A kormány három fő célt tűzött ki az egészségügyben, ezek közül a legfontosabb az egészségben eltöltött életévek számának növelése – közölte a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára csütörtökön Budapesten.

Takács Péter a Mit kell tudni az egészségügyi rendszer fejlesztéséről? című beszélgetésen jelezte, hogy a trend jó, de tovább akarják közelíteni a magyar adatokat az európai uniós átlaghoz.

Államtitkár: a kormány célja az egészségben eltöltött életévek számának növelése

Magyar Imre Kórház

Fotó: korhazajka.hu

A másik két cél az otthonhoz közeli ellátások megerősítése, valamint a járvány sújtotta, háborús időszakra készülve az egészségügyi reagálóképesség megtartása és fejlesztése – sorolta az államtitkár.

Azt mondta, arra kell készülni, hogy egyre elterjedtebbek lesznek a pandémiák. A világ "egy nagy falu lett" járványügyi szempontból – hangsúlyozta. Másrészt, valósággá vált, ami korábban elképzelhetetlen volt: Európában, Magyarország szomszédságában háború dúl. Takács Péter kijelentette, hogy a magyar egészségügyi rendszer képes fogadni azokat az embereket, akiket Ukrajnában az infrastruktúra megsemmisülése miatt nem tudnak megfelelően ellátni.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: Ha nem tudná az álomtitkár, a prevencióhoz, szűréshez, gondozáshoz orvos, szakdolgozó, modern diagnosztika és pénz kell! Lehet ad hoc Egészség napot"rendezni, megmérik a vérnyomást, a vér cukrot, a légzés funkciót, etc., de ha a páciens nem megy el a háziorvoshoz, mert vagy nincs, vagy nem ér rá órákat várni, már kevés értelme volt. Ha el megy és kap beutalót laborba, diabetológiára, tüdőgondozóba, akkor kezdődik az időpont kérés, majd hetek múlva el is jut egy, egy szakrendelésre, ha éppen van orvos. Onnan esetleg tovább küldik további vizsgálatra, aztán majd valamikor minden lelet meg van, és talán sok hónap múlva lesz diagnózis, terápia! Betegút követés? Az nem igazán akad. Na, erre tessen egészséges életéveket alapozni, ígérni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
A probléma megvan oldva...
Szakorvoshoz a bejutás 3 hónap - addig nincs gyógyszered...
mackoka46
Gyalázatos férgek, hogy nem szégyellik magukat az egészségügyi ellátás tönkre tétele miatt is.
Yoda69
HAZUDNAK!
Ne azt nézzük, amit mondanak, hanem amit csinálnak.
A Covid járványban 47 ezren hunytak el, ennek több mint fele a kormány hanyagsága es nemtörődömsége miatt.
Gazella
@Yoda69: inkább a vakcina ölte meg az embereket! A kurvány abban vétkes hogy még jobban propagandázta az oltásokat.
csak úgy....
mint mikor a hóhér nyugtatgatja a delikvenset...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.