Az MNB szerint akár a devizatartalék felduzzasztására is alkalmas lehet a debreceni akkumulátorgyár építése. Szakértők vitatkoznak ezzel, és egyre több kritika éri a projektet a romboló környezeti hatSzámítások szerint óránként 1000 köbméter vizet szív fel egy 800–1000 megawatt teljesítményű akkumulátorgyár – Palkovics László technológiai és ipari miniszter is ezekről az értékekről beszélt májusi parlamenti meghallgatásán. Nem vitatta, hogy ez jelentős terhet rak a természeti erőforrásokra, ezért gondolkodni kell a vízfelhasználás csökkentésének módozatain, de a szavaiból az derült ki, hogy az ipari szükségletek felülírják a környezetvédelmi szempontokat.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: magyar1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Vagyis az ipari szempontok felülírják az egészséget és az életet??? Hihetetlen hülyék, hogy csak a veszélyes gyárakat tudják idehozni.
balos
@magyar1: Ismeri valaki az új nótát?Debrecenben nem jó lakni,mert a víztől meg lehet halni!
magyar1
Vagyis a jegybank szerint áttételesen, a bankpiacra ömlő devizát a swap-rendszeren keresztül felszívva valóban duzzadhat a devizatartalék, de ez nem egy lépésben, hanem időben elnyúlva következhet be. Bod Péter Ákosnak azért vannak kétségei, szerinte a gyár berendezését, gépeit külföldről fogja behozni a CATL, ezért érdemi devizamozgás nem várható ettől a beruházástól idehaza.
...a gyár működését, pontosabban az első öt évet a magyar állam fedezi a 250 milliárdra becsült hozzájárulásával.
Tehát ez is a magyarok pénzének az elverése, pazarlása és a környezetét is tönkreteszi.
magyar1
@balos: Na sok más hely is van ahol környezetet és emberek irtanak a veszélyes beruházásokkal.
Itt van pld. a felgyői szeméttelep sűrűn kigyullad, el lehet képzelni milyen veszélyes a levegő és milyen olcsó a szemét eltüntetése ily módon. De sok ilyen van még amire a hatóságok nem is reagálnak.
magyar1
@KisTehen: Az meg kontinesromboló amit az unio vezetői művelnek a szankcióikkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.