Ez a válaszuk arra, hogy a diákok küszködnek a tanárhiány miatt.

Ócska húzás a Belügyminisztériumtól: drága magáncég szolgáltatásaihoz adják ki diákok adatait MTI/Varga György

Hadházy Ákos egy tanácstalan szülő levelét tette közzé, aki egy kérdőívet kapott az úgynevezett Pitagorasz Stúdiótól. Az oktatással foglalkozó magáncégnek – mint rámutat – a Belügyminisztérium pénzért eladta a végzős diákok személyes adatait, így postán küldtek nekik egy-egy kérdőívet. A kérdőív mellett persze a szolgáltatásaikat is ajánlják: 50 ezer forintért felkészítik a gyerekeket a gimnáziumra.

Tehát azoknak a gyerekeknek, akiknek a tanárhiány miatt esélye sincsen a rendes iskolában felkészülni, de a szülei ki tudják fizetni, a jóságos oktatási belügyminisztérium egy magáncég szolgáltatásait ajánlja

– összegez Hadházy. 

A politikus azt is kiemeli, hogy a cég tavaly harmincmilliós bevételből 20 millió adózás előtti nyereséget ért el. De bemásolta annak a szülőnek a levelét is, aki megkapta a kérdőívet – különösen felkavaró.

A minap kaptam ezt a levelet.

Nem igazán tudom hova tenni... Több okból.

Ha már a Belügyminisztériumtól szedték az adatokat, biztosan tudják, hogy van már egy gyermekem, aki felvételizett, ezért a kérdések irrelevánsak.

Másrészt ezek olyan kérdések, amiket akár egy óvodás kisgyermek is meg tud fogalmazni. Ez nem egy komoly piackutatás a témában.

Harmadrészt a költségek: drága, fénylő papírra nyomtatva, postán elküldve...

Azt írják – köszönik, ha megosztom velük véleményemet – én ezt most nem tenném... Tekintettel, hogy HETEDIKES gyermekemnek intézem a különtanárokat – tekintettel a brutális tanárhiányra. Igaz, most jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly, amikor a felvételi évében egy felvételi tárgyból nem volt tanára az idősebbik gyermekemnek.

A független politikus ezután rámutat arra is, hogy a gyakorlat GDPR-szempontból is különösen megkérdőjelezhető. „De persze a legocsmányabb pintéri húzás a polgári engedetlenséghez folyamodó tanárok kirúgással fenyegetése” – emlékeztet.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:58
Látom nem zavarja a gyenge elméd,hogy több mint 12 éve a cigány kisz titkár van hatalmon.
Egy hokedlivel jobban járt volna a családod.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
puszt
Ez hasonlatos ahhoz, amikor ellopták a kötelező nyugdíjpénztárunkat, majd egy hónap múlva már a szemünkbe röhögve figyelmeztettek, h gondoskodjunk a nyugdíjunkról, mert államiból nem fogunk megélni...
Clavigo
@ómió: Jelentkezhetnél te is " határvadásznak ",ha meg van a 8 ált.- od. Szerintem az elvégzett két "első * meg a hat "második ",pont elég a " feltételeknek...
ómió
@Clavigo: Téged, bolsiék gyagyása, ezért nem vettek fel!?
Pálinkás Pál
@ómió: téged, meg a fajtádat örömmel gyomlálnám ki...undorító rákos daganatok vagytok az ország testén..
ómió
@Pálinkás Pál: Ha undorító rákos daganatot gyomlálnál ki, menj át szuicidba, majd folytasd a "műveletet" az efftársaidon!
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 08:49
Ómió a nonstop hazudozó takonygerincü.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.