A gyanú szerint egy férfi ittasan hajtott egy robogósnak a Petőfi hídon – a vezető súlyosan megsérült, de az autó sofőrje nem állt meg.

Talicskaként tolta el a baleset helyszínéről az autó elejére szorult robogót az ittas vezető

Fotó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki 2022. szeptember 11-én 0 óra 40 perc körül a Petőfi híd XI. kerületi szakaszán, Pest felől Buda irányába haladva autójával egy előtte közlekedő segédmotoros kerékpárnak ütközött – írják a rendőrség honlapján.

A gépkocsi vezetője anélkül továbbhajtott, hogy megállt volna, adatait hátrahagyta volna, illetve meggyőződött volna arról, hogy megsérült-e valaki.

Néhány perccel később a tűzoltók egy balesetes személygépkocsiról kaptak bejelentést a XI. kerületi Irinyi József utcából. Ezen a címen találták meg a feltételezett vezetőt, M. Imrét, és a balesetben érintett bérelt autót, amely talicskaként tolta el a baleset helyszínéről az elejére szorult robogót.

A kerületi rendőrök a 33 éves férfit 1 óra 15 perckor mintavétel céljából előállították, valamint vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely bűncselekményi értéket mutatott.

M. Imrét a közlekedési vizsgálók segítségnyújtás elmulasztása bűntett és súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, vezetői engedélyét bevonták. A férfi részletes beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy csak azért nem állt meg rögtön a balesetet követően, mert veszélyesnek ítélte meg, ha a hídon állítja le a járművet.

Címlapkép: police.hu

Forrás: police.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a hídon veszélyesnek találta a megállást...ez jó...ennek már van is egy jó ügyvédje, aki kihúzza a szarból...bocsánatot nem kér, kártérítést nem fizet, sőt...még nekimáll feljebb...mit keresett a hídon egy mopedes..?

-tisztelt bíróság, a védencem ártatlan, kérem felmentését..
nezelodo
Ja és olyan hosszú volt a híd, hogy hazáig ért, és csak ott tudott jogszerűen megállni. Na menjen ám az ügyvédjével együtt a ...
namihami
Ez akkora duma, hogy megér még vagy plusz 2-3 évet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.