Orbán Viktor hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Porfirije szerb ortodox pátriárkát, aki a látogatás során átadta a magyar miniszterelnöknek a Szent Száva Érdemrend arany fokozatát – írja az MTI Havas Bertalan tájékoztatása alapján.

A szerb ortodox pátriárka kitüntette Orbánt – „Egyedülálló államférfi Európában, aki „harcol Európa lelkéért”MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az indoklás szerint az elismerést Orbán Viktor a kereszténység védelmében Magyarországon és Európa-szerte tett erőfeszítéseivel, a keresztény értékek előmozdításával valamint a magyar és a szerb nemzet barátságához való személyes hozzájárulásával érdemelte ki.

A kitüntetés átadása alkalmából a szerb pátriárka hangsúlyozta:

Orbán Viktor egyedülálló államférfi Európában, aki „harcol Európa lelkéért”, és akinek a szavára más népek, így a szerbek is odafigyelnek.

Orbán Viktor elfogadó beszédében kiemelte: büszkén veszi át a kitüntetést szerb ortodox keresztény testvérétől. „Békés emberek vagyunk, békét akarunk, de valóban háború zajlik Európa lelkéért, és a keresztény egység – benne az ortodoxia – nélkül ezt a harcot nem tudjuk megnyerni” – fogalmazott a miniszterelnök.

Szent Száva (1174-1236) az önálló szerb ortodox egyház megalapítója, a róla elnevezett érdemrendet a Szerb Ortodox Egyház adományozza a különleges érdemekkel rendelkező egyházi és világi személyeknek.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
A példa nagyszerű, mert azt mutatja meg hogy egy egyház, amely a hit ügyében autentikus, a politikust tünteti ki, mert szerintük is , és persze "mi" szerintünk is így válik szét az egyház, amely a polgári társadalom egyik jellemzője!Ugye a mi társadalmunk egy polgári társadalom, különösen Balogh páter nézve, aki most volt nem rég egyházfi, majd miniszter és később református püspök!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
117
Nyereményjáték - nem nyersz semmit:
Kinek van a legbutább arca a három közül?
Az első 3 millió vérbuta fideszes szavazó közül senki nem nyer, de ha ehhez hozzászokik a paraszt, akkor jó.
Szoktassuk (szopassuk) a matyar parasztot!

"A parasztok csak.. parasztkodnak." /idézet tőlem - nem vagyok rá büszke/
Nessy
@Horizont: Legközelebb a muszlim Erdogantól kap kitüntetést? Vagy a Buddhista Kínától?
Béla333
Kirill odaszólt a szerb tesónak. Így hálálják meg a maffia aknamunkáját, amit az Unióban csinál(t).
117
@KisTehen: Van családod, három gyereked (szegény gyerekek), miért nem velük fogalalkozol? Miért itt bas*od rezet, fideszes geci SZEKTATAG?
vitriol
Pont az a baj orbánnal, hogy folyton "harcol", neki inkább kormányozni kéne! Azt pedig nem lehet ráfogni, hogy államférfi!
ómió
Már ezek az ortodoxok se efftársiak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.