A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsította meg az ORÖ elnökét, derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből. Agócs Jánost csütörtökön vették őrizetbe.

30 millió forintért árulta saját elnöki tisztségét Agócs János

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A megalapozott gyanú szerint az Országos Roma Önkormányzat elnöke – aki 2019 decembere óta Agócs János – 2022 nyarán azzal keresett meg több kisebbségi önkormányzati képviselőt, hogy 30 millió forint ellenében átadja részükre az ORÖ elnöki tisztségét.

Az ajánlat lényege szerint az összeget oly módon kellett volna megfizetni, hogy 18 millió forint járt volna a lemondáskor, míg a fennmaradó 12 millió forintot 2022 decemberéig kellett volna átadni.

Az elnök vállalta, hogy a pénz ellenében lemond az ORÖ elnöki tisztségéről, helyettesítésével a pénzt átadót bízza meg, és közreműködik az illető elnökké választásában.

A nyomozó ügyészség a csütörtöki elfogást követően elrendelte a kisebbségi önkormányzati vezető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozza letartóztatásának elrendelését. A kényszerintézkedésről a bíróság pénteken dönt.

A gyanúsított nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt az őrizetbe vétele és a gyanúsítás közlése ellen.

A minősített korrupciós bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. 

Forrás: mti.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: Nem félsz a roma miniszterelnök haragjától?
Mi a helyzet a díszcigány Farkassal, és a közpénz milliárdokkal, nem tudod?
Mintha védené valaki, nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Shikari: Orbán apádról naponta olvashatsz híreket...
CsipkeRózsa
Farkas Flóriánt meddig tartották előzetesben, vagy hány évre ítélték az 1,6 milliárd megvalósult lopásáért. Igaz, ezt az összeget Balog Zoltán, akkor kifizette helyette, valahova. Vagyis mi befizettük és kész.
csak úgy....
@Shikari: szóval a fidesz tolvajokra érvényben van valami kegyelem féle,amit te nem tudsz értelmezni! :) - tibim,te lopós cigányok védelmezöje!
kishonda
@Shikari: Igaz, a szellemi fogyatékosokat az indiánok sem bántották!
Clavigo
@Shikari: Megint félrebeszélsz bocskoros...
mackoka46
Árult. A fidesz a hazát is elárulta, mégsem lett következménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.