Novák Katalin az MTI tudósítása szerint beszámolt arról, hogy csütörtökön magánaudiencián fogadta a katolikus egyházfő, akivel több mint negyven percen keresztül négyszemközt beszéltek spanyol nyelven. A Szentatya ezt nagyra értékelte és „őszinte hangot” ütöttek meg egymással.

Novák Katalin a pápánál: "Szeretnénk elérni, hogy Magyarországon anyagi ok ne legyen akadálya a családalapításnak vagy egy újabb gyermek vállalásának"

A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök magánaudiencián Ferenc pápánál a Vatikánban 2022. augusztus 25-én. Novák Katalin a közmédiának elmondta, hogy elkezdődhet a magyarországi pápalátogatás előkészítése, miután a katolikus egyházfő magánaudienciáján megerősítette, hogy szándékában áll a látogatás. A találkozónak három fő témája volt: a jövő évben esedékes magyarországi pápalátogatás, az ukrajnai háború és a családok támogatása. MTI/Sándor-palota

A 24.hu ismertetése szerint a pápával beszéltek a hagyományos családok segítéséről, valamint arról, hogy a fiatalok milyen gyakran találkoznak azzal a káros megközelítéssel, amely szerint a gyermek teher, nyűg, ökológiai lábnyoma miatt veszélyt jelent a Föld fennmaradására és a szakmai kiteljesedés útjába áll.

Novák Katalin személyes küldetésének nevezte, hogy elmondja a fiatal nőknek: nem érdemes lemondani a gyermekvállalásról csak azért, mert valaki szereti a munkáját, szeretne a hivatásában kiteljesedni.

Szeretnénk elérni, hogy Magyarországon anyagi ok ne legyen akadálya a családalapításnak vagy egy újabb gyermek vállalásának

– hangoztatta a családokat segítő intézkedéseket is sorolva Novák Katalin a rádióműsorban.

Az államfő szavai szerint Ferenc pápa nagyon meglepődött a magyar családpolitika eredményein, hogy megduplázódott a házasságkötések száma és felére csökkent az abortuszok aránya, majd szomorúan fogalmazta meg azt a megállapítását, hogy a házasság mennyire kiment a divatból Európa-szerte és a fejlett világ jelentős részében.

A találkozó további részleteiről a 24.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Aztán, ha nem tudják fizetni az egyre növekvő hiteltörlesztést, akkor "állami támogatással" kilakoltatják őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Hát a magasabb iskolai végzettségű nőknek Novák Katalin hiába hirdeti az "igét", csak kevesebb gyermeket szülnek mint az iskolázatlanabbak , állapította meg egy ÁSZ tanulmány amit épp a napokban tettek közzé.Lehet hogy velük is el kellene beszélgetni!Bár ez esetben lehet hogy nem is beszélgetni kellene , mert ettől még nem született gyermek!
ómió
Szóval, itt se "őszinte, efftársi légkör" dominált?
simmering73
Csak a címre reagálva: ezt 12 év alatt nem sikerült elérni.
simmering73
A Kosztümös Madonna ezt vitte ajándékba a pápának.
i.imgur.com/oCkM5RK.png
Lepényleső
...akkor talán nem kellett volna eddig sem zsarnokoskodni,a népet,az országot szisztematikusan fosztogatni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.