A kínai érdekeltségű Halms Hungary Kft. első ütemben 43 millió euró befektetéssel elektromos autókhoz alkatrészeket gyártó üzemet létesít Debrecenben, a 300 új munkahelyet létrehozó beruházáshoz a magyar kormány mintegy 1,5 milliárd forint támogatást ad – közölték a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón hétfőn a helyszínen.

Újabb kínai gyárnak örül a debreceni városvezetés
Fotó: Facebook/Pósán László

Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, a város gazdasága napról napra erősödik, ami azt üzeni, "munkahely, megélhetés, vagyis a jövő biztosítva van Debrecenben". Felidézte, hogy nyolc évvel ezelőtt alakították ki a több mint 700 hektáros déli ipari övezetet, amely hamarosan betelik.

Európa egyik új gazdasági centruma jön létre Debrecenben, amelynek fókuszában az elektromobilitással és az energiatárolással kapcsolatos befektetések állnak

- fűzte hozzá.

Matthew Shen, a Halms Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a tulajdonos Huashou cég innovatív, integrált megoldásokat nyújt a világ autógyárainak, az elektromos járműgyáraknak, leginkább alumínium részalkatrészeket, korszerű technológiával előállított fröccsöntött motor és váltóházakat gyártanak.

Hozzátette: bíznak az elektromos járműgyártás jövőjében, és az európai ügyfelekkel való szorosabb kapcsolattartás érdekében döntöttek a debreceni befektetés mellett, ahol digitalizált, automatizált gyártósorokat működtetnek majd.

A déli ipari parkban több mint 30 ezer négyzetméteren ipar 4.0-ás technológiával kezdi meg működését 2022 végén az új üzem – jelezte. A gyárat a kínai érdekeltségű cég a Xanga cégcsoporttól bérli, amely üzletpolitikája húsz éve ugyanaz: kulcsrakész gyártó-, szolgáltató infrastruktúrát fejleszt – ismertette Herdon István vezérigazgató. 

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a komcsik akkoriban ugyan úgy büntették az "ellenük szegülöket" ,mint most a fidesz banda,csak a 60 as évektöl már inkább titokban, fideszék meg egyre nyíltabban..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Még egy összeszerelő/alkatrészgyártó üzem. Technológiát nem hoznak ide, fejlesztést meg pláne nem. Csak a rabszolgák kellenek...
verőce21
Nem nagy öröm itt a kínai gyár..., ez azt jelentheti, itt már olcsóbb a munkaerő, mint Kínában...?
Nyírfa
Látom, folyik a gyarmatosítás.
Anno, a Kádár-érában a szellemi teljesítményünkre voltam büszke. Ennek már annyi.
Orbán sikeresen lehúzta az országot a saját szintjére. Persze, nem tehette volna meg, ha Kata nem ment volna vele táncba.
csak úgy....
@verőce21: látom vannak világos pillanataid is...
csak úgy....
@Nyírfa: imádom a múltban és jelenben megfeneklett szövegeket...,bródy nem véletlenül állította,hogy ezek ugyanazok..
verőce21
Orbáni diktatúrában...?
Demokrácia csak ott lehet, ahol a kommunisták vannak hatalmon...! :)
csak úgy....
@Nyírfa: "Anno, a Kádár-érában a szellemi teljesítményünkre voltam büszke." - a pártbizottságra hetente berendent és politikailag eligazított vidéki pedagógusok darabszámáról , ott a fövárosban tudtatok valamit?
tisztában vagy te az akkoriban vidéken müködö alázatosan buta elvtársak létszámával és szerény képességeikkel!?- kár,hogy nincs egy idögépem...,akik a múltban gyönyörködnek ,azokat oda ,akik az orbáni jövöben ,azokat meg oda egy pár napra... :) -ingyen és áfa mentesen,csak a tanulság végett..
csak úgy....
@verőce21: gyerek,te kevered a szezont a fazonnal.. ,te egy mondhatni jó efftárs! :) egy munkásör típus,aki lassan nem érti a körülötte kialakult dolgokat, ami a beteges hiszékenységedböl adódik!
a kórság latin neve,valami : undurusz,nix gondukodsz shikarikus
verőce21
@csak úgy...: szólj a nővérusnak cserélje ki alattad a pelenkuszt...! :)
csak úgy....
a komcsik akkoriban ugyan úgy büntették az "ellenük szegülöket" ,mint most a fidesz banda,csak a 60 as évektöl már inkább titokban, fideszék meg egyre nyíltabban..
csak úgy....
@verőce21: nekem nincs cselédlányom,te tehetetlen hazudozó! :)
justhpeter
Még 20 év és Debrecen is úgy fog járni mint Miskolc. Meg kell kérdezni akár a kormány statisztikusait is, hogy az Orbán-kormány 12 éve alatt hány ember hagyta ott Miskolcot.
jesz
dícséretes Debrecen (várható) fejlődése...válogathatnak a jólképzett, gyakorlott műszaki értelmiségiek a jobbnál-jobb, jólfizető munkahelyekből...az új gyárak az ott dolgozó szakmunkásokat is kiválóan megfizetik, hogy a munkaerő újratermelése ne lehessen gond...a munkaanélküliség nulla, mindenki boldog.

...hogy ebből semmi nem igaz?...hát az bizony könnyen lehet...
Nyírfa
@csak úgy...: 00.07

Nem voltál itthon abban az időben, amikor én fiatal lányként éltem a világom, szabadnak éreztem magam, és szerettem a hazámat. Nekem nem volt félnivalóm, mert nem fordultam a rendszer ellen, ellenben soha nem fogtam be pörös számat, mégsem vitt el sem fekete autó, sem rendőr nem rángatott ki az ágyamból éjszaka.
Soha nem volt olyan magas szintű kulturális élet, benne a színházakkal, hangversenyekkel, könyvkiadással , mint Kádár alatt. Ez elévülhetetlen érdeme, mint ahogy az oktatás és az egészségügy kiterjesztése, ingyenessé tétele, fejlesztése is.
Most próbálj ezres könyvtárat felépíteni, a munkahelyeden megrendelni a színházjegyet, és persze, tudd is kifizetni. És igényelj tanácsi - önkormányzati - lakást, élj benne, amíg össze nem raktad a családi kulipintyóra valót, és közben ne rettegj attól, hogy elmaradsz a lakbérrel, vagy a bankkölcsönnel, és viszik alólad a lakást.
Kádár alatt vezették be a szabad szombatot, a GYES-t, ami valóban világraszóló volt, és nem kellett attól tartanod, hogy egyik napról a másikra jövedelem nélkül maradsz, mert ahogy hajléktalanok sem bűzlöttek az aluljárókban és a járműveken, úgy munkanélküliek sem álltak sorba a gyárkapuk előtt. És akkor még nem említettem a profi járványügyet, a közegészségügy kiemelt fontosságát.
Igen, volt munkanélküliség, csak bújtatott, igen, voltak visszaélések, de hasonlítsd össze a maiakkal, és emeld meg a kalapod a régiek előtt. Mindenre lehetett volna megoldást találni, ha...de nincsen ha, a volna nem történelmi kategória.
Már annyiszor írtam le, éppen neked, hogy nagyon sajnálom azokat az embereket, akiket igazságtalanság ért, és én, személy szerimt ezeket nem tehetem jóvá. De tőlem sem kívánhatja senki, hogy ne értékeljem azt, amiben felnőttem, és az a jogom is elvitathatatlan, hogy folyamatában , komplexitásában , összefüggéseiben nézzem, és lássam a világot.
No, unom már ezt a vitát közöttünk, nem kicsit. Örülj, hogy még időben találtál egy élhető országot.
ómió
Pedig az efftársaknak a munkanélküliséghez köthető "segíj" a szimpatikusabb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.