A kormány a jövő héten nyújtja be az Országgyűlésnek azokat a törvényjavaslatokat, amelyek az uniós kondicionalitási eljárás lezáráshoz szükségesek – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Budapesten, a Kormányinfón.

Gulyás: jövő héten kerülnek az Országgyűlés elé a kondicionalitási eljárás lezáráshoz szükséges törvényjavaslatok
Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. szeptember 17-én. MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergely azt mondta,

több hónapon át, különösen nyáron intenzív tárgyalások folytak az Európai Bizottsággal (EB), mára nyitott kérdés nem maradt.

Hozzátette:

A kormány az Európai Bizottság által kérteket vagy elfogadta, vagy ott ahol nem tudta elfogadni, sikerült mindkét félnek megnyugtató kompromisszumra jutni.

Elmondta,

a kabinet szombati ülésén megtárgyalta és jóváhagyta ezeket a javaslatokat, amelyeket jövő hétfőn és pénteken benyújt az Országgyűlésnek. A jogszabályok novemberben hatályba lépnek, azt követően szüntethetik meg a kondicionalitási eljárást

- jelezte.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Aszongya’ Gulyás géniusz, hogy nem a pénzért vagyunk az EU-ban, mert már most is minimális a támogatás mértéke, max a GDP 1-1,5 %-a . Ha ez igaz lenne, akkor miért függ tőle egy olyan fontos dolog, mint a pedagógusok béremelése?! Orbán nem engedheti meg, hogy egy tőle független hatóság ellenőrizze az EU támogatások elköltését, meg hogy független szervezet nyomozzon és itélkezzen. Tényleg nagy lehet a gáz, ha már hétvégére is be kell tenni, ilyen perfomanszokat. Ez a vágyvezérelt gondolkodás , sokszor hallottuk már, nagy lehet a gáz mantrát. Nem fognak többet lopni és visszaépítik a demokráciát? Kétlem. Létrehoznak pár látszathivatalt, mely majd legalizálja a lopást, és a diktatúrát. Mivel érdemben semmi nem változik, az EU nem ad egy centet sem. Reméljük. Gulyás szerint „sikeresek voltak az uniós tárgyalások és mielőbb teljesíteni fogjuk a vállalásokat”- tehát nem. De ha az uniós pénzek nem jönnek, akkor is megvesszük 700 milliárdért a veszteséges Vodafone-t az O1G familiának. Ilyenük nincs még neki. Vannak bányáik, földjeik, kastélyaik, szállodáik, Hatvanpusztályuk, bankjaik. Távközlési cége még nincs a lókupec cigány cégnek. Az energiahatékonyságra felszívott milliárdok sem jutottak el, az egyszerű keményen dolgozó kisemberek házkorszerűsítésére, hanem lettek belőle túlárazott iskola, ovoda, önkormányzati, és állami felújítások. Önt kiütötték az első menetben, de sikeres volt a mecs előtti promóció. Nem hiszem, hogy az EU segget csinálna a szájából. Palotás János: Nem lesz EU megállapodás! Megnézném Navracsicska holnap reggeli gyógyszerkombóját. Mindíg nagy a pofájuk. Éljen a mi féltett legdrágább kincsünk Rákosi elvtárs!
uploads.disquscdn.com/images/49d75f6b4a02c3f240d3545d60c9a0a41df475d47cd050e7d6e60f31edf3da50.jpg?w=600&h=544
Orbán soha nem találhat megoldást Magyarország problémáira, mert ő maga a probléma!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
@Eladott Ország: Ezt marhalánynak küldi.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/306767069_625425485871076_8959045943812235164_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=bvfVXSXR2v4AX-iJb9R&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_KXlzd4vu8MWipR9ESQAD2d4FCyM8mEy-iWuzaS7bBUg&oe=632B6306
namihami
Ha másnak nem is, legalább fügefalevélnek jók lesznek.
mackoka46
Kár a gőzért, senki sem hisz a magyar zsarnoknak ! Hogyhogy ilyen sokáig tart a törvényeket módosítani, máskor fél óra is elég.
Juhász István
Nem értem, minek a francnak kell várni a Parlament ülésére ? Van egy " VÉSZHELYZETI KORMÁNYZÁS " életben, tehát, ha, és amennyiben OV kitalál valamit, azt azonnali hatállyal, mindenféle parlamenti procedúra NÉLKÜL eldöntheti. Ja, kell az EU felé mutatni, hogy nálunk még él némi DEMOKRATIZMUS, hiszen a PARLAMENT majd jól megvitatja, aztán a 135.- ök meg is szavazzák. Azért... ügyelni kell arra , hogy ne fordulhasson elő olyan, mint a Jakab levezető elnök alatt, hogy 3. alkalomra értette meg csak, mire is kell szavaztatni.. Igaz, az pusztán egy MENTELMI JOG- al kapcsolatos, dolog volt. . Nehogy az 5 IQ- s bátrak MELLÉ szavazzanak majd.
ómió
Kár a gőzért! Ott a lengyelek példája!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.