Csaknem háromszorosára emelkedik majd az áramszámlája egy szentesi társasház lakóinak, mert napelemet szereltettek az épület tetejére, írja az Rtl.hu.

Háromszorosára nőtt egy társasház áramszámlája a napelemek telepítése után

Fotó: pixabay.com

Mint a Telex idézi a honlapot, Emiatt ugyanis nagyfogyasztónak számítanak, és nem rezsicsökkentett áron kapják az áramot. Jobban jártak volna, ha egyénileg vásárolhatnának a szolgáltatótól. Megkeresték az MVM Zrt.-t, hogy egyéni mérőik alapján kisfogyasztóként kezeljék őket, de nem fogadták el kérésüket.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Telex

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Átb@szás, lehúzás. Ez a NER lényege...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Átb@szás, lehúzás. Ez a NER lényege...
Macskaszem
Gecisztánban büntetik aki zöldenergiát használ.
Aki nem az MVM-től vagy Lölőtől vesz áramot, az szívjon mint a torkos borz. Hatvanpuszta is nagyfogyasztóként fizet a napelem erdője után?
Eladott Ország
Mert nekünk Paks 2 és az oroszok függősége kell és a lenyulható milliárdok. A despota idióta dagi' kiadta a parancsot, egy hülye százat csinál!
Pálinkás Pál
szavazz a fideszre..ezeknek már kevés a börtön, ide a román megoldás kéne...
ppp888ppp
Fidesz cél nyomorban tartani az országot
Qqberci
@sgl: Paks-2-vel mindenképp baj van, mégpedig a konfigurációja miatt: filtrans.samunet.hu/Paks_operation.pdf
Havanagi
Megy a vérszívás minden területen,nincs kiskapu,fizetni kell.Qva kormány,ezért nem engedélyezik a balkon napelemet sem,mert 27%-os ÁFA kiesést okozna.Fognak minden Forintot.Hazug,ótvar,geci!!!
Nessy
Na, ennyit a modern energiáról, kis hazánkba! Az olcsóbb lesz az MVM szerint, ha kivágják az erdőket, aztán ha két év múlva nem lesz fa, akkor majd javasolják a szenet, aztán csinálj amit akarsz, csak fizess! Tényleg a józan észt felülírja pénzéhség és emberi ostobaság!!
namihami
@Shikari: 08.03:. Ezért és így jók a fideszes jogszabályok. Mindig úgy lehet forgatni és alkalmazni, hogy az nekik legyen jó.
És, ha véletlenül elrontanák és elsőre mégsem ilyenre sikerül, akkor azonnal jön a módosító.
A család nem járhat tévúton...
Nessy
@KisTehen: 08,16 Nem! Ez kis hazánk pénzéhes kormánya!
Eladott Ország
@sgl: ma, 08:00 ♦ Paks 2-vel meg az a másik probléma, hogy a nyugati beszállító cégek nem fognak együtt működni a Roszatommal. A finnek leállítitták az orosz atomerőmű építést.
Yoda69
Igy tamogatja a fideSS a megujolo energiara atterest. Rohadt gecik!
kereső
@sgl: 08:00 Farkas Fólirt a minap suttyomban felmentették - bűncselekmény hiányában. Úgyhogy ne példálózz vele!!!:
Qqberci
@sgl: Paks-2 nincs rendben. 2019-ben, 2021-ben -s 2022-ben is volt kettős leállás Paks-1-nél. Paks-2 esetében ez az erőmű teljes leálllását jelentené!...

Tornyokkal megoldható a hőmérsékletprobléma? Álmodni lehet, de a fizika leszavazásához siralmasan kevés a 2/3...
Toller Béla
...miféle baromság az, hogy nagyfogyasztók lettek egy napelem felszerelése miatt ? Azonnal kössenek utilaput az ügyintéző talpaira, vagy valami mást a nyakára ! Ne habozzanak, lehet, hogy még megharap valakit !
Peller Anikó
@Sikari: 8:03, Pont ez a baj te szürkemarha, a jogszabály amit kedvükre módosítgatnak.

Ha annyira tájékozódnak akkor inkább nem telepítenek napelemet? A rohadék kormányodnak a napelemeket kellett volna segítenie és nem az atomenergiát, ami mint a gyakorlatból látható életveszélyes, főleg a putyinérában aki löveti az atomreaktort ha a véletlen baleset már nem lenne elég.
drrotf
Hogy miért is van ez így?Egyszerű a dolog:a jogszabályok meghozatalakor, amire általában egy déálutánt hagynak, olyan átgondolta, és megfontoltak , és minden esetet megvizsgálnak és azután a 133 báto ember egy csattintásra megszavazza a törvényt!Az hogy a törvényt másnap már módosítani kell mert ha nem módosítanák nagyon nagy károkat okoznának , az már nem érdekli a 133 bátor embert, mert ők biztosan nem jártak jogi egyetemre, és nem tudják, hogy egy jogszabálynak , egy törvénynek milyenek is kell lenni!Csak egy a baj, hogy van a 133 bátor ember között több olyan is aki a jogi egyetemeken koptatták a padot, csak ilyenkor azt kérdezem hogy minek?Csak a vizsgákra, az iskolának tanultak, pedig ha latinul is tanultak volna akkor tudnák hogy nem az iskolának hanem az életnek tanulunk!
namihami
@Shikari: Még akkor is, ha gumiból készült! És mindig a Kolostormalac és köre felé nyújtják!
Nessy
A jogszabályok is manapság olyan stabilak, mint a tizenegyszer módosított saját használatra készült fideszes "gránit szilárdságú" alaptörvény Szabál, az szabál! ! Megcseszni nem ajánlatos, mert szaporodik!
ómió
Az is fordítva lett bekötve, mint a bolsik!?
laszlobihari
A napelemes szoptatás egy másik formája, hogy azoknak a kisfogyasztóknak akik ÉVES elszámolásra kötöttek szerződést állandó jelleggel "részszámlákat" küldözgetnek, az év végén elszámoláskor a késedelmi kamatot is hozzácsapják a végszámlához. Ha a napelem rendszer plusszot termel ezekkel a részszámlákkal akarják megfizettetni a hálózat használati díját, vagyis még te fizetsz ha áramot termelsz a hálózatba, az áram átvételi ára kb. az egy harmada a hálózati díjnak, vagyis minden megtermelt kWh után kb. te fizetsz 20 forintot, ha tényleg betartanák a szerződésben vállaltakat akkor ha nem is nullára jönnénk ki, de jóval kevesebb fogyasztás után kellene fizetnünk. De ezek a tetvek ott csalnak lopnak ahol tudnak, ha jól sejtem ez esetben megállna a hatalommal való visszaélés is, egy esetleges peres ügyben, bár Szálasinak több esélye volt a Népbíróság elött a felmentő itéletre mint nekünk a nyerésre
Yoda69
@Qqberci: Mire Paks 2 elkeszul ugy 2035 tajekan, mar nem lesz viz a Dunaban, ugyhogy Paks 1-et is le kell majd allitani.
Remeljuk addigra lesznek szel es naperomuveink, ha sikerul valahol elhagyni a fideSSt menet kozben.
Peller Anikó
@Yoda69: Bezzeg a Bős-Nagymarosi duzzasztót el kellett meszelni a fidesznek, nekik atom kell, mert a gát már csaknem kész volt és abból már nem lehetett annyit lopni minta paksból.

Pedig nemcsak erőművünk lehetett volna, hanem a szabályozott Dunában még lehetne némi víz is.

Gyerünk atomot neki, mert a román havasi gyökéragyú barmoknak csernobil kell, valaki majdcsak szétlövi paksot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.