Névre szóló levelet kaptak pénteken a polgári engedetlenségben részt vevő tanárok a tankerülettől, amiben azt írják: jogosulatlanul maradtak távol a munkától, és ez alapot ad a rendkívüli felmentésre – írja a Telex.hu.

A Tanítanék Mozgalom múlt hét pénteken javasolt gördülő polgári engedetlenséget. Ez azt jelenti, hogy minden héten másik napon ne vegyék fel a munkát a pedagógusok. A tanárok a polgári engedetlenséggel munkakörülményeik javítását, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszert szeretnének kiharcolni. Ezen a héten több iskolából csatlakoztak tanárok a munkabeszüntetéshez.

Személyre szólóan fenyegette meg kirúgással a tankerület a sztrájkoló tanárokat

Fotó: Facebook/Tanítanék

A tankerület levelében felszólította az engedetlenkedő tanárokat, hogy tartózkodjanak a hasonló magatartástól a jövőben. Ezt azzal indokolták, hogy a gyerekek tanulni járnak az iskolába, az órák elmaradása viszont korlátozza a tanulók tankötelezettségének teljesítését. Levelük végén azt írják:

„amennyiben a munkafelvételt ismételten megtagadja, az a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre”.

Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára a Telexnek azt mondta: mindenki megkapta a levelet, személyesen hozták ki a tankerülettől, és alá kellett írniuk, hogy átvették. Arról,h hogy hogyan reagáltak minderre a tanárok, a portál cikkében olvashatnak. 

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Fidesz "demokrácia": visszapofázás nincs, csak vak engedelmesség! Írja az , aki valószínűleg nem kevés pénzt kapott a közelmúlt pedagógus napra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszholnapis
nem kellett volna átvenni jelezni nekik csak "rakják oda a sarokba"! leszarni a tankerületet Maruzsástol stb...
jesz
mindeközben a diákok vajon mit szólnak ehhez? Mert a tüntetésük -(meglepte a hatalmat)- sajnos nem sokat ért...ugyanis amíg ilyen felszólítást kap egy tanár, addig bátornak tűnik a hatalom.
Rockxy
"Kirúgással fenyegetik..."
és a többi szarfaszú tanár nem mer a sztrájkolók mellé állni és azt mondani, hogy akkor mi is sztrájkolunk, zárjátok be az iskolát fideszseggnyalók!?
teuton
Ez a tankerületi ihazgato valszeg hianyzott a matekorakrol... Ha egy tanar pl. 2 orat sztrajkol, akkor 2 ora hianyzik. Ha kirugjak, akkor NAPI 5-6 ora hianyzik...Szorozzuk ezt csak 10zel be iskolankent... Aztan vegyünk 1000 iskolat...
nezelodo
@balos: tegnap 14:50. Ugyan már, nem láttad az elhíresült kis százlábú kézírását, amint a volt tanárának üzent? Aztán egyetemi előadó is lett, és olajsejkekkel is tárgyalt a Nemzeti Vejkójával együtt, mára meg divatdiktátor lett (biztos ő öltözteti az apját is), és talán idegenforgalmi főguru is. Ez a színvonal elfogadott még a bivajbasznádi szavazóknak is, akkor az írástudók szerényen húzzák meg magukat, és az olyan írásmódot tekintsék akadémiai állásfoglalásnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.