Kitört a botrány a közösségi médiában az Országos Mentőszolgálat és egy nem nevesített hazai TikTok-felhasználó között egy videó miatt, amit a mentősök a jelek szerint nagyon zokon vettek.

Vérig sértődtek egy paródiavideón a mentősök, teljesen felháborodtak az OMSZ-nél

Mentőszolgálat a Facebookon megosztott közleményében arról ír, hogy a mentők maguk is tiktokoznak és értik a viccet, a videó mégis komoly felháborodást váltott ki a köreikben, sértette az ízléseüket – írta meg a 24.hu.

A „Bezár a gyrosos, ezért b*zd fel a kéket!” című videó már nem érhető el, ahogy a közelményből kiderült, azért, mert a Mentőszolgálat kommunikációs osztályának munkatársai felkeresték a készítőt és megkérték, hogy a „jogi hercehurca” elkerülése érdekében távolítsa el a „mentő hivatást degradáló tartalmat” a közösségi felületeiről.

Ennek ugyan eleget tett és elnézést is kért, később azonban két videóban is szapulni kezdte ezért a mentők közösségét és olyan tartalmakkal állította párhuzamba saját produktumát, amiben semmi ízléstelenség vagy trágárság nem látható, pl.: mikor az anyósülésen helyet foglaló ápoló (ugyan szabályellenesen) rögzítette a szirénával való közlekedést.

– olvasható a szövegben.

A közlemény végén a Mentőszolgálat kommunikációs stábja jelezte, hogy a felhasználó fenti kifogásai miatt hivatalból elrendelték az érintett életmentők meghallgatását.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az az érzésem, hogy ma már nem értem ami ebben az országban történik. Azt elfogadom, hogy a mentősök és a mentőszolgálat munkáját ugyanúgy lehet bírálni, ahogy a kormányét és minden mást.
De:
- mi lenne, ha az általunk hibának vélt dolog megítélése és nyilvánosságra hozása előtt tájékozódnánk a valóságról ?
- mi lenne, ha a gondjunk van valamelyik mentőegységgel, akkor hozzájuk fordulnánk ?
- mi lenne, ha mielött bárkit a közszolgálatból pellengérre állítanánk megismerkednénk a tényleges munkájukkal ?
Végül:
- mi lenne, ha csak akkor hívnánk mentőt, ha valóban szükségünk lenne rá és nem használnánk unaloműzésre őket.?
Javaslom a számonkérőszék bevezetése elött mindenki forduljon az országgyűlési képviselőjéhez annak érdekében, hogy a mentősök abból az egy munkából normálisan meg tudjanak élni a családjukkal együtt.
Amikor ez bekövetkezik, az összes szemtelen mentőst el lehet küldeni a térerőhiányba. Addig szálljunk le róluk.
NKF
Az ilyen rohadékok menjenek a jó büdös kurva anyjukba!

A mentősök előtt le a kalappal!!! Amikor csak egy nap 14.szer szirénáztak,megszámoltam!
Erre jönnek ilyen kis tetvek,mire fel?
Pálinkás Pál
ó...de fene érzékenyek valakik...pedig tény...minden kékvillogós felbacca a " kéket meg a szirénát " ha siet...mindegy hogy a gyroszoshoz, vagy unja a dugót, megteszi, ez tény...@NKF: neked meg annyit...talán nem a mentőszolgálatot kellett volna leterhelni a kamu coviddal,és akkor maradt volna több idő a valóban betegek ellátására...
Pálinkás Pál
@Shikari: bárhová mennek kékkel...te láttál már villogós autót dugóban állni,idióta?...szövegértés,shiki..!!
Toller Béla
Azt a céda mindenit ! AZ OMSZ ne finnyáskodjon, nevessen vagy fogja be ! Jogunk van röhögni mindenen és mindenkin ! Majd az OMSZ megmondja nekünk, hogy mit és mikor ? Lófülét, szállítsa a betegeket !
Pálinkás Pál
te alapból nem tudsz normálisan szólni..shiki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.