Mint arról a 444.hu a Szabad Európa nyomán beszámolt, a miniszterelnök elég távoli horizontot vázolt fel az előadásában, és többek között arról beszélt, hogy pártjának akár 2060-ig is képesnek kell lennie kormányozni az országot, és ezért a közösség utánpótlására is figyelemmel kell lenni.

Kiderült továbbá, hogy a kormányfő szerint ősszel dől el, sikerül-e küllőt vetni az unió szankciós politikájának kerekei közé, és ezen múlhat akár a kontinens sorsa is.

Orbán: "2030-ban már reálisan merül majd fel a kérdés, érdemes-e Magyarországnak uniós tagállamnak maradnia"

Fotó: 123RF.com

Beszélt Európa civilizációs kihívásairól, az unió előtt álló kritikus évtizedről, és Nyugat-Európa iszlamizálódásáról is, de szóba kerültek a Magyarország előtt álló demográfiai kihívások is. Érdemes aláhúzni, hogy Orbán szerint 2030-ban már reálisan merül majd fel a kérdés, érdemes-e Magyarországnak uniós tagállamnak maradnia, mert úgy számol, hogy akkorra a visegrádi országok nettó befizetőnek számítanak majd.

A beszéd egyik legmeghökkentőbb elemét érdemes azonban külön is kiemelni. A kormányfő a Szabad Európa forrásai szerint arról is beszélt, hogy

„Európa nem készült fel rá, hogy új szereplők emelkednek fel a globális politikában (elsősorban Kína), ő ezt már 2010-ben látta, látta, hogy a kínai államkapitalizmus milyen hatékony, ezért szeretne hasonló gazdasági modellt kialakítani Magyarországon, erre épül unorthodoxnak nevezett gazdaságpolitikája.”

További részleteket a 444.hu elemzésében olvashatnak. 

Forrás: 444.hu

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"Nem tudom, meddig tarthat még ez a sámándobos, szélsőjobbos, hazafiasnak mondott nemzetikeresztény kurzusos, fasiszta hisztiőrület a kókler csodaszarvassal az élen. Sok víz lefolyt a szennycsatornává vált, örvénylő mocsokkal már rég tele levő bilin keresztül, amivé Magyarország önként változtatta magát. Úgy néz ki, a vég 2030. Amennyiben Kötcsén a vezér, a maffia vezére kinyilatkoztatta a rég várt, szent dátumot, miszerint ekkortól nincs értelme az EU-tagságnak. Lázálmaiban egy EU-tagság nélküli, majd NATO-tagság nélküli (?) ország szelíd víziója dereng, felnevelt Orbán-jugendekkel és nemzetinek mondott kontraszelektált senkikkel a kormány kerekénél."
kolozsvaros.com/2022/09/19/meddig-orjong-europa-eszak-koreaja/
117
(Orbán) „látta, hogy a kínai államkapitalizmus milyen hatékony, ezért szeretne hasonló gazdasági modellt kialakítani Magyarországon, erre épül unorthodoxnak nevezett gazdaságpolitikája.”

Nos, eddig is efelé haladtunk:

"Kínai rulett című könyvében mutatja be az országot uraló politikai és gazdasági elit teljes összefonódását, illetve a Kommunista Párt könyörtelenségét. Ennek alapján a társadalom minden szegletét átható korrupcióban csak személyes kapcsolatok útján lehet előrejutni, de volt felesége példája mutatja, a hatalom könyörtelenül lecsap arra, aki átlép egy vélt vagy valós határt."

„Minket, kínaiakat gyerekkorunktól fogva egymás ellen hangolnak, mondván: csak az erős marad életben […] megtanuljuk, hogyan osszuk fel a világot ellenségekre és szövetségesekre – a szövetségek azonban ideiglenesek, a szövetségesek pedig feláldozhatók […] születésünk óta azt tanuljuk, hogy a cél szentesíti az eszközt. A párt uralma alatt országunk kegyetlen hellyé vált.”

Machiavelli is megirigyelné: a kommunista Kínában nincs érték, csak érdek
telex.hu/kulfold/2022/09/20/desmond-shum-kinai-rulett-kina-kommunista-part-whitney-duan-kapitalizmus-kommunizmus
balos
@Pegero: Nem anyáddal beszélsz muszka seggtoló!
balos
@simmering73: Még szerencse,hogy a németcili nem tud atomot főzni is!
sgl
Megint felteszem a kérdést: ez hogyan is: 2010 óta a fidesz leamortizálta az országot az eu aljára, innen befizetőnek feltápászkodni 30 év is kevés lenne, tehát akkor hogyan is?
Ennek a kretén ellenzéknek nem jut eszébe ezt megkérdezniük: hogy képzeli el ez a bélféreg a lehetetlent???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.