Nemsokára eljön az igazság pillanata. 

A G7 és a napi.hu cikkéből kiderült, hogy a megugrott rezsi miatt a szegényebbekre csőd vár, ha az állam nem dob nekik pénzügyi mentőövet, a gazdagabbaknak pedig durva takarékossági intézkedéseket kell bevezetniük. 

Megvan az időpont! Ekkor megy csődbe egész Magyarország

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Tehát ha legkésőbb októberig nem kapnak állami támogatást, számos önkormányzat egyszerűen fizetésképtelen lesz. Még a gazdagabb településeken is fel kell függeszteni a helyi szolgáltatásokat. Azaz két hét múlva teljes csőd lehet Magyarországon.

A 2021-es adatok alapján az önkormányzatok összes kiadása évente 2900 milliárd forint körül van. Ebből közüzemi díjakra a költségvetési beszámolók szerint 34 milliárd forintot, közvilágításra pedig 30 milliárdot költöttek, ami a kiadások alig 2,2 százaléka volt. Csakhogy a tavaly még összesen 64 milliárd forintos energiaköltség a jelenlegi árakon 600-700 milliárd forintra ugrott.

A legszebb romok Nagyvázsony körül, varázslatos túrát mutatunk, nézz bele te is a videóba!

Természetesen lejjebb állítják majd a fűtést és hosszabb szüneteket próbálnak tartani a közintézményekben, de ezzel csak 10-20 százalékos megtakarítást lehet elérni.

Ráadásul az önkormányzatok még akkor sem fizethetnék ki ezt a teljes összeget, ha lenne rá pénzük. A gazdálkodásuk ugyanis kötött, az államtól vagy az uniótól kapott fejlesztési forrásokat például nem lehet rezsire fordítani.

Forrás: napi.hu, G7

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Jelenleg a kormány a határon túli vállalkozásokat és gazdákat támogatja milliárdokkal! Itthon, majd ha Brüsszel...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Jelenleg a kormány a határon túli vállalkozásokat és gazdákat támogatja milliárdokkal! Itthon, majd ha Brüsszel...
justhpeter
@Horizont: Az a baj az összes barommal, erősen él bennük a hit, hogy egyszer O1G napsugarából rájuk is jut. Egy agyhúgyköves fideSS-majomnak eszébe sem jut, hogy neki is lehetnek majd rossz napjai, hiszem 13 éve azt hallja, hogy majd fűhrere őt is megmenti. Ez 50%-ra biztosan bejön, mert ha őt nem is, de őt a pénzétől biztosan megmenti.
Még egy kis segítség a "mihazánk"tól és a "Magyarország előre megy nem hátra" jelszó felcserélendő lesz az "Ein Volk, ein Reich, ein Führer" jelszóra.
Eladott Ország
"Aki szokta olvasgatni a pártpropagandát, az már értesülhetett róla, hogy győzött Putyin, az ukránoknak annyi. Az Európai Uniónak is annyi. Ezt kellene most elhinnie az egész országnak, de van az a pillanat, amikor akkor is szembe jön a valóság, ha a propaganda ennek az ellenkezőjét harsogja. Mert közben azt is el kellene hinni, hogy a magyar kormány képes lesz kezelni a válságot, ezzel párhuzamosan egyre több önkormányzat és egyre több család kénytelen felismerni és tudomásul venni, hogy nem képes erre. Az unió részéről nem látszik különösebb engedékenység, nagyon helyesen végre a sarkukra álltak. Nem maradt már szinte semmi mozgástere Orbánnak, ha továbbra sem sikerül megállapodnia a színfalak mögött, ennek nagyon csúnya pofáraesés lesz a vége. Mi így szállunk le a kerékpárról, tudom."Jegyezzük meg, hogy egyvalami gránitszilárdságú a NER-ben: MINDIG van lejjebb!
Nyírfa
@Nessy: Brüsszel azzal tenne jót nekünk, ha hagyná csődbe menni az országot, és ezzel elérné, hogy végre felálljon egy szakértői kormány, mégha az uniós felügyelet alá tartozna is a talpraállásig.
Abban már nem reménykedem, hogy megvalósulhat a célzott, regionális, önkormányzati pályázatok uniós támogatása.
rokker33
Ez is olyan lesz mint a 2012 es világ vége :) ?? Technikai okok miatt elmaradt
:) Október 1 után se fog történni semmi, de vergődjetek csak a nagy semmin Ti Gyurcsányt leszopó barmok gyülekezete :) SOHA nem lesz miniszterelnök a csótány és egyik sem!
Nessy
Majd Debrecen példát mutat a jó gazdálkodásból! Milliárdos "állami támogatással"!
verőce21
"Két hét múlva csődbe megyünk..."?

Jelen pillanatban az a helyzet, hogy a gyenge uniós vezetés miatt, a dollár legyűrte az eurót, akárcsak a frank és a jen.
Ez mégis mit jelent? Azt, hogy az európai gazdaság térdre rogyott. A jelenlegi uniós megoldások egyáltalán nem fognak rajtunk segíteni...!

"Orbán Viktor viszont földgázt és kőolajat szerzett, hat hónapon belül az utca hőse lesz Magyarországon”
puszt
@verőce21: Inkább 6 hónapon belül a gcit az utcán fogják kergetni...
Aki Én
@verőce21: Te nagyon bekajálod, hogy orbán a hős, csak ő tud gázt szerezni, ráadásul olcsón.
Egyrészt már megdőlt az olcsó gáz duma, másrészt mindenki megoldja, harmadrészt például már a németeknél is olcsóbb a gáz, mint nálunk.
orbán miatt tartunk ott ahol, mindenben leghátul.
Hogy tudjátok ennyire telibeszarni a tényeket? Hazudsz, vagy tényleg ennyire buta vagy?
Eladott Ország
A bűnöző és politikailag prostituált román cigányt és maffiaállamát, csak gazdaságilag lehet megfojtani, még annak árán is, hogy ez a magyar népnek fog a legjobban fájni, nem a NER velejéig rohadt geciknek!
csipetke
@puszt: 11:37 Ó Istenem, bárcsak már láthatnánk...
bencemacska
@verőce21: ma, 11:00
"Orbán Viktor viszont földgázt és kőolajat szerzett,..."
EMBERSÉG és EGYENES GERINC helyett!!!
bencemacska
@puszt: Nekem is szóljatok - legalább egy nappal előbb - , mikor lesz. Ott akarok lenni.
verőce21
Minden országban megtették a vészintézkedéseket az enrrgiakrízis kezelésére...
Észtországban pl. újranyitották a már bezárt olajpala bányászatot...! Nagyon érdekes...! :)

makronom.mandiner.hu/cikk/20220906_esztorszag_olajpala_energiavalsag_szankciok_makronom
Ábel
Nemzeti csődörünk majd megvédi a magyarokat!
Eladott Ország
A fotón önkéntesek ételt osztanak Budapesten a Hős utcában lakó rászorulóknak. Sajnos az egész országot csődbe/tönkre vágta a fideszes tolvajbanda, hogy rohadjanak meg! Tömegek élnek szegénységben Magyarországon úgy, hogy közben dolgoznak, sőt sokan tengődnek relatív jövedelmi szegénységben érettségizettek, diplomások közül is. Egy részüknek tényleg reménytelen a kitörés, csapdában vannak a körülményeik miatt: vagy azért, mert kisgyermeket nevelnek, vagy mert egyedülálló szülők.
almalibre
Borzasztó ez a reményteljes várakozás az ország csődjének tekintetében...
balos
@Eladott Ország: Azokról meg ne is beszéljünk akik zsebbe kapják a pénzt,mert különben nem lenne munka helyük!
balos
@Eladott Ország: Le vagy maradva!Ne a kshát,hanem az árcédulát olvasd!
Jozefina
Mégiscsak le tud szakadni a plafon???!!! Vajon az MNB aranytartaléka meg van még, vagy már megmentették orbánék, mint a magánnyugdíjak 300 milliárdját???!!!
verőce21
Egy dologra nagyon kell figyelnünk, "EU-veszélyállapot" esetén..., magyar katonákat a magyar gáztározók védelmére!
Toller Béla
Szerintem a parasztgyerek megoldja. Ki más ?
Peller Anikó
@Jozefina: 21:04, természetesen megvan, az anyag nem vész el. Már Bélában.
Peller Anikó
@KisTehen: Neked nyilván nem okoz problémát letenni egy egy lepényt.
Eladott Ország
A magyar nép megdöbbent! Az EU csatlakozás után 18 évvel államcsőd fenyegeti az országot. Börtönbe a felelősökkel! Semmi gond, majd felemelik az áfát 30% vagy 35%-ra és meg van oldva minden. A fotón Budapest, Hős utcai telep látható, a 2000-es évek során vált a drogkereskedők és piti tolvajok kedvelt búvóhelyévé, mivel a környéket még a rendőrök is elkerülték. A Kőbányai Önkormányzat 3 éve valamivel több mint kétmilliárd forintot kapott az államtól, hogy kivásárolja a lakókat. Bár a legtöbben menekülnének, a felajánlott 3 millió forintért mégsem hajlandóak megválni otthonaiktól.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/306159879_1425806381232598_5165833767754777067_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=mwPXOfLhtEIAX-czp1Z&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9mohYZlAVBtE8mFACB745EkcIj4uwyWiPYP1x5fDViow&oe=63264F72
amortizáltok
a szegényebbje meg kisöpri a parlamentet és leáll a fütés is meg a kövér basa szinjátéka, ennyi ami kilátásban van végtelenségig nem kéne a népet hergelni terhelni és nem venni öket komolyan
Lepényleső
...most,aztán előremegyünk a katasztrófába,- esdekelni az ispánnál; éhen ne haljon ki mindenkit kifosztott a hajdúja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.