Mint arról a 444.hu a Szabad Európa nyomán beszámolt, a miniszterelnök elég távoli horizontot vázolt fel az előadásában, és többek között arról beszélt, hogy pártjának akár 2060-ig is képesnek kell lennie kormányozni az országot, és ezért a közösség utánpótlására is figyelemmel kell lenni.

Kiderült továbbá, hogy a kormányfő szerint ősszel dől el, sikerül-e küllőt vetni az unió szankciós politikájának kerekei közé, és ezen múlhat akár a kontinens sorsa is.

Orbán: "2030-ban már reálisan merül majd fel a kérdés, érdemes-e Magyarországnak uniós tagállamnak maradnia"

Fotó: 123RF.com

Beszélt Európa civilizációs kihívásairól, az unió előtt álló kritikus évtizedről, és Nyugat-Európa iszlamizálódásáról is, de szóba kerültek a Magyarország előtt álló demográfiai kihívások is. Érdemes aláhúzni, hogy Orbán szerint 2030-ban már reálisan merül majd fel a kérdés, érdemes-e Magyarországnak uniós tagállamnak maradnia, mert úgy számol, hogy akkorra a visegrádi országok nettó befizetőnek számítanak majd.

A beszéd egyik legmeghökkentőbb elemét érdemes azonban külön is kiemelni. A kormányfő a Szabad Európa forrásai szerint arról is beszélt, hogy

„Európa nem készült fel rá, hogy új szereplők emelkednek fel a globális politikában (elsősorban Kína), ő ezt már 2010-ben látta, látta, hogy a kínai államkapitalizmus milyen hatékony, ezért szeretne hasonló gazdasági modellt kialakítani Magyarországon, erre épül unorthodoxnak nevezett gazdaságpolitikája.”

További részleteket a 444.hu elemzésében olvashatnak. 

Forrás: 444.hu

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
Nettó befizetőként már nem akar részt venni az unióban...Csak kapni akar adni nem. Amit még tud azt azért még ellopja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""Igaz, az is tény, hogy addigra én, a teljes családom és a teljes fideszelit már nem fog Magyarországon élni. Az ittmaradtakra pedig örökül hagyom ezt a leszegényített és totálisan kirabolt országot, amelyik valóban nem kell majd az Unionak, mert csak teher lesz még Bulgária nyakán is!""--fejezte be napi bölcseletének ismertetését Orbán Viktor.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Horizont: Eddig nem tudtad?? Amellett még egy ócska gazember is.
Istenakinincsen
Nettó befizetőként már nem akar részt venni az unióban...Csak kapni akar adni nem. Amit még tud azt azért még ellopja.
Nyírfa
@Istenakinincsen: Ez volt az első gondolatom. Ezzel bemutatta magát azoknak is, akik eddig nem, vagy félre ismerték.
Élő példája annak, hogy mit tud művelni negatív értelemben a szülői ház.
Nyírfa
Jut eszembe: mit fog szólni Kína, hogy államkapitalizmusnak titulálja az ő kommunistának kikiáltott rezsimüket?
Európa már hatvan éve túlhaladta az államkapitalizmust, de Orbán azon dolgozik, hogy mi most és a jövőben így (ne) működjünk.
Hogy mennyire nem látja összefüggéseiben a világban zajló folyamatokat, annak egyik bizonysága, hogy éppen Kínában várható egy mindent felülíró politikai földindulás. Hogy ezt mi minden gerjeszti a határain belül és kívül, annak ismérvei nap mint nap olvashatóak tényfeltáró újságok lapjain.
De Orbán csak a Nemzeti Sportot és Hitler eszmefuttatásait bújja.
dr. prédikátor
TE MOCSKOS LÓKUPEC CIGÁNY!!! OLYAN SOKÁIG AKARSZ ÉLNI!!!???
Pálinkás Pál
mi kell hogy valamelyik ellenzéki politikus végre ellenállást hirdessen?...ezt az elmebeteg szardarabot, a hordájával együtt el kellene tüntetni, úgy hogy esélyük ne legyen újra kezdeni...
polgarb
Te egy nettó barom vagy cigány! A3mill. hívedről nem is beszélve!!
Yoda69
O1G mar hitleri karlenditessel udvozli birkait a gyulesen (lasd foto)
Csizmás Kond
...és íme...megszólaltak a baloldal civilizált krémjei...
Dr. Proktor
Nincs itt semmi csodáékoznivaló!
Ha már nem kajuk a pénzt hanem nekünk is kell támogatni az újonnan belépőket - akkor miért is maradnánk? - gondolja a nagygömbőc...
Csak arról feledkezik meg, hogy gazdájának csak addig hasznos amíg bent vagyunk!
csipetke
Na még csak az kéne,hogy ezt a bandát, meg az utánpótlását még 2060-ban is itt egye a fene. Akkorra orbán Oroszország-alsót csinál az országból.
Macskaszem
Az uniónak sokkal konkrétabban kéne fogalmazni. Azzal kéne kezdeni, hogy csatlakozás az európai ügyészséghez, vagy pénz nyista, punktum. Erre csak igent vagy nemet lehet mondani, és nem évekig kenegetni a szart, átfogalmazgatni a semmit, navra és más csicskákat küldözgetni időhúzásra, puhításra, mert a Geczi maga mondta, hogy csak röhög rajtuk. Egyszer végre pofájára kéne fagyasztani az ocsmány vigyort. Pénz nélkül, az elszámoltatás rémétől beszarva elmenne a kedve a röhögéstől.
Yoda69
@Macskaszem: Jogosan kered ezt, csak sajnos ezt nem irhatjak elo. Azonban mar szamos alkalommal utaltak ra, es ezt nagyon jol tudja orban is, hogy ez az a lepes ami megtorne a jeget. Azonban azt is tudja orban hogy ez az uralmanak a veget jelentene, mert vege lenne lopasnak, es sok a multban tortent lopasra is feny derulne.
Szoval amig orban es a slepp ott van addig nem fognak belepni az EU ugyeszsegbe, holott szinte mar mindenkinek vilagos (kiveve nehany fideSS birkat) hogy ez a megoldas kulcsa.
Sámannus
Remélem addig a döglégy lárvák eltakarítanak.
Peller Anikó
"látta, hogy a kínai államkapitalizmus milyen hatékony, ezért szeretne hasonló gazdasági modellt kialakítani Magyarországon"

Hazudsz büdözsgeci, te csak lopni akarsz, a kínaiak meg alkotnak, értelmesek, építenek. Te csak rombolni tudsz, harácsolni, lerabolni az országot.

Ha mégegyszer halomrajutok tönkreteszem ezt a kibaszott országot..
Sámannus
@Peller Anikó: Bizony hazudikA BC Rt honlapján olvastam kínaiul volt írva az akvizíciós szerződés. Szépen eladtak mindent nekik, még a gyár termékeinek a kereskedelmi jogait is. Ezzel elárulták az ország, Japán és az Eu érdekeit is mindezekért cserébe egy karibi offshor cég aratta le a hasznot, míg más szerződők az állam mellett az oktatásba és az infrastruktúrába is visszaforgatták a bevételeket. Bizony ők gyakorlatilag a kémkedést is folytatnak, mindent gyalázatosan kiárúsítanak.
Kiismerte már mindenki őket és szarba se veszik már. Láthatőan egyre mélyebben sülyednek ebba a mocsokba.
amortizáltok
hát csak lassan azzal a kinai dicsekvéssel mert előbb omlanak össze mint bárki a világon a másik orbán 30-60 évre tervez fidesz uralmat azt lehet de se katonája se rendőrje nem lesz ki ezt a galádságot megvédje mert azok tény hogy esküt tettek de nem őkegyelmére és a bagázsára és nem is vakok meg süketek ahogy orbán királyi módon azt elvárja okt 23 én meg kire mer majd tűzparancsot bárki is kiadni ? egyszerübb lenne neki ha önként lemond ha nem akkor vessen magára de kevesebbet fog a Adria pintér orbán paradicsomba nyaralni.Főleg nem közpénzen.
Néro2
"2030-ban már reálisan merül majd fel a kérdés, érdemes-e Magyarországnak uniós tagállamnak maradnia"
Ebből látszik, hogy csak egy minden érték nélküli tolvaj. Amíg van mit lopni addig rendben minden.
Szar emberek tetű vezére csak.
simmering73
Érdemes ezt elolvasni és elgondolkodni rajta.
Nyolc éve van elmenekülni Magyarországról annak, aki nem akar 2030-tól a vasfüggöny mögé kerülni
nepszava.us/nyolc-eve-van-elmenekulni-magyarorszagrol-annak-aki-nem-akar-2030-tol-a-vasfuggony-moge-kerulni/
Pági
@Csizmás Kond: ehhez a rendszerhez és vezetőjéhez nem lehet civilizáltan viszonyulni.
rokker33
Szerintem már most sincs értelme uniós tagnak lenni! Hány 1000 milliárdot lopott el Orbán és társai? Lett belőle valami?Semmi!A másik a Brüsszeli senkiháziak belerántották Európát egy súlyos energia válságba! Pár 100 kiválasztott ember akire senki sem szavazott ők döntöttek több mint 100 millió ember helyett!! Hol van az a fránya demokrácia?Ideje volna kilépni!
amortizáltok
Orbán csak egy unalmas VICCNEK veszi a jogállamiság és az uniós pénzek kérdését hát akkor KILÉPTETÉS lehet az egyetlen CÉLJA ??? lányok fiuk aki továbbélésért küzd akkor nem kéne tátott szájjal megvárni hogy ezt megtehessék mert ez árulásnak is durva ám - ÉVEKIG Ők lenyulták a milliárdokat és most elvágják a KÖLDÖKZSINÓRT? NE MÁR a továbbélésünk elől.?
Eladott Ország
@rokker33: ma, 08:44 ☻ "Nem arról volt szó, hogy Párizsban, Madridban és Berlinben fognak halálra fagyni az emberek éhenhalás közben, de mi itt meg vagyunk védve kormányzatilag? Nem csak baloldaliak szavaztak ám az Orbán-kormány elítélése mellett. Az pedig minimum elgondolkodtató, hogy az unió történetében soha, egyetlen egy esetben sem hoztak még ilyen határozatot. Tehát senki mást, csak és kizárólag az Orbán-kormányt támadja az EP, ugye? Tényleg nem tudom, ezt elhiszik-e a fideszes hívek. Ha igen, elég szomorú. Szar lehet abban a tudatban élni, hogy egy 2-2,5 milliós szekta fogja megmondani 450 millió embernek, hogy merre van az."
Csizmás Kond
@Pági: A viszonyulást mindig a viszonyuló civilizációja adja...
Clavigo
A qrva @nyád,,te majom !! Húzz el a picsába a ruszkikhoz,,te büdös " bojár ". .. Retkes kullancs...
balos
Most van olyan érzésem,hogy a mein kampf írója ehhez képest egy "zseni" volt,mert nem leépített a hatalmáért,hanem épített,ha ez mond valamit a nagy nemzethy kultúrháinknak!Élűkön a nagy zsebhokis fuszball zsenivel!Ja és ráadásul hasonlítani kezd egy vemhes kandisznóra!
Nessy
Szeretném figyelmeztetni Orbánt, hogy Putyinnál nincs vétózgatás. A ruszkik nem adnak, hanem visznek!
Yoda69
@sgl: Az ellenzeket levaltotta MZP. Ez olyan jol sikerult, hogy teljesen eltuntek.
A DK most prbal feltapazkodni es uj elletet lehelni az ellenzeki politizalasba.
Yoda69
@Nessy: Szerinted ez fogja zavarni? A feheroroszok elnoke is jol elvan, a nep meg ehezik, es nyomorog. Ez a sors var rank is. A vezeto be lesz betonozva, mint a komcsi bolsevik idokben. Tuntetes, lazadas, munkabeszuntetes nem lesz. Ha meg akkor nem gumilovedekkel fognak loni.
gina
Rohadék remélem akkor már régen a föld alatt leszel 20 méter mélyen,
ómió
És 2030-ig hogy bírjuk ezt az aljabolsi brüsszeli mocskot?
117
Apuuuu, engedd meg, már elég nagy vagyok. Orbán bácsi már csak 3 centivel nagyobb nálam és nincs neki lézervezetős fejleszedős legó izéje: pbs.twimg.com/media/DuV6MYYXgAA6fSR.jpg
Nessy
Ha nem küldi az ellopható milliárdokat Brüsszel,akkor "aljabolsi brüsszeli mocskok"? Ha küldi, akkor minden rendben! Ez aztán jobboldali, népnemzeti fidesz hozzáállás!
Yoda69
@ómió: Bolsi, neked ott Romaniaban nem lesz vege 2030-ban sem.
Ha meg tele a tokod, fogj egy darab kotelet, menj le a pincebe es akaszd fel magad. Ezt koteles kover elvtarsad mondta anno.
gina
Elmebeteg barom takarodj haza a jó édes román cihány hazádba,
gina
@Pegero: Te aljas arab te menj haza a büdös alja hazádba ne itt ugass, onnan is kitiltottak szemét alja???
gina
A kézemelése az már jó tiszta Hitler az idióta, de megdöglesz mielött az EU ból kilépünk te szemét disznó
gina
@Maccska: A jó éde Anyád te szemét aljas kis köcsög, azt sem tudod mit jelent a buzi te román segg, egy nö buzi??? primitiv panelproli alkesz, hahahahhaha látszik a fidesz hatása te fogatlan 1 Bites
gina
@Maccska: Ugy ahogy a fidesz haverjaid te patkány, ha 800 ft az EURO az nem érdekes itt forint van ugye??? hahah a stilus ugyanaz, te kis sz@ros román cigány mint az istened OV nuzsikus hahahahahhaha
117
2030-ban már reálisan merül fel a kérdés, érdemes-e Orbánt kiiktatni.
117
Emlékszel még 2016-ból, amikor úgy jelentkeztem be a rendszerbe, hogy kérek egy fegyvert, helyszínt és időpontot, és én meghúzom a ravaszt?

Már akkor is késő lett volna - 2016-ban !!!
Toller Béla
És erre a beszédre ott helyben nem lőtték le ! No, ez azért már nem csak alkotmányellenes, hanem a józan észnek is ellentmond ! 2030-ra az EU túl lesz a demokrácia válságán, saját energiabázisa lesz, olyan szintű technológiája, amelyik kizárja a zsarolás minden formáját. És akkor mi kilépnénk, mert a befizetéseink meghaladják a kifizetéseket ! Nem a globális érvek, hanem egy oktondi kis falusi fasz pénztárcája szabná meg a nemzet jövőjét ? Harc lesz itt, visszasüllyedés, és véres újrakezdés...mi más lehetne erre a válasz !
ómió
@Yoda69: Még mindig képtelen vagy felismerni a saját bolsi efftársaidat? Nem bírnak kigyógyítani téged ott az elmeosztály efftársi tagozatán? És már Böszme efftársad Kövérre hazudott "szentenciájával" is villogsz? Jelentsd be az igényedet egy agydonorra! Neked már a kanárié is előrelépés lesz!
Béla333
Aki akar menjen a maffiafőnökkel az oroszokhoz. Mi maradunk itt az Unióban!
Emmersson71
"sikerül-e küllőt vetni az unió szankciós politikájának kerekei közé"

Te barom! A küllő(k) a kerék része(i), annak elmaradhatatlan tartozéka(i)! Nélkülük nincsen kerék!!!
Emmersson71
Na, még egyszer: „Európa nem készült fel rá, hogy új szereplők emelkednek fel a globális politikában (elsősorban Kína), ő ezt már 2010-ben látta, látta, hogy a kínai államkapitalizmus milyen hatékony, ezért szeretne hasonló gazdasági modellt kialakítani Magyarországon, erre épül unorthodoxnak nevezett gazdaságpolitikája.”

Röviden: Anyádat!
Bővebben: A mocskos, tetves román-cigány kurva anyádat, te dagadt felcsúti geciláda!
kereső
Szeretném emlékeztetni a "nagyérdeműt", hogy az unió túllépett a "gazdasági együttműködés" keretén- immár jó ideje inkább értékek/európai/ együttmúködő közösségéről van szó. Ez volt a diomináns már akkor is, amikor 1998-ban az első orbán koormány megkezdte a csatlakozási tárgyalásokat.A csatlakozási szerződés 85%-t ők tárgyalták le. Mi ellen berzenkedik most orbán?? Azok ellen a csatlakozási szerződésben lefektetett pontok ellen, amelyet ő tárgyalt le??
Na igy kell szájból schegget csinálni, gyakorlatilag az élet minden területén már bebizonyitotta, hogy csak erre képes- na, és a "nemzeti együttlopás rendszerének" kiépitésére. Mottó: mi lopunk, és gazdagszunk, ti meg fizettek.
gina
@Pegero: Anyádért imátkozz, hogy egy ilyen nyomorék kretént világra hozott..
Jozefina
Az EU a saját jövőjét ássa alá, ha orbán kezébe adja az EU polgárok milliárdjait. Szégyelhetik magukat az EU vezetői!!!
gina
@Pegero: Te primitiv sz@ros elmebeteg , olyan undoritó a stilusod mint te magad egy szörös mocskos beteg arab alja...
simmering73
"Nem tudom, meddig tarthat még ez a sámándobos, szélsőjobbos, hazafiasnak mondott nemzetikeresztény kurzusos, fasiszta hisztiőrület a kókler csodaszarvassal az élen. Sok víz lefolyt a szennycsatornává vált, örvénylő mocsokkal már rég tele levő bilin keresztül, amivé Magyarország önként változtatta magát. Úgy néz ki, a vég 2030. Amennyiben Kötcsén a vezér, a maffia vezére kinyilatkoztatta a rég várt, szent dátumot, miszerint ekkortól nincs értelme az EU-tagságnak. Lázálmaiban egy EU-tagság nélküli, majd NATO-tagság nélküli (?) ország szelíd víziója dereng, felnevelt Orbán-jugendekkel és nemzetinek mondott kontraszelektált senkikkel a kormány kerekénél."
kolozsvaros.com/2022/09/19/meddig-orjong-europa-eszak-koreaja/
117
(Orbán) „látta, hogy a kínai államkapitalizmus milyen hatékony, ezért szeretne hasonló gazdasági modellt kialakítani Magyarországon, erre épül unorthodoxnak nevezett gazdaságpolitikája.”

Nos, eddig is efelé haladtunk:

"Kínai rulett című könyvében mutatja be az országot uraló politikai és gazdasági elit teljes összefonódását, illetve a Kommunista Párt könyörtelenségét. Ennek alapján a társadalom minden szegletét átható korrupcióban csak személyes kapcsolatok útján lehet előrejutni, de volt felesége példája mutatja, a hatalom könyörtelenül lecsap arra, aki átlép egy vélt vagy valós határt."

„Minket, kínaiakat gyerekkorunktól fogva egymás ellen hangolnak, mondván: csak az erős marad életben […] megtanuljuk, hogyan osszuk fel a világot ellenségekre és szövetségesekre – a szövetségek azonban ideiglenesek, a szövetségesek pedig feláldozhatók […] születésünk óta azt tanuljuk, hogy a cél szentesíti az eszközt. A párt uralma alatt országunk kegyetlen hellyé vált.”

Machiavelli is megirigyelné: a kommunista Kínában nincs érték, csak érdek
telex.hu/kulfold/2022/09/20/desmond-shum-kinai-rulett-kina-kommunista-part-whitney-duan-kapitalizmus-kommunizmus
balos
@Pegero: Nem anyáddal beszélsz muszka seggtoló!
balos
@simmering73: Még szerencse,hogy a németcili nem tud atomot főzni is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.