Tetlák Örs szerint Érden két önkormányzati intézmény elszállt rezsiköltségei csődbe juttathatják a 75 ezres várost.

Az önkormányzatok intézményeik nyitvatartásában érdekeltek, ezért azt várják a kormánytól, hogy minél hamarabb dolgozzon ki intézkedési tervet azoknak az önkormányzatoknak, amelyek nem tudják megoldani a rezsiköltségek kigazdálkodását – mondta Érd alpolgármestere, az LMP országos elnökségének tagja vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

LMP: a kormánynak kellene intézkedési tervet kidolgoznia a rezsiemelés miatt bajba jutott önkormányzatoknak

Fotó: Facebook/LMP/videórészlet

Tetlák Örs sürgette, hogy ezen felül nyújtson a kormány azonnali és lehetőség szerint teljes kompenzációt a megemelkedett rezsiköltségekre, a települések méretétől és vezetőik pártállásától függetlenül.

Mindezek mellett az LMP azt kéri a kormánytól, hogy indítson azonnal országos és szociális alapon nyugvó épületszigetelési, épületkorszerűsítési programot. Ugyanis ha a kormányzat ebben a helyzetben magára hagyja az önkormányzatokat, újra nemcsak az ellenzéki településvezetőket, hanem a magyar lakosságot, a magyar családokat fogja büntetni – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Tetlák Örs szerint ezekre a lépésekre azért van szükség, mert jelenleg a legtöbb magyar település nem tudja, hogyan tartja nyitva a márciusig tartó krízisidőszakban szociális intézményeit, például az idősotthonokat vagy a hajléktalanellátást nyújtó intézményeket, valamint az óvodákat, bölcsődéket.

Példaként említette, hogy Érden két intézmény – egy szociális központ és az érdi szakrendelő – "elszállt" rezsiárai csődbe juttathatják a 75 ezres lakosú megyei jogú várost az agglomerációban.

Az LMP országos elnökségének tagja drámainak, kilátástalannak nevezte a helyzetet.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
vegyétek már észre hogy a nem fideszes településekkel NEM foglalkozik a KUTYA sem .amig a gazdát pofán nem vágja valaki mert csak ők léteznek a többi meg pup a HÁTUKON, ezért ne is adjon nekik az unió egy KURVA FILLÉRT sem mert az is elpárolog.
Mirabilis
Nem csak az önkormányzatok vannak bajban, hanem a Mo.on élő magyar emberek is.
Az mvm összevissza számolva adja ki a számlákat a gázról.
Mi köze a gáz ár fizetésének pl ahhoz, hogy mire szerződött az ügyfél: csak főzés, főzés és fűtés, főzés, fűtés vízmelegítés, ezek permutációja. Nem a gázóra alapján kéne fizetni? Hol vannak a jogászok, a fogyasztóvédelem?!
jesz
hülyegyerek...a kormánynak kellene meghozni valamit...de nem teszi, te szerencssétlen!

Az önkormányzatok mögött több százezer, vagy millió ember van, akiért felenie kellene...

Ilyenkor hol a lófaszban van Gyurcsány,? Mert a pörköltfőzőre zabálni kimegy, de tüntetni nem? Hol van Jakab, hol van MZP?

Kálmán Olga is csak beszél, de nem mond semmit...szart sem ér a munkájuk
ómió
Az efftársak anno ilyen esetben hitelfelvételbe hajtották az önkormányzatokat!
117
@ómió: "Minél feltûnõbben kell ösztönözni a hatásos háttérszolgáltatásokat."
ómió
@117: Ahogy te "szolgáltatod" a bolsi hazudozást? Melyik efftársad ösztönöz téged erre? Netán de genere kerültél erre a "vonalra"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.