A hőmérő higanyszála nem fog 20 fok fölé kúszni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap kora délelőttig északkeleten még felhős, esős idő valószínű, majd ott is, mint máshol felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel.

Zivatarokkal és néhol viharos széllel zárul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A délelőtti, kora délutáni órákban a délnyugati határ közelében és az északkeleti megyékben kialakulhat egy-két zivatar, emiatt Zala, Somogy, Baranya, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az északnyugati szelet nagyobb területen kísérhetik időnként viharos (általában 60-70 km/h, főként a magasabban fekvő területeken 70 km/h-nál nagyobb) széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, magasabb értékeket a délnyugati területeken mérhetünk. Késő este 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap estétől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, éjszaka már erősen felhős vagy borult idő várható. Északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél élénk, főleg az északi megyékben helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul. Az átmenetileg kevésbe felhős, szélvédett részeken ennél hidegebb is lehet.

Hétfőn az északnyugat felől érkező csapadékzóna a reggeli, délelőtti órákban elhagyja a keleti országrészt is, mögötte felszakad a felhőzet és felhőátvonulásra számíthatunk többórás napsütéssel, illetve elszórt záporral, esetleg zivatarral.Az északnyugati, nyugati szelet több helyen kísérik erős, elsősorban a magasabban fekvő helyeken időnként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 14 és 18 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.