A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője újabb területet szerzett meg.

A hvg.hu cikke szerint kedden este jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely szerint szerdától már nem a miniszterelnök, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszteri rangú vezetője irányítja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (KEHI).

Szerdától Rogán Antal felügyeli a közpénzek felhasználását vizsgáló hivatalt

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

A KEHI "a kormány alá rendelt szerveknél a közpénz felhasználását, a nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, a közfeladatok hatékony, gazdaságos és eredményes ellátását vizsgálja, és nyomon követi a kormánydöntések végrehajtását" – áll a cikkben. 

A KEHI kapcsán változás még, hogy a hivatal vezetője immáron nem közvetlenül a miniszterelnöknek jelent, hanem Rogán Antalnak, akinek jogában áll a kormányhatározat hatályba lépése után a hivatal elnökhelyetteseinek kinevezése – Orbán Viktor viszont fenntartotta a jogot a KEHI elnökének kinevezésére. 

A hvg.hu szerint az új Fidesz-kormányban Rogán Antal pozíciója egyre erősödik, mivel az ő felügyelete alá kerültek a Belügy- és a Külügyminisztériumtól a polgári titkosszolgálatok, a Kormányirodát – mely a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét jelenti – a Kabinetirodába olvasztották be. Ráadásul Rogán fogja irányítani az újonnan létrehozandó Védelmi Igazgatási Hivatalt is, amely a cikk szerint a védelmi és biztonsági igazgatási szabályozási reform szakmai folyamatait fogja koordinálni. 

Ezeken túl Rogán tárcája alá tartozik a Nemzeti Kommunikációs Hivatal és a Nemzeti Koncessziós Iroda, a kormányzati informatika és a turizmustámogatás. Rogán Antal felel többek között a vendéglátásért, az e-közigazgatásért, a filmszakmáért (például Orbán Viktor rajta keresztül irányítja a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős Káel Csaba kormánybiztost), az elektronikus hírközlésért, a szerencsejáték szabályozásáért. Orbán Balázsnka, a miniszterelnök politikai igazgatójának tevékenységét is Rogán irányítja a cikk szerint.

A 2023-as költségvetés szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda az eddigi összegének sokszorosát, 482,4 milliárd forintot kap.

Forrás: hvg.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
kecskére káposztát...ritka undorító,tenyérbemászó pofája van...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
Szerintem az új pozícióján még maga Rogán is röhög.
csak úgy....
a hirtelen lett milliárdos tóni mint pénzcsösz ? -még a volt asszonykái nyála is csorogni fog..
jó parti ez a tóni, egyre jobb !
mackoka46
Végül is a tolvajok fejedelmének muszáj a közpénzeket ellenőrizni, nehogy a fideszes g€ci galerin kívül más lopja el.
evacica
Ezen tényleg röhögni kell Antilop ilyen pozícióban!! HAHA HA !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.