Gulyás Gergely a szombati, rendkívüli kormányinfón jelentette be, hogy meghosszabbítják az árstopot.

Meghosszabbítja a kormány a benzin- és élelmiszerárstopotFotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. szeptember 8-án. MTI/Máthé Zoltán

Az uniós szankciók brutális áremelkedéshez vezettek, különösen az élelmiszerek ára nőtt, de a benzin és dízel ára is jelentősen emelkedett. Ebben a helyzetben a kormány legfontosabb feladatának a családok megvédését tartja. Amíg a szankciók érvényben vannak, nem lehet kivezetni az árstopokat – írja a Telex.hu.

A rendkívüli helyzetre tekintettel meghosszabbítják a benzin- és élelmiszerárstopot, és a decemberben lejáró kamatstopot is legalább fél évvel meghosszabbítják

- jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Orbán Viktor is bejelentkezett közösségi oldalán.

A kormányinfón arról is kérdezték Gulyás Gergelyt, hogy okozhat-e problémát a meghosszabbított benzinárstop.

Gulyás szerint kisebb fennakadások eddig is voltak, de általánosságban mindenki tudott tankolni.

Szerinte az a jobb megoldás, ha időnként vannak is fennakadások, mindenki tud 480-as áron tankolni, mint az, ha nem lenne fennakadás, cserébe viszont megugrana a benzinár

- mondta Gulyás.

Forrás: Telex.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
Qurmányinfó előkészítése ez keddre. Mivel a gonosz Prüsszel nem áád pííízt ezért sajnos meg kell szüntetni. Meg a tanárok fizetését is.
KisTehen
@117: dehogy van ... beszari banda ... hangemberek
simmering73
Marhagulyás két gyöngyszeme:
Ha megérkeznek az uniós források, lesz pénz a pedagógusok béremelésére.
Gulyás Gergely szerint az uniós szankciók Oroszországnak soha nem látott hasznot hoztak, miközben az európai gazdaság szenved.

Tehát a romokban lévő, szenvedő EU-tól várják a pénzt a tanárok fizetésemelésére.
Ha az oroszoknak soha nem látott hasznot hoznak a szankciók, miért nem tőlük kunyeráltok a tanárok fizetésemelésére, te gyíkember.
drrotf
@simmering73: A soha nem látott haszonra tegnap a szakértő azt mondta, hogy a haszon ami a szankciók első hónapjaiban az oroszoknál jelentkeztek már a nulla felé konvergál, azaz már nem sok haszna van Oroszországnak a szankciók miatt!Nagyon egyoldalú a tájékoztatást a a média!
Jozefina
Ezt az árstoppos őrületet valamiből finanszírozni is kell!!! Milliárdokról van szó. Ki és miből finanszírozza!!! Ha pedig nem kell, akkor miért nincs minden terméken, szolgáltatáson árstopp???
ómió
De az efftársak, ugye, nem veszik igénybe ennek a "népbutító intézkedésnek a hozadékát"!? Efftársi "böcsszó"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.