A magyar felnőttek több mint harmada csak egy hónapig tudná fedezni a kiadásait, ha nem jutna fizetéshez, és mindössze 14 százalékuknak van hat hónapra elegendő tartaléka – derült ki a K&H kutatásából. A pénzintézet felmérése szerint az elmúlt években a magyarországi átlagbérek jelentősen emelkedtek, idén júniusban például a kedvezmények nélküli nettó átlagfizetés megközelítette a 335 ezer forintot. A reprezentatív kutatásból mégis az derült ki, hogy a 30-59 évesek átlagosan 7 hónapra elegendő spórolt pénzzel rendelkeznek. A válaszadók 36 százaléka fizetés nélkül mindössze 1 hónapig tudná fedezni a kiadásait. A megkérdezettek 23 százaléka 3 hónapot, 14-14 százalékuk pedig 6 hónapot, illetve 1 évet, 5 százalék pedig több mint 2 évig tudna megélni a fizetése nélkül. A kutatás szerint a 30-59 évesek negyede nem tud vagy nem szokott félretenni. Ez jelentős növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest, amikor 18,4 százalékos volt az arányuk.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
Akkor még a családosokról egy mondat sem esett, nesze kövér most szülesd tele a parlamentet legalább nem fértek oda se már. tőbb ember fog éhen halni mint a járvány alatt amennyi volt vagy tán kormányt kéne cserélni mert max egy sziréna próba erejéig tudnak gondoskodni a NÉPRŐL vagy addig sem ? mert a rendszer azt ajánlotta orbánnal az élen keressenek többet , akkor telik rezsire , vagy ne LOPJATOK tőbbet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.