Már le lehet adni az igényeket az erdőgazdaságoknál a maximált árú tűzifára.

Az Agrárminisztérium közleménye szerint elindult a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni az erdőgazdaságoknál, az igényeket személyesen, telefonon, illetve emailben is lehet jelezni – írja a Telex

Indul a hatósági áras tűzifaprogram, itt vannak a részletek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A hatósági áras programban a családok maximált áron juthatnak háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter fához az ország 152 pontján. 

A cikk szerint a minisztériumi közleményben Nagy István agrárminiszter azt írta, hogy Európában energiaválság alakult ki az orosz-ukrán háború és az "elhibázott brüsszeli szankciók miatt", ezért kellett elindítani a programot.

A programban hengeres tűzifa (keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa-alapanyag) vásárolható, az adott területre jellemző fajösszetétel szerint. 

A keménylombosért 30 ezer, a lágylombosért 19 ezer, a fenyő tűzifa-alapanyagért 19 ezer forintot kell fizetni erdei köbméterenként (ebben benne van a forgalmi adó is).

A lap kiemelte, fontos részlet, hogy a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége is.

Fontos részlet, hogy a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége.

"A tűzifaprogram elindulása azt jelenti, hogy az állami erdőgazdaságok kijelölt befizetőhelyei fogadják az igényeket, és ugyanitt el lehet kezdeni befizetni a megrendelt tűzifa árát. Azok az erdőgazdaságok, amelyek rendelkeznek a megrendelt tűzifa kezdeti mennyiségével, az átadást is megkezdik. A házhoz szállításról a vásárlónak kell gondoskodnia"

- olvasható a cikkben.

A települések listáját, és hogy mely erdőgazdasághoz tartozik, valamint az átvételi pontokat és egyéb információkat tartalmazó listákat erről a kormányzati honlapról (a lap alján található linkekről) lehet letölteni.

Forrás: telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
mi itt csak mutyizunk mutyizunk na ezzel is kit vernek át, mint régen a tüspedesek majd mázsával játszanak hogy maguknak is kerüljön potyolinóba ? ha erdei köbméter ??? 1 méter X 170 cm magasság vagy 170 cm en 1 m magasság avagy ,, 10 méter hosszan 1 méter magas.
ómió
Pedig az efftársak inkább megfagynának! Életüket a "demokratikus Ukrajnáért"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.