Csütörtökön tetőzik a meleg, de délutántól egy meleg, nedves szállítószalag húzódik fölénk, mely a közeledő hidegfront előterében jó táptalajt biztosít a zivatarok kialakulásához – jelezte az Időkép.

Zivatarlánccal, felhőszakadással érkezik ma egy hidegfront, videón a mozgása
Fotó: Pixabay

Kezdetben a középső tájakon, illetve délnyugaton és északon várhatók a hevesebb események, ekkor a zivatarokat felhőszakadás, apró szemű jégeső, viharos széllökések is kísérhetik.

A délután második felében a nyugati határ közelében robbanhat be a légkör, ahol akár zivatarlánc is kialakulhat.Ezek a viharok az esti órákban a középső és éjjelre a keleti tájakat is elérhetik.

Az Időkép animációt is készített a zivatarok várható mozgásáról:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarveszély miatt az egész ország területére elsőfokú (citromsárga) veszélyjelzést adott ki.

Zivatarlánccal, felhőszakadással érkezik ma egy hidegfront, videón a mozgása

A felhőszakadások miatt szintén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ország középső és keleti megyéiben.

Forrás: idokep.hu, met.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ezt a felhőszakadás is tudja?

..."Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarveszély miatt az egész ország területére elsőfokú (citromsárga) veszélyjelzést adott ki"...
Biztos, ami biztos...ebből baj nem lehet. Aztán vagy esik, vagy nem.
amortizáltok
akkor hogy érthetőbb legyen mi is a zivatar lellemzője dörgések sorozata villongó villámlások és a csapadék TÖBBNYIRE elmarad . Pont. a zivatarra nem a csapadék jellemző sőt inkább NEM:
Baker
@amortizáltok: Inkább ELMARADHAT!
A zivatarfelhők a mindig csapadékkal járó záporfelhőkből alakulnak ki.
amortizáltok
@Baker: na majd akkor olvass utána mik a jellemzői Éghajlattan talajtan meteorológia ahol mindez ömlesztve olvasható kezdve a párolgással a felhők tömegével méretével és vizkészletével ill. a csapadék kialakulása cseppfolyos, szilárd vagy légnemi (köd) na merre kezd esni a jég formátum akkor ugye felfelé ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.