Az AFP vasárnap írt egy olyan tervezetről, amelyet már a jövő héten tárgyalhat az Európai Bizottság, az új törvényjavaslat az újságírók és szerkesztőségek függetlenségét szeretné védelmezni.

Újabb pofont adna az EU Orbánéknak? Már a jövő héten tárgyalnának róla

A lap szerint a rendelet célja, hogy biztosítsa az egyes szerkesztőségek szerkesztői függetlenségét a politikai hatalomtól és nagyvállalatoktól, és átláthatósági követelményeket írjon elő a tagállamok számára a médiatulajdonlással kapcsolatban.

A rendelet lehetővé teszi a bizottságnak, hogy eljárást indítson az Európai Bíróságon, ha egyes tagállamok nem tartják be a szabályokat. A kezdeményezés Vera Jourovához tartozik, aki a bizottság egyik alelnöke. Jourová régóta dolgozik hasonló kezdeményezésen, mert a bizottságnak eddig semmilyen mozgástere nem volt a médiaszektorok szabályozásában.

Az AFP híre megemlíti a KESMA magyar példáját, amivel eddig nem tudott mit kezdeni az uniós versenyszabályozás, pedig látványosan torzítja a magyar médiapiaci viszonyokat.

Szeretnék, ha minden tagállamnak kötelessége lenne értékelni a médiapiaci koncentrációt a szerkesztői függetlenségre és pluralizmusra gyakorolt hatás szempontjávól, bizonyos kritériumok alapján.

A tervezet felállítana egy új uniós Médiatanácsot is, amely egy intézményben tömörítené a tagállami hatóságok képviselőit, mellette pedig szabályozná a közszolgálati médiát, az állami reklámokat és a Pegasus-botrány kapcsán a forrásvédelmet is.

Forrás: 444

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nálunk valóban "szabad és sokszínű" a média! A KESMA -hoz tartozó több száz újságban ugyanazok a MTI hírek, ugyan azok a szó szerinti cikkek, ugyanabban a formában jelennek meg. A "sokszínűséget" az jelenti, hogy nem egyforma színű (még) a fejlécük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Azt szeretném már látni,mikor a geciéket piros lappal tennék a taccsvonalra,hátha végre a nép venné kezébe a "töküket"!
Csizmás Kond
...a zunió maga a csaló, ugyanis épp az a célja hogy csak azok a hírek kerüljenek forgalomba amit ő akar...példa erre a zukrán háború.
Nyírfa
Amennyire engdik a lehetőségek, Orbánékat negligálni kell. Márpedig a lehetőségek többnyire rajtunk múlnak, akár itthon, akár az EU-ban, gyakorlatilag bárhol.
Aki Én
@Maccska: Lehet, habár Finnországot bármely tekintetben hozzánk hasonlítani, több mint ostobaság.
nezelodo
Nem is értem, mi a baja Brüsszelnek a magyar médiaviszonyokkal. A lehitelesebb, (il), liberális demokratánk pedig már megmondta nekik, "Az vesse rá az első követ..." Meg már azt is mondta, hogy ő sohasem hazudik... Kivéve az utolsó választás előtti 12 évet, és azóta is szakadatlanul...
Toller Béla
Újabb vízfejnek tűnik, amelyiknek a megmajmolása nem okozhat gondot egy beágyazódott fasiszta diktatúrának !
Clavigo
Remélem ,,mihamarább lerohad ez az idióta vigyor ennek a falhúggyozó reteknek a zsíros pofájáról..
Nessy
Nálunk valóban "szabad és sokszínű" a média! A KESMA -hoz tartozó több száz újságban ugyanazok a MTI hírek, ugyan azok a szó szerinti cikkek, ugyanabban a formában jelennek meg. A "sokszínűséget" az jelenti, hogy nem egyforma színű (még) a fejlécük.
Galway
@Maccska: Lehet. Nem azon múlik, hogy ki fedi le a piacot, hanem azon, mekkorát kell miatta hazudni!
nezelodo
@Clavigo: ma 9:06. Az a vigyor már kényszeredett Sanax vigyor.
Eladott Ország
Szeretnék egy ilyen agymosógépet. M1, hir tv, megyei lapok olvasása, Kossuth rádió, etc...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27072242_1739329349445750_237373709115834882_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=NIjAa9xAQyAAX8aJTKw&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9dm8Elsx_k4sJVVHO0iepWn9nK6CEytW9mfL_PrBILlA&oe=63460160
Erőltetem az agyam melyik rezsim is üzemeltetett besúgó hálózatot saját polgáraival szemben. Magyarországnak nem kormánya, hanem tartótisztje van. A bűnszervezetnek meg országa, pont mint az iszlám államnak. Diktatúra virágzik, következmény nincs, a nép pedig alavju. Drága jó kerálunk' felépítette ezt a nejlon diktatúrát, de mindennek ellenére szénné fossa magát, ha valaki véletlenül kiteszi a lábát az országból és szóba áll egy európai emberrel. Innen már csak tényleg Észak-Korea van tovább.
Nyírfa
@Eladott Ország: A kötél Kövér asztala, ne együnk róla.
kereső
Ez orbánékat édes kevéssé érdekli- itt már teljesen kiépült a sajtó totális ellenőrzése, a magukat "függetlennek" tartók önként cenzúráznak, és inkább "kedveznek" orbánnak és az állampártnak, minthogy megirják a csupasz valóságot. Mondhatnám azt is, ez a NER-nek annyi, mint halottnak az ibolya.
csak úgy....
szegény viktor,kapja a pofonokat mint hajdanán a fatertól..
Nyírfa
@kereső: 10.56

Napok óta Fidel jár az eszemben. Egy katonai diktátort is el lehet zavarni, le lehet mondatni, csak akarni kell. Ha itthon megvan az akarat Orbán kisöprésére, és Gyurcsány valóban készül a kormányzásra, akkor támogatom. De ehhez bizonyítania kell, mert a szöveggel már Dunát lehet rekeszteni.
A Momentum elintézte magát, teljesen leírtam őket, Jakab még nagy kérdőjel, az LMP hintapolitikát folytat, a többiek meg...már szót sem érdemelnek.
Marad Gyurcsány. És nincs kizárva, hogy érvényesülni fog az igazság, és Magyar Köztársaság jövendő miniszterelnöke a megpuccsolt Dobrev Klára lesz. Mindannyian nyernénk vele, mi is, Európa is.
Így áll a helyzet: siralmas és tűrhetetlen. Gyurcsány tartozik nekünk, és rajtam nem fog állni, hogy behajtsuk ezt a tartozást.
Nyírfa
@Eladott Ország: 10.53

Igen, egyik 19, a másik 1 híján húsz. Mi pedig emberek, és ez határozza meg a gondolkodásunkat.
kereső
@Nyírfa: Igenn!! Gyurcsány tartozik nekünk a Magyar Köztársasággal, a jövő Magyarországával!!! És ez a jövő nem a hazug , tolvaj, gerinctelen orbán, sem nem a náci "mihazánk"- akiktől úgy kell visszavenni a "Mi Hazánkat", hogy csak nyekkenjen!
Ezzel nem csak Gyurcsány "tartozik", hanem mindazon "értelmiségiek" is, akik elsunnyogták orbán dikatúrájának kiépitését.
gina
Remélenm elküldik a fenébe ezt az undoritó beképzelt zsiros cigányt...
Eladott Ország
Liszkay Goebbels’ Gábor, ( Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) elnökeként tér vissza a médiapiacra ). Vajon megéri-e a magyar nürnbergi pert? Mert amit a nemzetünk ellen elkövetett, az főbenjáró. Ahogy kommunista sem volt senki ebben az országban, úgy ezek a férgek 25 év múlva kivétel nélkül mind azt fogják mesélni nem csak baráti körben, de a saját unokáiknak is, hogy sosem voltak fideszesek, hogy kényszerítették őket, hogy nem volt választásuk, hogy már akkor beépített ellenzéki demokraták voltak, és különben is ők csak a szakmai részét csinálták a munkának, a politikai részét külön csapat csinálta, amihez nekik nem volt közük. Rámenősebbek még a tévében bőgve is fogják mindezt mesélni. Meg hogy senki sem tudhatta, hogy mi lesz ebből. Meg hogy ők csak kis halak, tulajdonképpen senkik voltak. Szaros bumeráng, mindig visszaszáll! Régi dakota közmondás. Szia uram KESMA éerdekel?
uploads.disquscdn.com/images/b2eef8568f956ef059ca7f1235fc7ede7729bd403b4483dca20aecd8c3c30217.jpg?w=800&h=527
134.bátor
Remèlem hamarosan arra a cinikus pofádra fagy a mosoly. Majd a Grazi diliházban vigyoroghatsz..
kereső
@134.bátor: Nem!!! Azt nem szabad megengedni- orbán nem diliházba való, mert nagyon is tudatosan cselekszik- nagyon is tudatosan semmizi ki az országot- a NER=orbán, de nem egyenlő Magyarországgal- tesz tönkre mindent, amit ennek az országnak a népe 1945-től napjainkig létrehozott, felépitett- és ebben a tönkretételben benne van 1956,1989 elárulása, a haza árulás is. Szóval nnem "diliház", hanem Csilllagszálló Szegeden-amely mára a második "búnös" város Bpest után. Felkészül Miskolc...
Edebácsi
Viktorunk sok dolgot ad az EU jogalkotóinak, hiszen olyan intézkedéseket, provokál ki, melyek egy normális demokratikus rendben senkinek eszébe nem jutna.
ómió
Trianon 2.0-t még nem "terjesztik be" az efftársak!? Ennyi hazugság közt már csak az "ajrópai értékek" jegyében is...!
Galway
@ómió: Annyira ostoba vagy! Miért nem vagy képes lecuppenni az efftársazásról? Sértegeted Orbán Viktor kedves édesanyját meg a többi, jól kipróbált MSZMP-s elvtársat?!
amortizáltok
a gunykirály vigyorog majd elhuzzák a nótádat csak heccelődj.
surdilloFUJT
@134.bátor: BEH SZÍVESEN LETÖRÖLNÉM AZT A CINIKUS ,AGYHUGYKÖVES TORZ VIGYORT A POFÁJÁRÓL EGY BASEBALL ÜTŐVEL,LEGALÁBB2-3 SZOR,HOGY HATÁSOS LEGYEN!!!
Lepényleső
Ki van ez fundálva? Ami a bánnak eddig is pofon volt szánva,- ő kacagva önzetlenül,közvetlenül adta tovább orcánkra?
ómió
@Galway: Neked meg akkora a "bölcsességed" ott a bolsi ápoldában, hogy a saját "aktuálefftársaid" felismerésére is képtelen vagy!? Kérjél magadnak hatékonyabb terápiát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.