Ungváry Zsolt: az ateisták kezdeményezése egy nyilvánvaló politikai hadüzenet a keresztény Magyarországnak, amire mi már csak válaszoltunk. Nem mindig egyértelmű, mi az, ami igazán fontos. Egyik közismereti tárgyat tanító kollégám az iskolában egy folyosói beszélgetésben nagyvonalúan „rizsának” minősítette a hittanórát, szembeállítva a lényegesebb tantárgyakkal. Annyira mellbe vágott a dolog, hogy hirtelenjében nem is mondtam meg neki, hogy szerintem a hittan a legfontosabb óra. Talán az egyetlen igazán fontos.

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"A fizika és a kémia törvényeinek vagy a DNS-nek a felfedezése óta – nehéz feltételezni, hogy emögött ne állna valamilyen szellemi iránymutatás."

Pontosabban neked, mint egy szellemi villámhárítónak nehéz, mivel semmit nem értesz a világ működéséről. azt képzeled, hogy a természetben törvények vannak és ezeket a törvényeket valami isteni elme teremtette meg neked.

De a szimpla valóság, hogy a természetben nincsenek törvények, a bolygók nem a kepleri egyenletek alaján tartják a pályájukat, a gravitáció nem a relativitás egyenletei alapján fejti ki az erejét és a fajokat sem isteni elme teremtette. Az anyag létezik és mozog, semmi más nem kell hozzá, ez az egyetlen törvény ha úgy tetszik.

A te gyenge tudásanyagod, felületes szemléleted az oka, hogy ilyen marhaságokkal vagy képes foglalkozni, hogy van e isten és neked ez a legfontosabb kérdés a világon.

Egyébként istent ki teremtette?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.