A hétvégi Tranzit Fesztiválon beszélt erről a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az ATV Híradója szerint 800 ezer forintos bruttó átlagbért ígért be a pedagógusoknak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a hétvégi Tranzit Fesztiválon – számolt be a hírről az Eduline.hu oktatási szakportál.

Gulyás Gergely 800 ezres bruttó átlagbért ígért be a tanároknak – 2027-re

Fotó: Facebook/Gulyás Gergely

A miniszter a fesztiválon arról magyarázott, hogy 2027-ig a tanári átlagbérek el fogják érni a diplomás átlagbérek 80 százalékát, ami azt jelenti, hogy egymillió forintos diplomás átlagbér mellett a tanárok ezen időpontra 800 ezer forintos átlagbért fognak kapni. A miniszter azt is hozzátette, hogy csak akkor tudják emelni a tanári béreket, ha sikerül a megállapodás az Európai Unióval. (A kormány ugyanis uniós forrásokból fedezné a béremelést a Népszava korábbi cikke szerint, ám az Európai Bizottság azt kérte a Fidesz-kormánytól az azonnali.hu korábbi cikke alapján, hogy a tanári béreket a diplomás átlagbér 100 százalékára hozzák fel.)

A tanárok hetek óta találgatják a cikk szerint, hogy vajon pontosan mekkora a diplomás átlagbér, aminek a 80 százalékát megkapják 2027-től. 

A két nagy pedagógus szakszervezet szerint ugyanakkor az iskolákban dolgozók nem tudnak 2027-ig várni, mert már most komoly megélhetési gondjaik vannak, emiatt pedig tömegesen hagyják el a pályát.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
2027-re az a 800 ezer annyit fog érni mint most a 200...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
@kereső: Nézd meg,milyen drága öltönyökben mondják ezeket a pofátlan hazugságokat.Ennek is legalább selyem gyapjú az öltönye,ami horribilis pénz,a pedagógus meg vásároljon magának a turiból a dohos szagú használtat,enni menjen a népkonyhára,a családot tartsa száraz kenyéren.Egy normális országban már rég a hűlt helyük lenne,de ez a nép menthetetlen.Remélem a számlákkal közelebb jutnak a kijózanodáshoz.
VASTAGBŐR
Addigra lehet 52000 Ft lessz 1kg kenyér
Miközben nyugodtan össze vissza fertőzik egymást .. ( önszántukból persze )
division
@Shikari: Nejem sem az a fajta, aki menne tüntetni, de azért ha jobban belegondolsz, úgy kap havi 400 ezret, hogy két pótlék is benne van 30 év után. Mondjuk ő nem is a pénz miatt nincs elsősorban kibékülve ezzel a kormánnyal (persze az miatt is), de most ezeket nem sorolnám fel. Megélhetési gondja persze nem lesz bárhogy is lesz, ahogy a családnak sem, hiszen én is itt vagyok:-))
Peller Anikó
A minister azt is hozzátette, hogy csak akkor tudják emelni a tanári béreket, ha az Európai Unió fizeti, mert ugyan a stadionok jól teljesítenek de abból a várakozások ellenére mégsem zudják fizetni a tanarakat. Úgy értem hazudják, mert a fidesznek 3 parancsolata van,
1- hazudják
2- hazudják
3- hazudják
Ja és van egy 4. is, lopják, de azt is lehazudják.
kereső
@Peller Anikó: És nem csak Neked- sokadjára sem értem, mi köze az Uniónak a tanárok/a pedagófus társadalom béréhez?
Nem azért fizetünk adót, hogy azokat a feladatokat, amelyeket az egyén. az egyének kis közösségei nem tudnak megoldani- azt az állam oldja meg.? Úgy mint közoktatás, egészségügy, szociális ellátás, szinházak, ...etc.
division
@Shikari: Te miről beszélsz ember? Te pedagógus akartál lenni? Valami ilyet írtál. A pótlék nyáron is jár, a havi fizetésük egységesen ugyanannyi. Azt sem tudod miket beszélsz. Fogd már fel végre, egy 30 éve pályán lévő, 3 diplomás pedagógus jó ha 300 ezret kapna kézhez, ha nem lenne vezető, és nem oktatna nyelvet, mint a nejem. Ha ez neked így normális, nincs miről beszélnünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.