16 termelői és bolti mézet vizsgáltatott be az Országos Magyar Méhészeti Egyesület.

Döbbenet! Hamis mézeket árulnak a hazai szupermarketek

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A teszt eredményeiről az Index írt egy összefoglalót: a szervezet honlapján közzétett eredmények alapján a termelői mézek megfelelnek a követelményeknek, viszont az áruházakban kapható mézek többségénél a minőség nem biztosított, és még a mézek eredete is megkérdőjelezhető.

47 bolti mézből 28-at akácmézként árusítanak, de a többségükről megállapították, hogy akácnak hűlt helye bennük. Helyettük más virágok, leginkább a facélia pollenjét azonosították.

További részletek itt!

Forrás: Index.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
hát hát amikor nem pörgettek ki, mert kevés volt az akác pld. és tán a méhecskék nem fogyasztották el, vagy gyakrabban hárs mert tájfüggően az nyilana utána lehet mellette facélia pollen is vagy éppenséggel olajfüzé is mert hosszabban elnyujtva virágzik, utszéleken apró sárga virágával. Hamvasszürke levelű tövises bokor bogyóját felhasználják ( Ezüstfa vagy olajfűz ) ki hogy ismerheti.
Aki Én
Már vagy 10 éve lehetett hallani, hogy a boltokban árult mézek 70-80 százaléka hamis.
Sosem veszek bolti mézet.
lusta
Az Unióban a legelkötelezetteb csalók elleni harcot már nagyon rég óta Péter vezeti. Nem szőrözik, hogy nem teljesíti a normát, vagy tartalmaz más anyagot, meg ilyesmi, hanem mondja, hamis.
amortizáltok
D.C. Jarvis : 90 éves koráig praktizált és publikált a mézről , és más természetes készítményekről pl az almaecetről nehéz a könyvet megszerezni ez való igaz, pl sebek kezelésénél vágott szúrt lőtt roncsolt sebekre alkalmazta és hegesedés nélkül napokon belül gyógyultak,simán mézet rátenni, bekötni , na ne tessék 2-3 napra gondolni nem a varázsceruza de 5-7 nap az valóság ( saját tapasztalásom ) seb mélységétől függően .a másik itthon 1 hónap volt a várakozási idő méz bevizsgálására ára 30,000 ft / kilóra??? a határon ellenőrzöttek 10 perc és máris köszönjük nem kérünk ebből !!! kamionok lettek visszaforditva majdnem 10 x es nagyságrendben.az meg hogy kristályosodik attől még nem arra utal hogy kristálycukorral etettél a méheket, A nektárban lévő szölőcukor és a gyümölcscukor aránya a meghatározó a repce pörgetés után 10-16 napon már kristályosodik a hárs pl 24-35 napon az akác évek multán sem a facélia is lassan Napraforgó is 15-24 nap és . amit viszont nem ajánlanám 40 fok főlő heviteni , ( meleg vizbe állitott üveg ) mert sok sok hasznos beltartalom veszhet el a sütéshez való melegitésel ki ki lelke rajta mert az más tecnika. mitöl és miért kristályosodik itt a neten meglelhető

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.