERmaffia egység a romboló munkába.Akkor lesz majd nagy a baj,ha egyszerre szólal meg a zenekar,de akkor már nem lesz hova lépni.Ezeknek a középkori szellemiség kell,minden lépésük ebbe az irányba mutat.Az ellenzék meg miért kussol???!!!Hogy dögöljetek meg ti is!
magyar1
@nemkati: Igen, a nők nagy százaléka felelősséget is érez a gyerek iránt, nem csak egy élvezet számára. Ezért maradnak legtöbb esetben mindig az anyánál. A férfiak nagyon nagy része éli tovább vígan az életét tudomást sem nagyon véve a gyerekről.Még sok felháborodik a gyerektartáson is.
De ezt a sok hülye abortuszellenes férfi vezetők nem értik, mert az agyuk lent van a nadrágjukban.
CsipkeRózsa
"Az elemzés első részében megállapítják, hogy 2010-2021 között minden évben több nő nyert felvételt a felsőoktatásba, mint férfi, a 2022-es tanév őszi félévében már 54,5 százalék lesz a nők aránya. Ráadásul a férfi hallgatók sokkal nagyobb arányban morzsolódnak le, és a gimnáziumokba is több lány jár (55,4 százalék), márpedig a nappali tagozatra felvettek 70 százaléka ebből az iskolatípusból érkezik – áll a Népszava cikkében."

Ez annak is az igazolása, hogy a nők okosabbak, mint a férfiak.
Dr. Proktor
Egy nemzeti nő főzzőn, mosson, szüljön, de főként keféljen...
Sámannus
@KisTehen: Főleg meg ha kirúgják. Mongyuk a fitymasznak ez a szülés a legoptimálisabb. Inkább őket kell tökön rúgni, hogy elapadjon a gecijük.
Giovanni Alba
@CsipkeRózsa: Ma, 12:58
Kicsit finomítanék a kijelentésen. A nők, úgy általában, mert nem mindegyik és nem mindig, jobban bírják a monotóniát, és ugyanakkor jobban meg tudják osztani a figyelmüket (Kis Mariska mossa a pelenkát, a lábával ringatja a pólyát: Aludj, aludj szerelem virága ... ), a férfiak viszont úgy általában, mert nem mindegyik és nem mindig, sokkal célirányosabbak, céltudatosabbak, tehát kevesebb cél (jellemzően egy) de az nagyon.
Ez érthető is, hiszen apu elment a haverokkal mamutra vadászni: Majd jövök. -jelszóval, anyu meg ottmaradt a pulyákkal és a gyűjtögetéssel, később a kiskerttel.
Sámannus
A számvevő székletből is ez látszik?
Sámannus
Az ilyen okos illetékeseket a bába helyett a gyepmester segíti a világra retyóból, ahová kibaszták őket.
sokanvagyunk
Az ÁSZ "150 éve a közpénzek őre és 30 éve a demokrácia pénzügyi garantőr szervezete" + szerintem kivéve az elmúlt 10 évet... - ja, és a magyar kártya legerősebb lapja.
Yoda69
A naci fideSS szerint a no maradjon otthon es eljen gyereket. Ez a dolga. Ezt mondta koteles kover elvtars.
colibri
Az ÁSZ-ra nincsen szükség, nyugodtan meg lehet szüntetni. Aki ilyen véleményt kreál, az idióta. Nem lehet felfogni, hogy egyáltalán nem olyan idők járnak, hogy a nők szüljenek, mint a nyulak? A már megszületett gyermekeknek sem jók a jövőbeli kilátásaik, nem hogy ész nélkül szaporodjon a magyar! Gratula a tanult magyar nőknek, hogy felelősen gondolkoznak, sokkal felelősebben, mint a 12 éve regnáló hatalom! Hogy rohadnának meg ászostól, kormányostól, 135 bátor emberestől mind!
mackoka46
Úgy beszélnek és gondolkodnak a nőkről mintha anya kocák lennének.
Eladott Ország
Orbán nekünk a gyerek az első. Ha áprilisban megkapjuk a bizalmat, nem csak marad, hanem bővülni is fog a családtámogatás rendszere. A közjószágoknak szánt családi pótlék 12 éve változatlan. Kaletának 19.000 gyerek volt az első. A számítógépén gyűjtötte a képeiket...és üzletelt velük
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272842315_2007331256138265_4246932063242232012_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=WjYH4vgdimoAX_IHdWp&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_k00XtsbWYV_bYdjIpCbbzMy-pu2CRpLiDMnMv92pSYw&oe=630C6A14
Mi a saját gyemekeinkre szeretnénk hagyni az adósságot, nem pedig idegenekre. ORBÁN VIKTOR AZT ÜZENTE: ELFOGYOTT A REGIMENTJE ... Az a baj, hogy nem a saját gyerekeire hagyja az adósságot, hanem a mieinkre! A saját gyerekeire a milliárdokat hagyja
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272830410_2007329576138433_5064141762882119392_n.png?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=-VXympgmgT8AX_mDjkJ&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8syIRSoU0UrjCpm0Q59hNFZzaks9Y88qRaT6MCTqIyrQ&oe=630B862C
Yoda69
@KisTehen: Ezt mondak neked a rogan tovabbkepzesen? Es ezeket te be is szivod?
Clavigo
@KisTehen: Te hülyébb vagy ,mint gondoltam,,Böcce.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 14:15 ♣ Olyat még nem találta ki, csak a te beteg agyadban és a fideszes seggfejekben létezik!
Peller Anikó
@Yoda69: Eddig nem voltam biztos benne, hogy ezt a marhát is fizetik. De mostanra már egészen nyilvánvaló, hogy magától nem lehet ennyire hülye.
Yoda69
@Peller Anikó: Szerintem meg siman lehet ilyen hulye. Pont olyan felkegyelmu mint azok a venasszonyok, akik orban kezet csokolgatjak. Na azokat aztan nem tudod meggyozni hogy zsakutcaba haladunk teljes sebesseggel.
Yoda69
@KisTehen: Azert mert te orban csokolgatod, az nem jelenti azt hogy mas is ezt teszi.
Csakhogy te magadbol indulsz ki ez a dolog lenyege.
vacsi
Ha ezt egy faluvégi putriban lakó c.gyerek mondaná...
lampa laz
Arra nincs esze az ásznak, h megnézze a statisztikát, h mennyi házasság és mennyi felbontás van? Ez az igazán rossz arány, mert biztos, h a legtöbben már van gyerek is. Csonka családban felnőni közben mindkét oldalról több anyát, apát, féltesót megismerni egy gyereknek, hát nem irigylem őket. Ezek a kisgyerekek lelki nyomorban nőnek fel. Itt teljesen mindegy, h diplomás a nő avagy sem. Hagyjuk békén a nőket mert sokkal okosabban és felelőségteljesebben tudnak dönteni a jövőjüket illetően mint sok férfi.
Qqberci
Az ÁSZ is kezd már mindenhez IS érteni?...
amortizáltok
ti meg a bohozati gyűjtemények vagytok akkor futás haza asszonyt verni ? egyszerűbb ha magatokhoz nyultok tehetetlem bérsenkik mire kéne vállalni? orbánisztános nyomorgásra szüljön nektek a kövér ,ott a parlamentben azt lessétek videón is 24 órában ne a keleti bölcseket akarjátok tulszárnyalni
justhpeter
... és mi az ÁSZ hálószoba-ajánlata ?
Eladott Ország
@justhpeter: Berlusconit az unga-bunga mesterét ajánlják, ő hátúlról tolja...
giphy.com/gifs/berlusconi-HCbHc4LXVcWmQ/fullscreen
szaboria1
Vissza a múltba az asszonynak ott a konyha meg a gyerek nevelés!!! Igaz Orbán így gondolkodik.
Giovanni Alba
@szaboria1: ma, 16:39
Az elhíresült 3K, Kinder, Küche, Kirche
Macskaszem
Mi jöhet még? Semmilyenzsóti éjfélkor benyújt egy salátatörvényt, hogy a nők nem járhatnak felsőoktatási intézménybe, esetleg betiltják a fogamzásgátlókat, vagy mi a büdösQrva anyjukat akarnak még? Komolyan megáll az ember esze.
kereső
Készül a 21- századi Európa első "numerus claususa"- a nők felsőoktatásban résztvevő arányának csökkentésére???Igaz középkort idéző, fasiszta megállapitások az ász részéről, amely bizonyára nem véletlenül született.
Nincs rajta mit minősiteni, méltó a NER-hez, és orbánhoz.
Emmersson71
Ákos: A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyit keressenek mint a férfiak

www.youtube.com/watch?v=O52s8nCCU0U
amaramaistanna
Nő vagyok, van diplomám és három gyermekem. Nem a tanult, művelt nők miatt születik kevesebb gyermek, hanem a kormány politikája, kiszámíthatatlansága és visszaélései miatt... ez a kormány nem szolgálja a magyar népet, hanem igyekszik szolgasorba dönteni... Aljas gazemberek!
magyar1
@KisTehen: Már leírtam párszor, a milliárdosok pénzéhségét nincs annyi gyerek aki csillapítsa ha két bolygónk lenne sem.
Másik: régen a Kádár rendszerben is megvolt a nyugdíj mert befizették, befizettük de közben és azóta rengeteg munkát robotok helyettesítenek, mezőgazdasági gépek stb. amiknek nem kell nyugdíj.
Ezzel a hülye mesével már, hogy nem lesz nyugdíj csak az egybiteseket lehet megetetni.
Túltermelés van, túlszaporodás stb. Még 10 éve lehet a bolygónak kb.
telegdilaci
@mackoka46:Nem attól születik kevesebb gyerek Magyarországon mert a Nők közül többen szereznek diplomát mint a Férfiak,egyszerűen annyira ingatag megbízhatatlan a jelenlegi belpolitikai helyzet hogy a kormány képes egy tollvonással,egyik napról a máskra kedvező családokat érintő támogatásokat,látszik hogy a most kedvező családtámogatásokkal(CSOK)-ellenére sem született több gyermek!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 12.58@Giovanni Alba: 13.15

Csak mondjátok, én élvezem! :))

A legjobb az egészben, hogy kiegészítjük egymást. Emellett én nagyon szeretem, ha ősasszony lehetek az én ősemberem mellett, feltéve, ha meghagyja az énidőmet, nem akadályozza a hobbiaimat, és magától pelenkázza az aktuális lurkót, ha nekem halaszthatatlan dolgom akad, mint társadalmi lénynek. :)

Ritka, ha a fiatalon kötött házasságok megmaradnak, az enyém sem állta ki az együttélés próbáját, de jobb édesapát a fiainknak, és magamnak becsülnivalóbb barátot, nem is kívánhatnék.
balos
Megkell mondjam,nincs rosszabb egy buta férfinál,de látva a fideSSes kínálatot kurvákból,hát azért sanszos a dolog!Bár lehet,hogy ezek a nok verve szeretik a sexet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.