Kisebb incidens történt az augusztus 24-én rendezett Magyarország-Litvánia (78-88) kosármeccsen az Aréna Savaria sport- és rendezvénycsarnokban, Szombathelyen.

Elkobozták az ukrán zászlót a vendégszurkolóktól a szombathelyi magyar-litván kosármeccsen
Fotó: Twitter

Az rtl.hu az Ukrinform alapján azt írja, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) litván diplomatái és szurkolótársaik ki akartak tenni egy ukrán zászlót a Litvánia elleni kosárlabda-vb-selejtezőn Szombathelyen, de az Aréna Savaria biztonsági őrei nem hagyták.

Mivel pont aznap ünnepelték Ukrajna függetlenségét, az egyik szurkoló kihajtogatott egy kék-sárga lobogót a lelátón, egy biztonsági ember odament hozzá, és rászólt, hogy rakja el, mert csak magyar vagy litván zászlókkal szabad szurkolni.

A férfi a zászlót letette maga mellé, de pár perc múlva már három szekus tért vissza hozzá, és elkobozták az ukrán nemzeti jelképet. A zászlót a meccs végén visszaadták.

Az EBESZ diplomatái Twitteren emlékeztek meg az incidensről:

Forrás: rtl.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Egyebkent csak ugy kerdezem, milyen jogon vesznek el egy diplomatatol barmit, akinek meg az autojaba sem lehet belenezni, vagy tilos parkolasert megbüntetni? Ja, ez csak demokraciakra vonatkozik, kleptokraciakban börfejüek összeverhetnek fotosokat, vagy el lehet barmit..kobozni egy diplomatatol...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Horizont: Na jó tévedtem,csak simán állat!
teuton
@Maccska: Honnan akarsz te egy diplomatat kizavarni, milyen jogon, te barom?!
percsi
@Németh István: "Az ukrán menekültek előtt le kell zárni a határt!"

"Az 1956-os forradalmat követő nagy emigrációs hullámban, 1956. október 23. és 1957. április 30. között csaknem 200 ezer ember hagyta el Magyarországot. Az 1956-os események kapcsán külföldre vándorolt magyarokat nyugaton pozitívan fogadták."
Nem zárták le a határt a magyarok elől! Ebből a 200e-ből 11e-n jöttek haza, a többiek köszönik jól vannak.
A te volt osztálytársaid is a mocskos nyugatot választották!

Ukrán menekültekre küldött több milliárd forint uniós támogatást nem utasította vissza a kormi.
Nektek a pénz jöhet, menekült nem?

Magyarország néhány tízezer ukrajnai menekültet sem képes rendesen ellátni, civilek végzik az állam segélymunkáját...

"- Szijjártó Péter júliusban a Fox Newsnak adott interjúban azt állította, már 840 ezer menedékkérőt fogadtunk be, akik teljeskörű ellátást kapnak.
- Azoknak az ukránoknak a száma, akik Magyarországon valóban menedékkérelmet nyújtottak be, a kormány júniusi adatai szerint 24 615 volt, amelyből 17 076-ot fogadtak el."
Állandóan hazudoztok!!!
atlatszo.hu/kozugy/2022/08/24/magyarorszag-nehany-tizezer-ukrajnai-menekultet-sem-kepes-rendesen-ellatni-civilek-vegzik-az-allam-segelymunkajat/

Hálátlan, haszonleső, hazudozó fidbanda! Ezek vagytok, szégyenkezünk miattatok!
Németh István
@teuton: Te barom ezek nem diplomaták, hanem felbújt csőcselékek! nem a sport miatt jöttek hanem balhézni te állatkert! @teuton: elsősorban téged kellene picsán rúgni, hogy ilyen hülye vagy! @percsi: sajnos nagyon tájékozatlan vagy!! az Eu által csurgatott akármi az csak duma abból egyszerűen nem futja a10-20 ezer közötti olykor naponta belépőkre! Aztán az ellátás addig szólna amíg az ország területén vannak az alapvető szükségleti cikkek az érkeztetési költsége, a szállás az Eu. szankciós intézkedései okán többszörösére e,elkedtek! A mi mondjuk 10 milliós népességű hazánk nem tudja fogadni a heti 140 ezer bevándorlót! Te kifejezetten képtelen vagy gondolkozni > te anya. háziasszony vagy ,egyáltalán jártál iskolába, megtanultál számolni? ÉS most vedd a "délről" érkező migránsokat a napi 800-1000 főt átlagban TE eszetlen tudod micsoda károkat okoznak ezek, csak számold a kerítéstől kezdve az emberek képzésén túl a lakósok zaklatását, fokozott védelmi szükségletét > mind műszaki, ellátásbeli anyagi kötelmekkel!
Te barom fasz, hülye állat szégyelld te a mocskos pofádat, hogy a te saját népedet a hazádat leszarod mert vidáman élsz az otthonodban és élvezd azt amit a kormány biztosít neked érdemtelenül hülye szajha! veled nem lehet, szabad másként beszélni!
teuton
@Németh István: Analfabeta barom! Hogy ki a diplomata, azt nem te mondod meg a 20as IQdal! Egyebkent a szövetseg utolag elnezest kert a jogtalan zaklatasert, ami tulkapas volt... Ja, te analfabeta vagy, elolvasni nem tudtad...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.