Az őszi szünetig terjedő időszakban bevezeti a szombati oktatást a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában. 

Az energiaválság és a magas rezsi miatt szombaton is lesz tanítás egy általános iskolában

Fotó: MTI/Kátai Edit

Az iskola honlapján megjelent tájékoztatás szerint ezzel meghosszabbodik a téli szünet, amely jelentősen hozzájárul az oktatási intézmény energiaköltségeinek a csökkentéséhez.

Az iskola azt írja, hogy a jelenléti oktatást preferálják, mert úgy tapasztalják, hogy a gyerekek hatékony előrehaladása ebben a tanítási formában a legoptimálisabb. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy napjainkban számos kihívással kell szembenézniük az energiaválság, a covid-járványból adódóan. 

Ezért aztán az őszi szünetig terjedő időszakban a szombati napokon 8.00 órától háromnegyed 12.00 – ig lesz tanítás az iskolában. Ez hét szombati napot érint (09.10., 09.17., 09.24., 10.01., 10.08., 10.15., 10.22.). Ezen napok közül október 15. amúgy is munkanap-áthelyezés, az október 31-et dolgozzák le.

Forrás: portfolio.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@vacsi: Miért lennének marhák? Így kevesebb lesz az online oktatás.
justhpeter
@vacsi: @Baker: @Málna: Nem tudom eldönteni, hogy jó-e vagy sem, de legalább gondolkodnak ! A kormány még ezt sem teszi.
Emmersson71
@justhpeter: Ősszel mennek a gyerekek suliba néhány szombaton, amikor még melegebb van, hogy a hidegebb téli szünetet megnyújtsák, így az iskola spórolhat.
Nessy
Szerintem túl fogják élni a nebulók! Nem olyan régi dolog az ötnapos suli. Legfeljebb az ősöknek kell majd télen kell két - három nappal tovább otthon gondoskodni a gyerekekről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.