Egyelőre nem tudni, miért hagyja ezt ki a miniszterelnök, aki az előző két Magyarországról szóló EP-jelentés vitáján Brüsszelben volt.

A Magyar Hang kedd esti cikke szerint Orbán Viktor nem fog elmenni Brüsszelbe az Európai Parlamentbe szerdán, hogy a helyszínen kövesse a magyar jogállamiságról szóló jelentés vitáját, amelyről majd csütörtökön szavaz az EP. A lap az EP Médiaszolgálattól kapott információ alapján számolt be erről, de értesüléseik szerint Orbánon kívül semelyik másik magyar kormánytag nem vesz részt majd az ülésen és a vitán. 

Sem Orbán Viktor, sem más magyar kormánytag nem lesz ott a magyar jogállamiságról szóló jelentés vitáján

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésére Brüsszelben 2022. május 30-án

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fscher Zoltán

A lap szerint ugyanakkor lesz magyar résztvevője a vitának, csak nem kormányoldalról, hanem Cseh Katalin (Momentum) és Gyöngyösi Márton (Jobbik) fognak részt venni abban. 

A jelenlegi jelentést Gwendoline Delbos-Corfield zöldpárti politikus készítette el (2013-ban Rui Tavares, 2018-ban Judith Sargentini készített jelentés Magyarország állapotáról, ezeken a vitákon volt magyar kormánydelegáció Orbán Viktor vezetésével), aki többek közt kifogásolta a korrupció magas szintjét, a jelentős állami források irányítását a kormánypárti médiába, ami egyenlőtlen feltételeket teremt. Delbos-Corfield a jelentésében arra is felhívta a figyelmet, „a magyar kormány [...] szándékos és szisztematikus erőfeszítései miatt” romlott tovább a demokrácia és az alapvető jogok helyzete Magyarországon.

A jelentés szerint az uniós értékeket rendszerszintű veszély fenyegeti Magyarországon, így nem is tekinthető teljes demokráciának. "A képviselő többek között az alkotmányos és a választási rendszer működését, az igazságszolgáltatás függetlenségének és az oktatás szabadságának mértékét, a vallási szabadság és a kiszolgáltatott csoportok jogainak helyzetét kifogásolja" – áll a cikkben. 

A lap múlt héten már megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtószóvivőjét, hogy ki képviseli a magyar kormányt, ám azóta sem kaptak választ. 

Forrás: hang.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@kereső: Arról beszélsz, amiből ~260 fő a Soros tenyeréből eszik...?
kereső
@verőce21: NER hülyével merjek én "vitába" szállni? Ezt ott belarusban add elő- ne nekem.
verőce21
@kereső: Mert te úgyis ugynúgy tudod...? :)
csak úgy....
@verőce21: kurva nagy tenyere lehet sorosnak a fideszes föltételezések szerint! :)
@verőce21: te egy fidesz bohóc!
Béla333
A hülyemagyar maffiahívek megkérték, hogy ne menjen oda, hát ő csak engedett a kérésnek.!
ómió
Miért lenne!? Hisz' az "ítéletet" nemcsak Virág efftárs kapta meg előre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.