A miskolci Herman Ottó Gimnázium kezdeményezéséhez egy budakalászi és egy szombathelyi iskola is csatlakozott.

A hvg.hu cikke szerint a miskolci Herman Ottó Gimnáziumon kívül még legalább két iskolában tartanak tiltakozó akciót hétfőn reggel fél nyolc és nyolc között a feketébe öltözött tanárok a polgári engedetlenségben résztvevő kollégáik megfélemlítése ellen. 

Három iskola körül élőlánccal tiltakozni a tanárok a megfélemlítések miatt

Fotó: Illusztráció/Facebook/PDSZ/

Miskolcon azért vonnak a tervek szerint élőláncot az iskola köré, mert az ottani igazgatóhelyettest, Dezsőfi Györgyöt a tankerület felmentette azután, hogy szeptember 5-én az iskola 36 másik pedagógusával közösen tiltakozott polgári engedetlenség keretében a közoktatási rendszer problémái ellen. 

A miskolci gimnáziumnál tartandó akcióhoz szolidaritásból csatlakozott a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola is, mivel ott öt tanár tartott polgári engedetlenséget tiltakozásképp, és a tankerület később az előbb olyan tartalmú leveleket küldött nekik (illetve más, a polgári engedetlenségben résztvevő tanároknak), amelyben azt írták, hogy el fogják veszíteni a munkájukat, ha hasonló akciót tartanak a továbbiakban.

A hvg.hu a Nyugat.hu nyomán arról is beszámolt, hogy a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanárai, diákjai és az ügyükkel szimpatizálók fognak feketébe öltözve élőláncot vonni az intézmény körül. 

A lapnak eljutottatott közleményben a szervezők azt írták, hogy 

„Szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat Dezsőfi Györggyel és minden megfenyegetett tanár mellett, ezért szeptember 12-én feketébe öltözünk. A sztrájk alapjog, nem szabad engednünk a fenyegetésnek, az oktatás bajban van!” 

Forrás: hvg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
hát kérem tisztelettel, mielőtt entert nyom a gyakornok, legyenszíves olvassa át a szerkesztő a néhol érthetetlen mondatokat...

Hajrá tanárok!
csak úgy....
fideszék hasonlóan (le) kezelik a magyar oktatást ,mint afganisztánban a talibán!
talán még a (ál) vallási fanatizmusukban is van némi közös...
ómió
Annyira "meg vannak félemlítve", hogy tanítás helyett még egy "efftársi élőlánc" is belefér!? Aszta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.