A Terror Háza igazgatója nem kímélte a nyugati vezetőket.

„Hálátlanok, szégyentelenek” – Schmidt Mária nyilvánosan kiborult a német vezetők miattMTI/Illyés Tibor

Mint ismert, Mihail Gorbacsov augusztus végén elhunyt. A temetését szeptember 3-án tartották Moszkvában, ahová Orbán Viktor is ellátogatott Deutsch Tamás, Schmidt Mária és Orbán Balázs társaságában. Schmidt Mária egy kissé megkésve, szeptember 5-én egy Facebook-posztban reagált arra, hogy más nyugati vezető Orbánon kívül nem jelent meg az eseményen.

Hogy mennyire semmibe vették, arról mindennél ékesebb bizonyítékot szolgáltatott szombati temetése, amin Orbán Viktoron, Magyarország miniszterelnökén kívül egyetlen külföldi állami vezető sem jelent meg. Pedig az oroszok minden bizonnyal azért nem rendeztek az elhunyt számára állami temetést, hogy ne hozzák a végtisztességre érkező külföldi vezetőket kellemetlen helyzetbe azzal, hogy orosz partnereikkel találkozniuk, érintkezniük kelljen

– vélekedik Schmidt, aki Orbán Viktort antikommunista szabadságharcosként emlegeti a bejegyzésben.

De egyetlen más régióbeli vagy nyugati vezető sem adta meg neki a végtisztességet. Sem az amerikaiak, sem az európaiak nem tisztelték meg jelenlétükkel az elhunytat, akit egykor „hősüknek” tekintettek. Különösen szembeötlő, hogy egyetlen német politikus sem volt, aki kifejezésre juttatta volna köszönetét annak a Gorbacsovnak, aki nélkül hazájuk még mindig ketté lenne osztva

– folytatja a gondolatmenetet, hozzátéve: „A temetés napja egyértelművé tette, hogy a németek új vallása a gyávaság. Vezetőik gyávák, hálátlanok, kulturálatlanok, tiszteletlenek. Eloldották magukat az európai kultúrától, körvonaltalan, arcnélküli senkik. A németek egy része pedig nemcsak eltűri, de követi is őket.”

A bejegyzést egy felszólítással zárja, ami akár nagyobb nemzetközi visszhangot is kiválthat: „Ne tegyen tehát a németeknek gesztusokat, szívességet senki, mert nem értékelik, és nem fogják viszonozni!”

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

117
@KisTehen: Buta vagy, mint mindíg. A kancsal kurvát meg ideje móresre tanítani
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Nemzeti Máriánk ismét fordítva ül a szamáron.
Dr. Proktor
@fideszes gyökér: A bánya lukáról se feledkezzünk el!
134.bátor
Ha jól tudom ,Putyin sem volt ott.
Ez nem problèma Maris?
ómió
Jól mondja! "Gorbi" nélkül még máig is "NDK-zhatnának"!
ómió
@fideszes gyökér: Antimagyart óbégatsz, bolsiék fajkreténje!? Azt a fajtát, amelyik Böszme vezéretekkel az élen 2004.dec. 5-én kitagadta a határon túlra "trianonizáltakat"? De, hisz, akkor, magatokról óbégatsz, bolsiék elmebetege! A tetübolsi fajtádról! Az elmebajod már annyit nem hagy neked, hogy ezt észrevedd!? Ha a tetüfajtádat Moszkvából szalajtották és most már Brüsszelnek nyaltok be a meleg szarig, meg lett hagyva, hogy a szarkupac fajtátok helyett oda másokat "delegáljatok"? Ne görcsölj, idiótája! Túl átlátszó!
ómió
@fideszes gyökér: Merülj alá, bolsiék szarkupaca és tempózz nehányat a bolsi latrinában! Az a te miliőd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.