Egy politológus arra jutott, hogy Orbán nélkülözhető volt az elmúlt hetekben, nélküle is mentek az ország dolgai.

A Blikk cikke szerint az elmúlt hónapok és évek megviselték és kimerítették Orbán Viktort, a koronavírus-járvány, a parlamenti választás, az orosz-ukrán háború, a gazdasági válság rengeteg munkával járt. Ráadásul évek óta keveset alszik, napi négy-öt órányi alvás után már hajnalban munkába indul. 

Orbán Viktor elfáradt, ezért üdült jó három hetet Horvátországban

Fotó: Facebook/Németh Zsolt

A lap szerint nem volt arra példa még, hogy a kormányfő ily hosszú vakációra menjen, idén ugyanis körülbelül három hetet töltött Horvátországban az Adriai-tengernél. 

Július végén még csak az volt biztos, hogy augusztus legelején szabadságra megy, egy vagy két hétre. Ehelyett egyből kirepült – azóta sem tudni, milyen költségen – az Egyesült Államokba a CPAC-kongresszusra, az amerikai jobboldal jobboldalának fórumára, amelynek kapcsán Donald Trump exelnökkel is találkozott.

Ezen utazása után viszont eltűnt a radarról, a Facebook-oldalán nem jelentek meg fotót, csak civilek fényképeiből lehetett sejteni, hogy nagyjából merre jár.

A Blikknek egy a miniszterelnökhöz közelálló forrás azt nyilatkozta név nélkül, hogy valóban húzós éve volt Orbánnak, és emiatt szüksége volt egy hosszabb pihenésre. A lazulás annyira jól sikerült, hogy a mindig borotvált Orbán a legutóbbi, Németh Zsolt párttársával készült fotón ősz borostával volt látható.

A lapnak a nyilatkozó forrás azt állította, Orbán a hét második felében hazatér és újra munkába áll.

A Blikk összesítése szerint (hasonló eredményre jutott az Átlátszó is pár napja) augusztus 6-án Brac szigetén egy étteremnél készült róla fotó, aztán nem sokkal később Vis szigetétől nem messze robbant le a motorcsónakja és onnan vontatta be egy éppen arrajáró, és Orbánt éppenséggel nagyon kedvelő horvát újságíró, aki az egész sztorit megosztotta. 

Az előző hétvégén aztán Zoran Milanovic horvát államfővel vacsorázott laza öltözékben a Pakleni-szigetek egyik éttermében. Végül pedig múlt pénteken Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke mellett tűnt fel borostásan, szakállasan és micisapkában Orbán Viktor. A pólóján egy térkép díszlegett, mely Lastovo sziget körvonalait ábrázolta. 

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan a Blikk érdeklődésére az unalomig ismert sablonválaszt adta: „Orbán Viktor magánprogramjairól, szabadságáról nem tudok tájékoztatást adni. Amikor lesz a miniszterelnöknek hivatalos programja, arról be fogunk számolni”

Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója is meglepődött a többnapos borostán, de szerinte ez egy szabadság alatt elfogadható.

"A magyar politikában és a Fidesz naptárában a júliusi tusnádi beszéd, valamint az augusztus 20-i nemzeti ünnep között nem történik semmi. Ez mindig is a nyaralás időszaka volt. A kormány meghozta a legfontosabb döntéseket, így Orbán Viktor is megtehette, hogy elutazzon (...) Navracsics Tibor miniszter tágyal Brüsszellel, a kormányülést a miniszterelnök helyettese, Semjén Zsolt vezette, a tűzijátékról az operatív törzs, illetve a szakminiszter döntött. Valójában nélkülözhető volt Orbán Viktor"

- mondta el a lapnak Kiszelly Zoltán.

Forrás: blikk.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A TEK..., nyaralás után, mikor becsenget a Kolostorba... " Meghoztuk Orbán apánkat,,,hova támasszuk ?? "..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Horizont: 16.27

Igen, ezért is születtek azok a feltevések, hogy a képeken nem ő van, hanem egy alteregója. Vagy fotóshop.
balos
@Nyírfa:Állítólag 33 éve keresik az alteregót,mert az iker tesót agyon üttötte a sors!
lampa laz
@Horizont: Megváltozott, '89-ben, mert addig kőkemény alkoholista volt, onnan kezdve meg egyre hülyébb politikus lett. Bízom bent, h felért a csúcsra és innen már csak lefele lesz neki. Valami nincs nála rendben, az biztos mert ilyen hosszú időre máskülönben nem falcolt volna le. Ragaszkodik ő annyira a hatalma kézbentartására, h ne kelljen azt senkire sem bíznia. Nem hiszem, h van olyan embere akiben vakon megbízik, ha meg van, akkor az naponta az életével játszik. Az igazságot úgysem tudjuk meg soha, mert élete végéig titkosítva lesz.
Ludmilla
@Horizont: a lopás is fárasztó.. állandóan azt lesni,mit lehet meglovasítani..
bence
Ekkora lopásban én is szívesen elfáradnék !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.