A Fidesz szerint "Gyurcsányék kormányzása a nyugdíjasok cserben hagyásáról szólt", most pedig "azok beszélnek, akik elvették a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat".

Cinikus választ adott a Fidesz az előrehozott nyugdíjemelés ötletére
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A nagyobbik kormánypárt frakciója a DK alelnökének korábbi sajtótájékoztatójára reagált. Gy. Németh Erzsébet azt követelte, hogy a kormány hozza előre a novemberi nyugdíjemelést.

A Fidesz azt írta, hogy

"Gyurcsányék kormányzásakor" nyugdíjemelés helyett még a 13. havi juttatást is elvették a 2,4 millió nyugdíjastól, 2006 és 2010 között pedig 4 százalékkal esett vissza a nyugdíjak értéke.

Az időseket különösen rosszul érintette a sorozatos rezsiemelés is – tették hozzá.

"A baloldalnak az nem tetszik, hogy a Fidesz-kormány visszaadta a 13. havi nyugdíjat, és a többi között nyugdíjkompenzációval és nyugdíjprémiummal segíti az időseket"

- olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a válasszal elégedett fidesz nyugdijasok között,használt alsógatyákat sorsolnak ki viktortól...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
a válasszal elégedett fidesz nyugdijasok között,használt alsógatyákat sorsolnak ki viktortól...
Qqberci
"a Fidesz-kormány visszaadta a 13. havi nyugdíjat""

A potrohos csútkány két napja még azt mondta, hogy majd jövőre kezdik "visszaépíteni"... Már azt sem tudják, mit hazudtak?...
Eladott Ország
Nyugdíjemelések... Gyurcsány és Orbán kormány idejében.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273701311_5126190917411587_2597976884919121204_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=vOWI9YIJ_9gAX8oML-T&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8ebKW4LnwMGFtgaN7zdZGVXNeVxDULpfxOY6Gba-2CBQ&oe=6321158F
A 13. havi nyugdíj bevezetésére 2003. február 4.-én került sor. Nem szavazta meg a fidesz! Ezek dumálnak. Csak egy szó még a sokat emlegetett 300 Ft- os vizitdíjról. Ma 700 Ft egy behajtás a Miskolci Szentpéteri kapui kórházba és 12.000 Ft az éves parkolás , az ott dolgozóknak 1000 Ft egy hónapban azért hogy bemehessenek dolgozni ez a szégyen!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273851082_480960100317616_4515403426862723696_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=C0QiMZnLBXkAX9bYwlD&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8ybVdZBIi0IGsg2gzwOKoBenocHD5M0Km1sQY87O9rVw&oe=632252F8
Orbán 14. havi nyugdíjat is igért. Az akkori választás előtt a bűnöző szélhámos cigány úgy emelte a tétet, ahogy szorult a hurok a tokája körül.
uploads.disquscdn.com/images/7ba0dfe1fa0dab3a95c16b0f7af1fa162536e3bdc48a826a27e76dde9ade4ea6.jpg?w=800&h=298
mackoka46
Gyurcsányt már kitárgyaltuk, most te kormányzol rajtad a sor fizess ! Ja már behúzták az X-et.
Giovanni Alba
Másról beszél, mint Bodóné, amikor a bor árát kérdik.
Itt nem az volt a kérdés, mi történt több, mint tizenkét évvel ezelőtt, hanem az, hogy a súlyos helyzetre tekintettel miért nem hozzák előbbre a nyugdíjemelést.
Jellegzetes fideszka terelés, úgynevezett szalmabáb érvelés. Már megszokhattuk, hogy egyenes kérdésre sose jön egyenes válasz, csakis a "baloldal" ócsárlása.
Az a szomorú, hogy a törzsgárda ilyenkor elégedetten vigyorog, nem veszi észre, hogy a kormányzat nem csak az ellenzék arcába röhög, hanem mindenkiébe, úgy egységesen, egyenlően.
Részük legyen benne. Remélem, megérem, hogy nem érdek, hanem érdem szerint kapnak majd jutalmat.
Eladott Ország
Rosszabbul élünk mint 4 éve. A fidesz bűnszervezet az elmúlt évek során triplán megszívatta a nyugdíjasokat. A fidesz bűnszervezet kormánya kerülve rögtön eltörölte a nyugdíjak béremeléshez és inflációjához kötött emelését, amivel egy átlagnyugdíjban részesülőtől évente 360 ezer forintot vettek el, ami az elmúlt 6 év vonatkozásában mintegy 1,5-2 millió forint veszteséget jelent. Az Áfa 25%-ról 27%-ra növelésével és rengeteg külön adóval a fidesz bűnszervezet a nyugdíjasok adóterhelését növelte az elmúlt években a legbrutálisabb mértékben. A hamis inflációs adatokkal is a nyugdíjasokat szívatják a legjobban, hisz a nyugdíjat csak a behazudott inflációval korrigálják. Az elmúlt években a fidesz bűnszervezet, csak az évenkénti nyugdíjkorrekció módosításával több mint két havi nyugdíjat elvett és akkor még nem számoltunk a nyugdíjasok adóterhének brutális növeléséből származó veszteségekkel.
uploads.disquscdn.com/images/35ad52781b6179dc18a1ed02b2fd39725a0b32a2016f381c6f68d463e1893414.png?w=800&h=521
csak úgy....
@Giovanni Alba: a föispánokkal együtt elszaporodtak a pathó pálok...,no meg (anyagilag) szarban van a haza. -vagy hallod még a dübörgést és érzed a húzóeröt?
Jozefina
Nincs pénz az államkasszában, így válasz a már megszokott idióta szöveg!!!
Nessy
Ha nincs választási év, nem kaptuk volna meg az egészet idén. Úgy egyébként nyolc évet gondolkodott a fidesz, hogy vissza vezesse e. Néha meglep, hogy a hívő nyugdíjasok mennyire nem érzik, nem látják, hogy mennyire kiszúr velük a kormány, hosszú évek óta!
csak úgy....
@Nessy: egy bizonyos kor után nehéz bevallani,hogy ismét rossz lóra tettem..
roccobaba
Azt elmondják, hogy elvették a nyugdíjakat, de hogy ök miért nem adták vissza, amikor már bőven osztogatták a milliárdokat a haveroknak arról nem beszélnek. Meg arról sem, hogy milyen elvetemült számitás az amelyik csak sz első 8 hónapot veszi figyelembe sz inflációnál!!!
csak úgy....
@KisTehen: az hát,ha neked többre nem fussa! :) nincs valami búúúú felejtöd otthon? :)
Nessy
@Eladott Ország: Isten nem ver bottal, csak Orbán kormánnyal!
balos
@csak úgy...: Nem győzi benyakalni,mert a szar már a torkáig ér és fél,hogy kigyün!Nem azért nyalja,hogy kiadja!
csak úgy....
@Nessy: -pedíg,- megbünhödte már e nép a múltat s jövendöt...
Emmersson71
Most mennyivel esett vissza a nyugdíjak (vásárló)értéke, amikor csak az élelmiszerárak 40-60%-kal emelkedtek?!
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 16:51
De hiszen dübörgünk, mi vagyunk az egész EU motorja, mit EU, az egész világegyetemé.
Minél jobban meg kell húzni a nadrágszíjat (a nagyhasú nemzetvesztő mondta nem is oly rég), annál több rejtett tartalékot fedezünk fel, csak éppen nem jut mindenkinek, akinek járna. Tanároknak fityisz, meg coki, meg kirúgással fenyegetés, ezzel párhuzamosan a rendvédelmiseknek egy kosár pénz. Nem jut tisztességes nyugdíjra, de kerül vodafonra.
orsos vendel
te szemet rohadt kissebbsegi !!! dögölj meg !!!
csak úgy....
@Emmersson71: arra ej, ráérnek még..., bután türelmes és hiszékeny a magyarok shikari rétege...
csak úgy....
@Giovanni Alba: ök a jövöjükröl gondoskodnak ,nem rólatok! talán nem is rátok,magyaokra esküdtek föl...
kulabombaafityiszre
Hát ha gyúrcsány elvette,akkor a fene a kurva anyátokat fidesz.
drrotf
Hát most ezzel az 1,8%-os nyugdíj korrekcióra a kormány nem lehet büszke!Ez az infláció amit az év nyolc hónapjára kihoztak , az egy röhej, aki vásárol a boltokban nem ezt tapasztalja, és ezzel a számmal semmibe veszi a kormány a kemelten kezelt nyugdíjasait!Mindenki tudja, hogy az infláció szeptembertől az év végéig biztosan meredeken emelkedni fog, s ezt a kormány nem akarja kompenzálni a nyugdíjasoknak.Az energia megemelt árai még csak most fognak jelentkezni az embereknél, és ez sem izgatja a "mi" kormányunkat .Ezt az intézkedést még tetézik azzal, hogy a jövő év januárjától is nagyon alacsony szinten, irreálisan alacsonyan akarják a nyugdíj emelést is végrehajtani!Mi ez ha nem a nyugdíjas réteg halálig való megnyomorítása, megtizedelése,, mert az véleményem szerint biztos ,hogy ilyen nyugdíjakkal és ilyen mértékű emeléssel ezt a réteget a kormány megtizedeli!
T-Boly
Aki a fenti választ adta a fidesz részéről,az lehető legrövidebb időn belül akassza fel magát,mert ha elmúlasztja ,hamarosan a nép ( nem a kétmillió hülye) teszi meg!
Mielőtt kötelet ragadna,b@ssz@ szájba a retkes ,útszéli kib@szott qrva jó anyját !
gina
Nincs más téma ezeknél az agyhalott fidesz férgeknél??? Gyurcsány Soros stb eddig jut el csak a proli agyuk
Gyurka80
@csak úgy...: Pont ez a szoci böske dumál a volt úttörővezető?!
Gyurka80
@Qqberci: TE idióta már idén megkapták a 13. havit!
Gyurka80
@Eladott Ország: Ja ferinél 8% volt az infláció!
laszlobihari
@Eladott Ország: igen, o1G-t az Isten küldte! mivel átmenetileg kifogyott a sáskákból!
Qqberci
@Gyurka80: Akkor mi a lófaxot is akar a csútkány "visszaépíteni"?...
Toller Béla
No, mégegyszer, tökéletlenek ! Nem a 13.havi nyugdíjról bvan itt szó, hanem az aztz megelőző tizenkét havi megélhetésről ! Ha értitek a magyart ! Persze, a ti szüleitek elvannak, az állam juttatott nekik pénzt, vagyont, védelmet, szarházi fiakat...de a többségnél ilyen nincs ! AMit kerestek, abból élnek, amit félretettek, az a nyugdíj, az állami nyugdíj meg vagy van, vagy nincs, vagy elfogy. Hát erről van itt szó ! Három milliónyian olyan mértékű nyugdíjból élnek, amiből gyakorlatilag nem lehet (egyre inkébb lehetetlen) megélni ! Erre legyetek cinikusak ! Hja, majd a határvadász gyerek eltartja őket ...
ómió
A lényeg, efftársak, hogy megint igazat szólt!
Gyurka80
@Toller Béla: Nincs is 3 millió nyugdíjas.
evacica
Ezek most is hazudnak mint mindég! Gyurcsányék elvitatottak egy nyugdíj korrekciót, én speciel 2x kaptam, az éves nyugdíj kimutatás utolsó sora hozza a nyugdíj korrekció összegét amit a Gyurcsány kormány adott! Hazug Orbán hazug fidesz!
T-Boly
Istenem örök atyám ,mennyi idióta seggfej,balfasz mocsokláda ,geci köpedelem,tetű baromállat fideszes van a világon !
Engedd haza országodba őket !

És óriási seggberúgásal add át őket Belzebubbnak
drrotf
A nyugdíj korrekcióról még nem rendelkezett a kormány , de a KSH adatai nem sok jót ígérnek a nyugdíjasoknak.Az alacsonyan megállapított inflációs adat után még az is kérdéses marad, hogy a szeptemberi , októberi és a november , decemberi rohamosan növekvő infláció miatti korrigálást jogszabály, törvény előarja -e , mert ha a kormány jóindulatára vagyunk hagyva, akkor felkopik az állunk ettől a jóindulattól.Az előbb e,lített időszakra vonatkozóan óriási infláció emelkedést várnak a szakértők, és ezen időszakra vonatkozó nyugdíjkorrekcióról jogszabály, törvény nem rendelkezik.Az ekkor megjelenő inflációt a nyugdíjasok kénytelenek lenyelni, akkor amikor a kormány azt hirdeti úton , útfélen, hogy a nyugdíjak értékét ez a kormány megvédi, s ez az egyik fontos célja a kormánynak.Nem ígérgetésekre lenne szükség, hanem jelentős érdekvédelemre, és olyan intézkedésekre amelynek az a következménye hogy a nyugdíjak értéke tényleg nem csökken! Ha a kormányfő tényleg bátor ,akkor ki kellene állni a választók elé és el kellene magyarázni a nyugdíjasainak, hogy az év utolsó négy hónapjában jelentkező inflációt mikor és hogyan fogja korrigálni!Az év eleji csekély, már már nevetségesnek is mondható nyugdíjemelés az nem visszamenőleges hatású, és így az év végi inflációs emelkedést nem kompenzálja!Ha lehet ne felejtse már el Orbán úr, hogy mit ígért a választások előtt és után többször is, és ne feledje az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó!
ómió
@Ábel: Összetévesztetted valakivel a "reggel, éjjel meg este" hazudozó Böszmegazdádat!?
sokanvagyunk
@ómió: Talán nem kellene másolni a Gyurcsány-korszakot.
ómió
@sokanvagyunk: Megint elvettek 1-2 havi nyugdíjat meg még a 13. havi fizut is? Ezt a "másolást" kell hazudnotok?
Yoda69
A nyugdijasoknak elege van a fideSS hazudozasaibol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.