Tetlák Örs szerint Érden két önkormányzati intézmény elszállt rezsiköltségei csődbe juttathatják a 75 ezres várost.

Az önkormányzatok intézményeik nyitvatartásában érdekeltek, ezért azt várják a kormánytól, hogy minél hamarabb dolgozzon ki intézkedési tervet azoknak az önkormányzatoknak, amelyek nem tudják megoldani a rezsiköltségek kigazdálkodását – mondta Érd alpolgármestere, az LMP országos elnökségének tagja vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

LMP: a kormánynak kellene intézkedési tervet kidolgoznia a rezsiemelés miatt bajba jutott önkormányzatoknak

Fotó: Facebook/LMP/videórészlet

Tetlák Örs sürgette, hogy ezen felül nyújtson a kormány azonnali és lehetőség szerint teljes kompenzációt a megemelkedett rezsiköltségekre, a települések méretétől és vezetőik pártállásától függetlenül.

Mindezek mellett az LMP azt kéri a kormánytól, hogy indítson azonnal országos és szociális alapon nyugvó épületszigetelési, épületkorszerűsítési programot. Ugyanis ha a kormányzat ebben a helyzetben magára hagyja az önkormányzatokat, újra nemcsak az ellenzéki településvezetőket, hanem a magyar lakosságot, a magyar családokat fogja büntetni – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Tetlák Örs szerint ezekre a lépésekre azért van szükség, mert jelenleg a legtöbb magyar település nem tudja, hogyan tartja nyitva a márciusig tartó krízisidőszakban szociális intézményeit, például az idősotthonokat vagy a hajléktalanellátást nyújtó intézményeket, valamint az óvodákat, bölcsődéket.

Példaként említette, hogy Érden két intézmény – egy szociális központ és az érdi szakrendelő – "elszállt" rezsiárai csődbe juttathatják a 75 ezres lakosú megyei jogú várost az agglomerációban.

Az LMP országos elnökségének tagja drámainak, kilátástalannak nevezte a helyzetet.

Forrás: mti.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
vegyétek már észre hogy a nem fideszes településekkel NEM foglalkozik a KUTYA sem .amig a gazdát pofán nem vágja valaki mert csak ők léteznek a többi meg pup a HÁTUKON, ezért ne is adjon nekik az unió egy KURVA FILLÉRT sem mert az is elpárolog.
jesz
hülyegyerek...a kormánynak kellene meghozni valamit...de nem teszi, te szerencssétlen!

Az önkormányzatok mögött több százezer, vagy millió ember van, akiért felenie kellene...

Ilyenkor hol a lófaszban van Gyurcsány,? Mert a pörköltfőzőre zabálni kimegy, de tüntetni nem? Hol van Jakab, hol van MZP?

Kálmán Olga is csak beszél, de nem mond semmit...szart sem ér a munkájuk
ómió
Az efftársak anno ilyen esetben hitelfelvételbe hajtották az önkormányzatokat!
117
@ómió: "Minél feltûnõbben kell ösztönözni a hatásos háttérszolgáltatásokat."
ómió
@117: Ahogy te "szolgáltatod" a bolsi hazudozást? Melyik efftársad ösztönöz téged erre? Netán de genere kerültél erre a "vonalra"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.